Συμβουλές για θωρακισμένες πόρτες

Ψάχνετε για πόρτες ασφαλείας; Δείτε 4 συμβουλές για να διαλέξετε τη σωστή

Αν υπάρχει ένα πράγμα που να μας ενδιαφέρει και να μας “καίει” όλους, είναι η ασφάλεια του σπιτιού και τις οικογένειας μας. Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα που μπορείτε να πάρετε για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας, είναι η αγορά κι εγκατάσταση μίας καλή πόρτας ασφαλείας.

Πολλοί πιστεύουν ότι όλες οι πόρτες ασφαλείας είναι στην ουσία ίδιες, οπότε απλά αγοράζουν τη πιο φθηνή ή την πρώτη που θα τους προτείνει κάποιος πωλητής ή ακόμη χειρότερα, μία απλή αναζήτηση στο ίντερνετ. Η αγορά πόρτας ασφαλείας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει στην τύχη, αλλιώς μπορεί να καταλήξετε με μία μη ασφαλή πόρτα που θα σας δημιουργήσει ένα ψευδές αίσθημα ασφάλειας που ενδέχεται να σας δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Ας δούμε λοιπόν μερικές απλές συμβουλές για την σωστή επιλογή πόρτας ασφαλείας για το σπίτι σας.

1. Δεν είναι όλες οι θωρακισμένες πόρτες ίδιες.

Μία καλή και οργανωμένη έρευνα αγοράς είναι απολύτως απαραίτητη για την επιλογή της σωστής πόρτας ασφαλείας. Ψάξτε για πόρτες από χάλυβα ή σιδήρο με μεγάλη ανθεκτικότητα και όσο το δυνατόν περισσότερα αντί-διαρρηκτικά χαρακτηριστικά και μέτρα. Επίσης θα πρέπει να ψάξετε για μία καλή και τελευταίας τεχνολογίας κλειδαριά αλλά και ισχυρούς μεντεσέδες. Πολλά καταστήματα θα σας κάνουν προσφορές “πακέτο” και δεν αποκλείεται κάποιες να σας φανούν πολύ συμφέρουσες κι ελκυστικές. Φροντίστε να μην κάνετε βιαστικές αποφάσεις και να κάνετε τις εν λόγω προσφορές “φύλλο και φτερό”, ώστε να βεβαιωθείτε ότι ΟΛΑ τα μέρη του πακέτου είναι υψηλής ποιότητας.

2. Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε την αισθητική της πόρτας και του σπιτιού σας για την ασφάλεια.

Όταν ακούμε τη φράση πόρτες ασφαλείας, στο μυαλό μας έρχονται εικόνες από μεγάλες, χοντρές και άσχημες πόρτες που κανείς θα περίμενε να δει σε μια φυλακή ή το χρηματοκιβώτιο μίας τράπεζας. Η αλήθεια όμως είναι ότι πλέον, έχετε πάρα πολλές επιλογές όταν πρόκειται για το στυλ της πόρτας σας. Σήμερα, οι πόρτες ασφαλείας βγαίνουν σε μια πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και φινιρισμάτων. Κάποια καταστήματα μάλιστα μπορούν να κατασκευάσουν μία πόρτα όπως ακριβώς τη θέλετε ή σας δίνουν την επιλογή πάρα πολλών επενδύσεων και χρωμάτων για την κάσα και τη θωράκιση. Όποιο και να είναι το στυλ του σπιτιού σας, σίγουρα θα βρείτε μία πόρτα που να του ταιριάζει γάντι.

3. Μην βασίζεστε αποκλειστικά στο internet.

Το Διαδίκτυο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε την έρευνα σας για μια νέα πόρτα ασφαλείας, αλλά δεν θα πρέπει να είναι και το μόνο ή ακόμη και το κύριο μέρος που θα κάνετε την έρευνα σας. Μία έρευνα στο διαδίκτυο θα πρέπει να σας δώσει απλά μια γενική ιδέα για τις πόρτες που κυκλοφορούν στην αγορά και τις τιμές τους. Από κει κι’ έπειτα, θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιες επιχειρήσεις, να δείτε από κοντά διάφορα μοντέλα και να πάρετε προσφορές. Μόνο αφού τα κάνετε όλα αυτά θα μπορέσετε να πάρετε μία σωστή κι εμπεριστατωμένη απόφαση. Να θυμάστε ότι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε πως είναι πραγματικά μία πόρτα, είναι να τη δείτε από κοντά.

4. Αγοράστε της πόρτα σας από μια εταιρεία που προσφέρει και την εγκατάσταση.

Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από εσάς σκέφτεστε ότι πιάνουν τα χέρια σας και μπορείτε  να εγκαταστήσετε μόνοι σας την καινούργια σας πόρτα. Όσο καλοί μάστορες και να είστε όμως, αποκλείεται να είστε το ίδιο καλοί με έναν ειδικά εκπαιδευμένο επαγγελματία. Το παραμικρό λάθος στην εγκατάσταση της πόρτας μπορεί να κάνει τη διάρρηξη της εύκολη και στην ουσία να την κάνει άχρηστη. Πολλά καταστήματα που πουλάνε και κατασκευάζουν θωρακισμένες πόρτες, αναλαμβάνουν και την εγκατάσταση τους. Να προτιμήσετε ένα από αυτά. Αν ψάξετε, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε κι επιχειρήσεις που να προσφέρουν δωρεάν την εγκατάσταση αν αγοράσετε πόρτες από αυτές.