Ερωτήματα για πόρτες ασφαλειας

Τα 5 συχνότερα ερωτήματα για τις πόρτες ασφαλείας

Η αγορά και τοποθέτηση πορτών ασφαλείας στο σπίτι σας είναι μια πολύ καλή και σημαντική επένδυση, οι πόρτες αυτές μπορούν να αποτρέψουν διαρρήξεις και να σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε την ασφάλεια της οικογένειας σας, της ζωής σας αλλά και της περιουσίας σας. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε και πολλά για τις πόρτες ασφαλείας (ή θωρακισμένες), πιθανότατα θα έχετε κάποιες ερωτήσεις. Ας δούμε λοιπόν τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις πόρτες αυτές.

1. Είναι πραγματικά απαραίτητη μία πόρτα ασφαλείας για το σπίτι μου;

Το αν θα αγοράσετε μια πόρτα ασφαλείας για το σπίτι σας ή όχι είναι σίγουρα μια προσωπική σας απόφαση, ωστόσο, είναι καλό να γνωρίζετε όλα τα δεδομένα πριν την κάνετε. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε και να καταλάβετε, είναι το γεγονός ότι διαρρήξεις πάντα θα συμβαίνουν, ακόμα και στις πιο ασφαλείς γειτονιές. Οι θωρακισμένες πόρτες μπορούν να ελαττώσουν σημαντικά τις πιθανότητες διάρρηξης, καθώς καθυστερούν σημαντικά τους επίδοξους εισβολείς, αλλά και δίνουν την εντύπωση ότι το σπίτι σας είναι καλά προστατευμένο. Οι περισσότεροι διαρρήκτες είναι “ερασιτέχνες” και δεν πρόκειται να δοκιμάσουν να εισβάλλουν σε χώρο που φυλάσσεται καλά.

2. Να προτιμήσω ξύλινη ή χαλύβδινη πόρτα ασφαλείας;

Όλες οι πόρτες ασφαλείας, ανεξαρτήτως υλικού κατασκευής, προσφέρουν σχεδόν την ίδια μεγάλη ασφάλεια για το σπίτι σας. Δεδομένου ότι η ασφάλεια θα είναι το ίδιο μεγάλη όποιο υλικό και να επιλέξετε, οι μόνοι παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση σας, είναι η αισθητική και η τιμή. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Πολλοί επιλέγουν χαλύβδινες πόρτες για το σπίτι τους γιατί προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια σε σχετικά χαμηλό κόστος, αλλά η εμφάνιση τους είναι συνήθως απλά “συνηθισμένη”. Οι μασίφ ξύλινες πόρτες ασφαλείας είναι μια πιο ακριβή επιλογή, αλλά είναι και πιο εντυπωσιακές από αισθητική άποψη.

3. Οι πόρτες ασφαλείας θα κρατήσουν τους εισβολείς έξω από το σπίτι μου;

Μια καλή πόρτα σίγουρα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες έξω από το σπίτι σας. Ωστόσο θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν υπάρχει που να μην μπορεί να διαρρηχθεί αν ο εισβολέας είναι αποφασισμένος και έχει μεγάλη εμπειρία στο “επάγγελμα”. Όταν θα επιλέξετε πόρτα λοιπόν, επιλέξτε μία που να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα χαρακτηριστικά και μέτρα ασφαλείας σηκώνει το budget σας και συνδυάστε την με μία κλειδαριά τελευταίας τεχνολογίας. Ακόμη και η πιο ακριβή πόρτα θα είναι τελείως άχρηστη χωρίς μία εξίσου καλή κλειδαριά, καθώς ο διαρρήκτης θα παραβιάσει εύκολα τη κλειδαριά και θα μπει σαν κύριος. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι η πόρτα που θα επιλέξετε θα έχει έναν δυνατό σύρτη που θα είναι καλά βιδωμένος στο θωρακισμένο πλαίσιο της.

4. Δεν είναι κομματάκι ακριβές οι θωρακισμένες πόρτες;

Όχι απαραίτητα. Οι πόρτες αυτού του τύπου έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία στις τιμές, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να θυσιάσετε την ασφάλεια σας για  να γλυτώσετε χρήματα. Αν και στην ασφάλεια του σπιτιού σας δεν πρέπει να χωράνε τσιγκουνιές, να είστε σίγουροι ότι με λίγη έρευνα, θα βρείτε μία καλή πόρτα που να ταιριάζει στο βαλάντιο σας. Αν θέλετε όμως μία όμορφη πόρτα από μασίφ ξύλο ή κάποιο ειδικό έξτρα όπως βιομετρικές κλειδαριές, είναι σίγουρο ότι θα δώσετε κάτι παραπάνω.

5. Τι άλλο μπορώ να κάνω για να κρατήσω το σπίτι μου ασφαλές;

Μια ασφαλής πόρτα εισόδου παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια του σπιτιού σας. Αλλά σίγουρα δεν είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεστε για να κοιμάστε όσο το δυνατόν πιο ήσυχα το βράδυ. Θα πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσετε να “θωρακίσετε” μπαλκονόπορτες και παράθυρα, καθώς μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε διόδους για τον διαρρήκτη. Εννοείται πως ένας καλός συναγερμός σε συνδυασμό με κάμερες ασφαλείας (ακόμη και ψεύτικες), σίγουρα θα κάνει πολλούς επίδοξους κλέφτες να το σκεφτούν πολύ καλά πριν προσπαθήσουν να “μπουκάρουν” σπίτι σας. Τέλος, εννοείται πως θα πρέπει να έχετε πάντα το νου σας και να ενημερώνετε τους γείτονες και τις Αρχές για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στη γειτονιά.