Απαραίτητη ανάγκη οι πόρτες ασφαλείας στα σπίτια

Γιατί οι πόρτες ασφαλείας είναι τόσο απαραίτητες στις μέρες μας;

Τα πολύ υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας σε όλη τη χώρα έχουν κάνει πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται ανασφαλείς μέσα στα ίδια τα σπίτια τους. Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που ανησυχούν ότι δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς τους ανθρώπους, τότε μάλλον θα πρέπει να μάθετε ότι οι πόρτες ασφαλείας είναι ένα μέτρο προστασίας που μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά τους φόβους σας.

Γιατί είναι τόσο απαραίτητες οι πόρτες Ασφαλείας;

Οι πόρτες ασφαλείας είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια σε συνδυασμό με ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια και χρώματα σε κάσες κι επενδύσεις (το υλικό που καλύπτει τη θωράκιση της πόρτας), ώστε να μπορεί ο καθένας να βρει κάποιον συνδυασμό που να ταιριάζει με το στυλ και τη διακόσμηση του σπιτιού του. Η λειτουργικότητα και η ασφάλεια είναι το κύριο μέλημα των κατασκευαστών θωρακισμένων πορτών, αλλά πάντα φροντίζουν για ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Η πόρτα άλλωστε είναι και η πρώτη εικόνα που θα αποκτήσει κάποιος για το σπίτι σας.

Αυτή η πρώτη εικόνα είναι και αυτή που πολλές φορές καθορίζει αν θα πέσετε ή όχι θύμα κλεφτών. Οι λεγόμενοι “ερασιτέχνες κλέφτες”, δηλαδή ναρκομανείς και περιστασιακού κλέφτες που απλά ψάχνουν για εύκολα και γρήγορα μετρητά, δεν έχουν ούτε τις γνώσεις ούτε τα εργαλεία για να παραβιάσουν έναν καλά φυλασσόμενο χώρο. Γι’ αυτό το λόγο, η παρουσία μίας θωρακισμένης πόρτας είναι αρκετή για να τους αποτρέψει από το να δοκιμάσουν να μπουκάρουν σε ένα σπίτι. Εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι οι επαγγελματίες του είδους ενδέχεται να μπορούν να παραβιάσουν θωρακισμένες πόρτες με πολύ κόπο και χρόνο, αλλά οι περισσότεροι αστυνομικοί συμφωνούν ότι αν σε βάλει ένας “επαγγελματίας” στο μάτι, θα μπει στο σπίτι σου, ό,τι και να κάνεις.

Αυτό που κάνει τις πόρτες ασφαλείας να ξεχωρίζουν από τις άλλες, είναι το γεγονός ότι φέρουν ειδική θωράκιση και πολλά σημεία αγκίστρωσης, πράγμα που κάνει την παραβίαση τους πολύ δύσκολη. Δεν είναι λίγες οι φορές που επαγγελματίες κλέφτες προτίμησαν να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο ενός σπιτιού από το να προσπαθήσουν να παραβιάσουν την πόρτα. Αυτό όμως που θα πρέπει να έχετε πάντα στον νου σας, είναι το γεγονός ότι ακόμη και η καλύτερη πόρτα ασφαλείας θα είναι στην ουσία άχρηστη αν δεν συνδυαστεί με μία καλή κλειδαριά ασφαλείας. Πολλοί κάνουν το λάθος να ξοδέψουν μία περιουσία στην πόρτα και τσιγκουνεύονται την κλειδαριά! Αυτό είναι λάθος που δεν πρέπει να γίνει σε καμία περίπτωση.

Οι πόρτες ασφαλείας συνήθως είναι δύο τύπων: ξύλινες και χαλύβδινες με επένδυση που τις κάνει να μοιάζουν ξύλινες για καθαρά αισθητικούς λόγους. Οι ξύλινες πόρτες ασφαλείας είναι κατασκευασμένες από μασίφ σκληρό ξύλο το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό από το οποίο φτιάχνονται οι κανονικές πόρτες και συνήθως είναι πιο ακριβές λόγω του καλού τους υλικού αλλά και των περίτεχνων σχεδίων τους. Είναι πιο επιβλητικές από τις χαλύβδινες, οι οποίες όμως δεν υστερούν καθόλου σε ασφάλεια και είναι πολύ πιο οικονομικές.

Που μπορώ να βρω πόρτες ασφαλείας;

Μία απλή έρευνα στο internet σίγουρα θα σας δώσει πολλά καταστήματα στην περιοχή σας ή e-shops που να πουλάνε και να εγκαθιστούν θωρακισμένες πόρτες. Ωστόσο, η προσωπική μου συμβουλή είναι να επισκεφθείτε από κοντά αρκετά καταστήματα για να δείτε και τις πόρτες από κοντά αλλά να μπορέσετε να διαπραγματευθείτε και μία καλή τιμή. Αξίζει μία καλή έρευνα αγοράς για την ασφαλεία σας!

Κλείνοντας, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι θωρακισμένες δεν είναι απλά ένα απαραίτητο έξοδο, είναι στην ουσία μία επένδυση. Τα χρήματα που θα επενδύσετε σε αυτές, θα αποδώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια και μπορεί να σας γλυτώσουν από ζημιές χιλιάδων Ευρώ ή ακόμη και να σώσουν τις ζωές σας. Πάνω απ’ όλα, θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε με το κεφάλι σας λίγο πιο ήσυχο και αυτό στις μέρες μας, είναι πάρα πολύ σημαντικό.