Τιμές για θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας

Ψάχνετε καλές τιμές για πόρτες ασφαλείας; Δείτε πως θα τις βρείτε φθηνά.

Η ασφάλεια του σπιτιού μας ανέκαθεν ήταν από τα θέματα που μας απασχολούσαν πάρα πολύ. Τώρα όμως, έχει γίνει πολύ πιο σημαντικό, καθώς η εγκληματικότητα ανεβαίνει και ιδιαίτερα οι διαρρήξεις συμβαίνουν σχεδόν καθημερινώς. Όλοι λοιπόν ξέρουμε ότι οι πόρτες ασφαλείας μπορούν ν’ αυξήσουν σημαντικά την ασφάλεια ενός σπιτιού, καθώς όχι μόνο η παρουσία τους δρα αποτρεπτικά για το 90% και πάνω των κλεφτών, αλλά μπορούν να εμποδίσουν και όσους είναι πιο θαρραλέοι και θα δοκιμάσουν να τις διαρρήξουν.

Παρόλα αυτά, η Κρίση έχει αναγκάσει πολλούς να κάνουν θυσίες, ακόμη και στον τομέα της ασφάλειας. Ένας από τους πιο συχνούς λόγους που ένα σπίτι μένει χωρίς θωρακισμένες πόρτες, είναι το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του θέλει να βάλει, αλλά φοβάται ότι δεν έχει αρκετά χρήματα. Οι τιμές για πόρτες ασφαλείας όμως έχουν προσιτό κόστος και αν ψάξετε λίγο, μπορείτε να βρείτε πολύ καλές προσφορές. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τις καλύτερες πόρτες ασφαλείας, στη καλύτερη τιμή.

1: Το ίντερνετ είναι φίλος σας

Από το ίντερνετ πλέον ξεκινάει κάθε έρευνα αγοράς που σέβεται τον εαυτό της. Αν ψάχνετε για πόρτα ασφαλείας, δεν έχετε παρά να βάλετε αυτόν τον όρο μαζί με το όνομα της περιοχής σας στη μπάρα αναζήτησης του Google. Αμέσως θα βρείτε δεκάδες αποτελέσματα. Επισκεφθείτε τα site και τσεκάρετε τις τιμές και τα προϊόντα. Σημειώστε αυτά που σας φαίνονται καλύτερα και προγραμματίστε επισκέψεις σε αυτά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν και οι ιντερνετικές αγορές είναι πλέον πολύ διαδεδομένες και ασφαλείς, κάποια πράγματα είναι καλό να μην τα αγοράζουμε σαν «γουρούνι στο σακί». Δεν είναι συνετό να παραγγείλετε κάτι τόσο σημαντικό όπως η πόρτα ασφαλείας για το σπίτι σας χωρίς να το δείτε από κοντά πρώτα.

2: Ψάξτε για προσφορές «πακέτο»

Όταν αγοράζετε θωρακισμένες πόρτες, δεν αγοράζετε μόνο τις πόρτες. Θα πρέπει να τις συνδυάσετε με μία καλή κλειδαριά, μία πόρτα ασφαλείας είναι άχρηστη χωρίς μία καλή και υψηλής τεχνολογίας κλειδαριά, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε για την εγκατάσταση της, η οποία θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να γίνει από επαγγελματίες. Πολλές επιχειρήσεις λοιπόν κάνουν ειδικές προσφορές και προσφέρουν τιμές που περιλαμβάνουν την πόρτα, τη κλειδαριά αλλά και τα έξοδα τοποθέτησης. Κάποια άλλα μπορεί να σας προσφέρουν δωρεάν την εγκατάσταση. Όπως και να έχει, καλό είναι να κοιτάτε για λύσεις πακέτο αν το budget σας είναι πολύ περιορισμένο.

3: Μη δώσετε ιδιαίτερο βάρος στην εμφάνιση

Ο νούμερο ένα παράγοντας που αυξάνει τη τιμή μίας πόρτας, είναι η εξωτερική της εμφάνιση. Καταλαβαίνουμε ότι η πόρτα είναι η πρώτη εικόνα του σπιτιού σας, αλλά όταν μιλάμε για θωρακισμένες πόρτες, τον πρώτο λόγο τον έχει η ασφάλεια. Είναι εργαλεία πρώτα και διακοσμητικά μετά. Αν λοιπόν έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε μία μοδάτη επένδυση ή μία καλή κλειδαριά ή μία πόρτα με πιο χοντρό «σκελετό», τότε πάντα να επιλέξετε την πιο χρηστική επιλογή. Αν πάλι η εμφάνιση είναι τόσο σημαντική για σας και δεν ξεφεύγει πολύ η τιμή της πόρτας με την εμφάνιση που θέλετε, δοκιμάστε να κάνετε παζάρια! Περισσότερα για τις διαπραγματεύσεις, στην επόμενη παράγραφο.

4: Διαπραγματευθείτε

Το ξέρω ότι τα παζάρια δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας, ειδικά μετά τα χρόνια της αφθονίας του 90, αλλά πλέον με την Κρίση, έχουν γίνει όλο και πιο συνηθισμένα. Καλό είναι λοιπόν να «ανοίξετε τα χαρτιά σας» όταν θα επισκεφθείτε μία επιχείρηση και να προσπαθήσετε να κρατήσετε το κόστος όσο πιο κοντά στο μπάτζετ σας. Αν κάποια πόρτα ή πακέτο το ξεπερνάει για λίγο, τότε παζαρέψτε λίγο τον ιδιοκτήτη και σίγουρα θα το φέρει στα μέτρα σας. Κανείς δε θέλει να χάσει πώληση στις μέρες μας. Φροντίστε μόνο να είστε λίγο λογικοί, μην του προσφέρετε τα μισά απ’ ότι σας ζητήσει!

5: Αφιερώστε χρόνο

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό tip. Όσο πιο πολύ χρόνο αφιερώσετε στην έρευνα αγοράς σας, τόσο πιο καλή θα είναι η προσφορά που θα βρείτε. Μην τα παρατήσετε εύκολα και μην εμπιστευθείτε τον πρώτο τυχόντα, ειδικά αν το μπάτζετ σας είναι πολύ περιορισμένο.