πτυσσόμενα καγελα ασφαλειας cancelletto

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας και η σημασία τους για την ασφάλεια σας

Τι είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα και πώς ασφαλίζουν τον χώρο;

Η ασφάλεια του σπιτιού μας είναι κάτι που δυστυχώς δεν απασχολεί τη πλειοψηφία όσο θα έπρεπε. Μπορεί πλέον στα περισσότερα σπίτια και διαμερίσματα υπάρχουν θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας, αλλά το πρόβλημα είναι ότι από μόνες τους αυτές οι πόρτες δεν είναι αρκετές. Ναι μεν προσφέρουν μία κάποια προστασία στο χώρο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον θωρακίζουν με τον πιο αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο. Ειδικά δε αν δεν είναι εξοπλισμένες με τελευταίας τεχνολογίας κλειδαριές. Οι περισσότεροι όμως το καταλαβαίνουν αυτό αφού γυρίσουν μία μέρα στο σπίτι τους και δουν ότι έπεσαν θύματα διάρρηξης.

Οι πιο πολλοί από εμάς, δυστυχώς, περιμένουμε να πάθουμε για να μάθουμε. Με άλλα λόγια, πρέπει να πέσει κάποιος θύμα διάρρηξης για να αποφασίσει να σκεφτεί σοβαρά την ασφάλεια του σπιτιού του και να επενδύσει πάνω της. Τότε είναι που θα αγοράσει σύγχρονες κλειδαριές για τις πόρτες του και θα εγκαταστήσει ένα καλό σύστημα συναγερμού. Το θέμα όμως είναι ότι η ζημιά θα έχει γίνει ήδη μία φορά. Δεν είναι καλύτερο να φροντίσει κανείς να μην γίνει ποτέ το σπίτι του στόχος διαρρηκτών από το να φροντίσει να μην γίνει αυτό για δεύτερη ή τρίτη φορά

Είναι λοιπόν καλό και συνετό να φροντίσετε για την ασφάλεια του σπιτιού σας πριν καν μετακομίσετε σε αυτό. Θα πρέπει σίγουρα να εγκαταστήσετε ένα καλό σύστημα συναγερμού και να εφοδιάσετε τη πόρτα σας με ειδικές κλειδαριές και κλειδιά. Δεν πρέπει όμως να σταματήσετε εκεί! Αυτά τα μέτρα ασφαλείας μπορεί να είναι αποτελεσματικά, αλλά δεν είναι τέλεια. Το πρόβλημα είναι ότι αφήνουν ακάλυπτες διόδους στο σπίτι σας που εύκολα μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας κλέφτης: τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα!

Ένας διαρρήκτης σπάνια θα μπει από τη κύρια πόρτα ενός σπιτιού, ειδικά αν αυτή είναι θωρακισμένη και έχει καλή κλειδαριά. Η είσοδος από το παράθυρο ή το μπαλκόνι είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη, ειδικά δε για μονοκατοικίες, ισόγεια και διαμερίσματα σε χαμηλούς ορόφους. Θα πρέπει να κάνετε την είσοδο των κλεφτών στον χώρο σας από αυτές τις διόφους όσο το δυνατόν πιο δύσκολη για τους ανεπιθύμητους επισκέπτες σας. Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Ο καλύτερος τρόπος είναι σταθερά ή πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας!

Τι είναι τα κάγκελα ασφαλείας;

Τα κάγκελα ασφαλείας μπαίνουν μπροστά από παράθυρα και μπαλκονόπορτες και εμποδίζουν την εύκολη πρόσβαση των κλεφτών. Είναι με άλλα λόγια ένα εμπόδιο ανάμεσα στον εισβολέα και την είσοδο στον χώρο που προφυλάσσουν. Υπάρχουν δύο κατηγορίες: τα σταθερά και τα πτυσσόμενα κάγκελα για πόρτες και παράθυρα. Τα σταθερά κάγκελα εγκαθίστανται μπροστά από τις πόρτες και τα παράθυρα και μένουν μόνιμα εκεί, ενώ τα πτυσσόμενα κάγκελα μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν.

Πώς θα προστατέψουν το χώρο μου;

Όταν μιλάμε για την ασφάλεια ενός σπιτιού ή καταστήματος, αυτό στο οποίο πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία είναι να αποθαρρύνουμε και να εμποδίσουμε την είσοδο του κλέφτη. Αυτός είναι και ο λόγος που ένας συναγερμός από μόνος του δεν είναι το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας. Ναι μεν η παρουσία του είναι αποτρεπτική για κάποιους κλέφτες, αλλά σε περίπτωση διάρρηξης το μόνο που μπορεί να κάνει ο συναγερμός είναι να ειδοποιήσει την Αστυνομία και τους γείτονες. Πλέον πολλοί κλέφτες, απλά μπαίνουν και αρπάζουν ότι πολύτιμο βρουν μπροστά τους και δεν περνάνε πολύ χρόνο στο σπίτι που άνοιξαν. Ο συναγερμός απλά θα κάνει την “επίσκεψη” πιο σύντομη. Το σημαντικό όμως είναι να μην γίνει ποτέ αυτή η “επίσκεψη”.

Τα σταθερά και τα πτυσσόμενα κάγκελα παραθύρων, κάνουν αυτό που κάνει και μία θωρακισμένη πόρτα για τη κύρια είσοδο του σπιτιού: κρατάει τους κλέφτες έξω από το σπίτι. Όσο πιο δύσκολη είναι η είσοδος σε ένα σπίτι, τόσο το καλύτερο. Αν ο κλέφτης δεν είναι “επαγγελματίας”, αν είναι κάποιος τοξικομανής που απλά ψάχνει χρήματα για τη δόση του για παράδειγμα. τότε είναι πολύ πιθανό ότι δεν πρόκειται καν να πλησιάσει χώρους που προστατεύονται καλά. Ακόμη και οι “καριερίστες” κακοποιοί όμως θα σκεφτούν πολύ καλά τη διάρρηξη σε έναν χώρο που είναι καλά οχυρωμένος.

Συμπεράσματα

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο μέτρο ή σύστημα ασφαλείας που να μετατρέπει ένα σπίτι σε “απόρθητο” φρούριο. Όσο όμως πιο καλά φυλάσσεται ένας χώρος, τόσο το καλύτερο. Μην περιμένετε να πάθετε για να μάθετε. Ένας συνδυασμός καλού συστήματος ασφαλείας και πτυσσόμενων κάγκελων στα παράθυρα σας, θα “θωρακίσουν” το σπίτι σας πολύ αποτελεσματικά. Όχι μόνο θα κάνουν τον κλέφτη να το σκεφτεί καλά πριν αποπειραθεί να “μπουκάρει”, αλλά ακόμη και αν αποφασίσει να το κάνει, θα τον κρατήσουν έξω από το σπίτι σας για πολλή ώρα. Κάθε δευτερόλεπτο που περνάει ένας διαρρήκτης έξω από σπίτι, είναι παραπάνω από πολύτιμο!