ρολα ασφαλειας τιμες cancelletto

Ένας απλός οδηγός για τη συντήρηση των ρολών ασφαλείας σας.

Αγοράσατε ρολά ασφαλείας; Δείτε πως θα δουλεύουν πάντα σαν καινούργια!

Ένα μεγάλο ερώτημα που “βασανίζει” όλους όσους έχουν ρολά ασφαλείας, είτε στο σπίτι, είτε στην επιχείρηση τους, είναι το τι θα κάνουν αν αυτά χαλάσουν. Τα ρολά είναι απολύτως απαραίτητα για την ασφάλεια ενός χώρου και χωρίς αυτά, η ασφάλεια μειώνεται σημαντικά. Γι’ αυτό το λόγο και η πιθανότητα να χαλάσουν τα ρολά αγχώνει πολύ κόσμο. Η αλήθεια όμως είναι, ότι υπάρχει ένα άλλο ερώτημα που θα πρέπει να τους ενδιαφέρει πιο πολύ: τι να κάνουν για να μη χαλάσουν τα ρολά τους!

Αυτό που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος, είναι το γεγονός πως όλα τα ρολά θέλουν κάποια συντήρηση. Μπορεί να είναι σχετικά απλές κατασκευές, ειδικά τα χειροκίνητα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα δουλεύουν για πάντα τέλεια, χωρίς καμία “βοήθεια” από εμάς. Η πρόληψη άλλωστε είναι καλύτερη από την θεραπεία. Αυτό το ξέρανε μέχρι και οι Αρχαίοι και δεν είχανε και ρολά ασφαλείας!

Μπορεί να νομίζετε ότι η συντήρηση των ρολών είναι δύσκολη, αλλά αυτό είναι λάθος! ας δούμε μαζί ποια είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε.

1. Φροντίστε να υπάρχει λίπανση

Για να ανεβοκατεβαίνουν εύκολα, γρήγορα και αθόρυωα τα ρολά, θα πρέπει να γλυστράνε εύκολα στους οδηγούς τους. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει που και που ναι τους αλείβετε με λάδι, γράσο ή κάποιο άλλο λιπαντικό. Είναι καλό να γίνεται αυτό μία ή και δύο φορές το χρόνο. Όπως καταλαβαίνετε, η όλη διαδικασία δε χρειάζεται πολύ χρόνο ή ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις.

2. Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Πέρα από τη λίπανση, θα πρέπει να φροντίσετε να μην μαζευτεί σκόνη, χώμα και άλλες βρωμιές στον οδηγό και τον μηχανισμό ανοίγματος της πόρτας. Αν μαζευτεί πολλή “μπίχλα” εκεί πέρα, είναι πολύ πιθανό να φρακάρει το ρολό όταν το ανεβάζετε και το κατεβάζετε. Γενικά φροντίστε ώστε ο χώρος γύρω από τη πόρτα σας και τα ρολά σας να είναι πάντα καθαρός. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνετε σε κλαδάκια και σακούλες, καθώς αυτά μπορούν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

3. Τα μοτέρ θέλουν συντήρηση!

Έχετε αυτόματα ρολά; Θα πρέπει να ελέγχετε και να συντηρείτε το μοτέρ τουλάχιστον μία φορά το χρόνο! Μπορεί να χρησιμοποιώ το δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο, αλλά δεν εννοώ πως αυτή τη συντήρηση θα πρέπει να τη κάνετε εσείς ο ίδιος! Είναι μία ιδιαίτερη δουλειά, η οποία καλό είναι να ανατεθεί σε κάποιο ειδικό. Η καλύτερη λύση είναι να την εμπιστευτείτε στην επιχείρηση που σας πούλησε τα ρολά, ή σε αυτούς που σας τα εγκατέστησαν.

4. Μη φέρεστε βίαια στα ρολά σας

Όπως είπαμε και στα προηγούμενα άρθρα μας, τα χειροκίνητα ρολά κανονικά θέλουν πολύ λίγη για να ανοίξουν ή να κλείσουν. Δε χρειάζετε να τα σπρώχνετε με δύναμή ή να τα κοπανάτε δυνατά στο έδαφος όταν τα κλείνετε. Να τους φέρεστε όπως και στις πόρτες του αυτοκινήτου σας. Δεν εκνειρίζεστε όταν κάποιος κοπανάει με δύναμη τη πόρτα του αυτοκινήτου σας όταν τη κλείνει; Μη κάνετε το ίδιο με τα ρολά σας! Η βία αυτή μπορεί να τα κάνει να χαλάσουν πριν την ώρα τους. Αν βλέπετε ότι το άνοιγμα ή το κλείσιμο τους είναι δυσκολότερο απ’ ότι συνήθως, μάλλον θέλουν λίπανση ή καθάρισμα.

Πού μπορούν να τοποθετηθούν τα ρολά;

Τα ρολά ασφαλείας τοποθετούνται πάντα έξω από το κατάστημα ή τον χώρο που προστατεύουν. Μπαίνουν μπροστά από τη πόρτα, τη βιτρίνα και γενικά όλες τις διόδους του χώρου.

Αν παρόλα αυτά σας χαλάσουν τα ρολά, δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεστε! Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν την επισκευή ρολών. Απλά θα πρέπει να φροντίσετε να βρείτε μία αξιόπιστη με καλές τιμές, όπως τη Cancelletto.