Επισκευή Γκαραζόπορτας

5 Συμβουλές για να μη σας Αγχώνουν οι Επισκευές στις Γκαραζόπορτες

Επισκευή Γκαραζόπορτας: 4 Απλές Συμβουλές

Η επισκευή γκαραζόπορτας είναι κάτι που ανησυχεί όλους όσους έχουν γκαράζ εξοπλισμένο με πόρτα και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν επιλέξει μία αυτόματη. Αυτό που φοβούνται, είναι πως η πόρτα τους θα γίνει άχρηστη και έτσι θα “παγιδευτούν” μέσα ή έξω από το γκαράζ τους ή ακόμη χειρότερα, ότι θα κλείσει όταν το αυτοκίνητο τους είναι από κάτω της. Ανησυχούν επίσης ότι θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ καιρό για να έρθει κάποιος να τους φτιάξει τη πόρτα και να μπορούν να τη χρησιμοποιούν όπως πρέπει.

Η αλήθεια είναι πως με τη σωστή συντήρηση, οι γκαραζόπορτες, είτε χειροκίνητες είτε αυτόματες, δε χαλάνε εύκολα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει και ότι δε πρόκειται ποτέ να παρουσιάσουν και κάποιο πρόβλημα. Όλα τα πράγματα κάποτε χαλάνε, ειδικά αυτά που έχουν κινητά ή και μηχανικά μέρη. Η γκαραζόπορτα σας λοιπόν μπορεί κάποτε να χρειαστεί επισκευή, αν ακολουθήσετε όμως τις παρακάτω συμβουλές, δε θα πρέπει να σας ανησυχεί καθόλου αυτό το ενδεχόμενο.

1. Σωστή εγκατάσταση

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε και αυτό φυσικά ισχύει και για τις γκαραζόπορτες. Όσο πιο καλή και σωστή δουλειά γίνει κατά την τοποθέτηση της, τόσο πιο ανθεκτική θα είναι. Εννοείται στην εγκατάσταση θα πρέπει να περιλαμβάνονται και προληπτικά μέτρα που θα αποτρέπουν την πόρτα από το να κλείσει από μόνη της και που θα της επιτρέπουν να ανοίγει και να κλείνει με κάποιο τρόπο, έστω και δύσκολα, αν χαλάσει ο κύριος μηχανισμός της. Με άλλα λόγια, όταν εγκαθιστάτε μία πόρτα, θα πρέπει να απευθύνεστε σε κάποιον επαγγελματία και μάλιστα όσο πιο αξιόπιστο γίνεται.

2. Επιθεώρηση από επαγγελματία

Καλό είναι να γίνονται τακτικοί έλεγχοι στη γκαραζόπορτα σας από κάποιον επαγγελματία τεχνικό και κατά προτίμηση από αυτόν που σας την εγκατέστησε ο οποίος έχει τις γνώσεις / την εξειδίκευση να αναλάβει την επισκευή πλακέτας γκαραζόπορτας ή την επισκευή μοτέρ γκαραζόπορτας. Έτσι είναι πολύ πιθανό να προλάβετε πολλά προβλήματα πριν αυτά εκδηλωθούν ή γίνουν πιο σοβαρά απ’ όσο είναι. Αν η πόρτα σας είναι χειροκίνητη, μπορείτε να την ελέγχετε μία φορά κάθε δύο χρόνια ή και κάθε 18 μήνες. Αν όμως έχετε αυτόματη γκαραζόπορτα, καλό είναι να ελέγχετε τόσο την ίδια όσο και το μοτέρ της μία φορά το χρόνο

3. Άμεση δράση

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μηχανισμοί γκαραζόπορτας φθείρονται καθώς περνάει ο χρόνος. Αν σας φαίνεται πως κάτι δε πάει και πολύ καλά με τη πόρτα σας, τότε θα πρέπει να καλέσετε άμεσα κάποιον τεχνικό να της ρίξει μία ματιά. Το πρόβλημα δεν πρόκειται να φύγει από μόνο του. Η πάροδος του χρόνου όχι μόνο δε θα το λύσει, αλλά θα το κάνει και χειρότερο. Όσο πιο γρήγορα καλέσετε έναν τεχνικό, τόσο πιο σύντομα θα σας επισκεφθεί και τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να λύσετε το πρόβλημα πριν εκδηλωθεί για τα καλά ή γίνει πολύ σοβαρό και η επισκευή του πολύ ακριβή.

4. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές για καλύτερες τιμές

Πολλές επιχειρήσεις που πουλούν και τοποθετούν γκαραζόπορτες, προσφέρουν πακέτα που περιλαμβάνουν και ελέγχους ή και επισκευές. Αυτό σημαίνει πως θα έχετε δωρεάν ελέγχους αλλά και γρήγορους ελέγχους από ειδικούς που θα γνωρίζουν πολύ καλά τα πάντα για την πόρτα σας. Αν βρείτε λοιπόν κάποιο πακέτο προσφοράς που να περιλαμβάνει και επισκευή γκαραζόπορτας ειδικά στην πόλη σας π.χ. Θεσσαλονίκη, φροντίστε να το εκμεταλλευτείτε.