Γιατί να επιλέξετε σύστημα πάρκινγκ για το parking σας!

Στις ημέρες μας το πάρκινγκ είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, τόσο στο σπίτι του καθενός, όσο και στην έξοδο του για ψώνια ή διασκέδαση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν τον προορισμό τους με βάση το αν θα βρούν πάρκινγκ εκεί που θα πάνε και πόσο εύκολο θα είναι αυτό. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πολλοί προτιμούν τα εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ που είναι έξω από τις πόλεις, ακόμη και αν είναι πολύ μακριά από τα σπίτια τους. Με άλλα λόγια, κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της πλέον, πρέπει να έχει το δικό της πάρκινγκ.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η απόκτηση ή η δημιουργία ενός πάρκινγκ, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν αρκεί απλά να βρει κάποιος έναν μεγάλο χώρο, είτε κλειστό είτε ανοιχτό και να χαράξει μερικές γραμμές στο έδαφος για να ορίσει τις θέσεις. Θα πρέπει να φροντίσει να περιορίσει και την είσοδο των οχημάτων. Τι εννοώ με αυτό; Το πάρκινγκ μίας επιχείρησης ανήκει αποκλειστικά σε αυτήν και θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τους εργαζόμενους και τους πελάτες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το πάρκινγκ αυτό να γίνει χώρος που όποιος θέλει θα μπορεί να παρκάρει.

Οι λόγοι που το λέμε αυτό δεν έχουν να κάνουν με τον εγωισμό, είναι κυρίως πρακτικοί. Όσα περισσότερα αυτοκίνητα μπαίνουν σε ένα πάρκινγκ, τόσο μεγαλώνουν και τα κόστη συντήρησης του. Επίσης, αν ο χώρος γεμίσει με αυτοκίνητα περαστικών και γειτόνων, σύντομα δε θα υπάρχει αρκετός χώρος για τους πελάτες και τους εργαζόμενους, πράγμα που όπως καταλαβαίνετε κάνει το πάρκινγκ σχεδόν άχρηστο και άσκοπο, αν όχι και τελείως. Ποιος ο λόγος να έρθει ο πελάτης στην επιχείρηση αν ξέρει ότι και εκεί θα δυσκολευτεί να παρκάρει.

Όπως είπαμε και πριν λοιπόν, θα πρέπει να περιορίζεται η είσοδος των αυτοκινήτων στο πάρκινγκ. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα από τα πολλά συστήματα πάρκινγκ που είναι πλέον διαθέσιμα.

Τι είναι τα συστήματα πάρκινγκ – parking systems ?

Τα συστήματα πάρκινγκ στην ουσία ελέγχουν το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από ένα πάρκινγκ και κρατάνε μακριά τους “ανεπιθύμητους” επισκέπτες. Πρόκειται για για παράδειγμα για. μπάρες ασφαλείας που ανοιγοκλείνουν μόνο για όσους έχουν κάρτες ή κουπόνια εισόδου. Εννοείται πως οι μπάρες για πάρκινγκ δεν είναι το μόνο σύστημα πάρκινγκ, αλλά όλα κάνουν το ίδιο πράγμα με άλλο τρόπο.

Τα οφέλη των συστημάτων πάρκινγκ

Τα συστήματα πάρκινγκ όχι μόνο επιτρέπουν τη χρήση του χώρου από τα κατάλληλα άτομα, είτε πρόκειται για εργαζόμενους είτε για επισκέπτες ή πελάτες, αλλά μπορούν να αποφέρουν και σημαντικά έσοδα σε μία εμπορική ή και μη επιχείρηση. Πώς; Μα με την ελεγχόμενη στάθμευση φυσικά! Πολλά συστήματα πάρκινγκ επιτρέπουν την είσοδο ή την έξοδο αυτοκινήτων από το χώρο στάθμευσης μόνο επί πληρωμή. Το παρκάρισμα σε ειδικά διαμορφωμένο και ασφαλή χώρο είναι πολύ σημαντικό για όλους, γι’ αυτό και μεγάλα πολυκαταστήματα δεν διστάζουν να χρεώσουν μία “συμβολική” τιμή στο παρκάρισμα των πελατών τους. Μέρος των εσόδων αυτών μπορεί να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας του πάρκινγκ. Ο,τι περισσέψει, μπορεί πάντα να μπει στα ταμεία της επιχείρησης σαν κέρδος. Με άλλα λόγια, ένα πάρκινγκ επί πληρωμή στη χειρότερη περίπτωση θα καλύπτει μόνο του έξοδα του. Να θυμάστε όμως ότι οι τιμές και οι όροι της στάθμευσης στο χώρο σας θα πρέπει να κυμαίνονται πάντα σε λογικά επίπεδα.

Αν λοιπόν έχετε κάποιο μεγάλο κατάστημα ή επιχείρηση και σκέφτεστε τη δημιουργία πάρκινγκ, μην διστάσετε να το κάνετε. Όχι μόνο θα δώσετε άλλο έναν πολύ καλό λόγο για επίσκεψη της επιχείρησης σας στους υποψήφιους πελάτες σας, αλλά αν χρεώνετε κιόλας την είσοδο ή την έξοδο, τα έξοδα του πάρκινγκ σας θα καλυφθούν σχεδόν από μόνα τους. Το μυστικό πάντα είναι να μην το παρακάνετε με τις τιμές, αλλά και να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα πάρκινγκ.

Παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο έξυπνων προϊόντων που αποτελούν τις πιο αξιόπιστες λύσεις για εξοπλισμό PARKING και συστήματα διαχείρισης στάθμευσης. Προμηθεύουμε Parking Revenue Control Systems για τον έλεγχο και την διαχείριση πρόσβασης οχημάτων, με υψηλό επίπεδο ασφάλειας, συνεχή λειτουργία και δυνατότητα διαχείρισης μεγάλων όγκων οχημάτων. Τα συστήματα και οι λύσεις που προσφέρουμε είναι υψηλής απόδοσης, κατάλληλα για έντονη χρήση και ανθεκτικά σε αντίξοες συνθήκες. Ο τρόπος λειτουργίας τους είναι πλήρως αυτοματοποιημένος και εξασφαλίζουν τη σταθερότητα και την προστασία.

Εξυπηρετούμε άμεσα όλη την Ελλάδα

Ιδανικά για: ιδιωτικούς και δημόσιους δρόμους, πεζόδρομους, εγκαταστάσεις που απαγορεύεται το παρκάρισμα κτλ.

Stoppy – Βυθιζόμενες Μπάρες

Κατασκευασμένες από υλικά που αντέχουν στην υγρασία, και με ειδική βάση από χυτό μέταλλο για να αντέχει στο βάρος του οχήματος.

Μπάρες

Ηλεκτρομηχανικές μπάρες με κοντάρι έως 8m για πολλά ανοιγοκλεισίματα ημερησίως.

Bettini

Οικονομικό σύστημα παρκινγκ, με τηλεχειρισμό, διαστάσεων περίπου 55Χ55cm, που τροφοδοτείται από μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία χαμηλής τάσης.

Ενδεικτικά Video