Επισκευές Ρολών: ότι πρέπει να γνωρίζετε για την επισκευή ρολού

Όταν κάποιος αγοράζει ρολά ασφαλείας, το μόνο που σκέφτεται είναι η ασφάλεια του καταστήματος και πως θα την εξασφαλίσει με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Με άλλα λόγια, ψάχνει τη καλύτερη προστασία, στη μικρότερη ή πιο λογική τιμή. Αυτό που δε σκέφτεται καθόλου όμως, είναι το τι θα κάνει σε περίπτωση που τα ρολά του πάθουν κάποια βλάβη. Πράγμα λογικό, καθώς κανείς δε θέλει να σκέφτεται αρνητικά όταν αγοράζει κάτι τόσο σημαντικό, αλλά και μεγάλο λάθος.

Τα ρολά ασφαλείας είναι πλέον το πιο απαραίτητο μέτρο ασφαλείας για κάθε κατάστημα. Είναι ίσως το μόνο μέτρο που μπορεί να προσφέρει πραγματική ασφάλεια, αφού αποτελεί ένα εμπόδιο που κρατά τους ανεπιθύμητους έξω από τον χώρο στον οποίο τοποθετούνται. Αυτό εννοείται ότι έχει τεράστια σημασία για ένα κατάστημα αφού αν το εμπόρευμα που έχει μέσα του είναι ακριβό – αν ας πούμε πουλάει κοσμήματα ή ακριβά κινητά – αρκεί ακόμη και μια πολύ σύντομη «επίσκεψη» κλεφτών για να γίνει μια αρκετά μεγάλη οικονομική ζημιά.

Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ρολών ασφαλείας είναι το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ απλά στη χρήση τους, άσχετα από τον τύπο τους. Αποτελούνται από σχετικά απλούς μηχανισμούς (μοτέρ ρολού), οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς για να ανοίξει ή να κλείσει ένα χειροκίνητο ρολό είναι να το τραβήξει ή να το σπρώξει, ενώ στη περίπτωση των αυτόματων, αρκεί συνήθως το πάτημα ενός κουμπιού. Το γεγονός λοιπόν ότι τα ρολά ασφαλείας είναι απλά στη χρήση σημαίνει ότι χρειάζονται και σχετικά λίγη συντήρηση (service / επισκευή). Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν χρειάζονται ποτέ και καθόλου συντήρηση.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για ένα κατάστημα από το να χαλάσουν τα ρολά του. Αυτό σημαίνει ότι η “πρώτη γραμμή άμυνας” του, δε θα είναι διαθέσιμη. Το πόσο θα παραμείνουν χαλασμένα τα ρολά, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως παράδειγμα το πόσο γρήγορα θα μπορέσει να εξυπηρετήσει την επιχείρηση κάποιος που ειδικεύεται στις επισκευές ρολών ασφαλείας.

Δεν μπορείτε να τα επισκευάσετε μόνοι σας!

Πολλοί πιστεύουν πως τα ρολά ασφαλείας είναι πολύ απλά στη λειτουργία και τη κατασκευή τους και έτσι μπορούν να τα επισκευάσουν μόνοι τους και μάλιστα πάρα πολύ εύκολα. Αυτό φυσικά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Τα ρολά πρέπει πάντα να επισκευάζονται από ειδικούς. Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε μόνοι σας. Είναι πολύ πιθανό να κάνετε τα πράγματα ακόμη χειρότερα και να μείνετε πολύ παραπάνω απ’ όσο πρέπει χωρίς ρολά, μέχρι να μπορέσουν να επισκευαστούν. Με άλλα λόγια, όσο και αν πιάνουν τα χέρια σας, πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία ΑΜΕΣΩΣ μόλις χαλάσουν τα ρολά σας.

Τα ρολά χρειάζονται συντήρηση

Ένα άλλο συμπέρασμα που βγάζουν όσοι θεωρούν τα ρολά καταστημάτων πολύ απλά, είναι το ότι δε χρειάζονται και συντήρηση. Αυτό φυσικά δεν ισχύει και μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για τα αυτόματα ρολά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότερες επισκευές ρολών καταστημάτων, ειδικά όσων έχουν αυτόματα, οφείλονται σε έλλειψη συντήρηση, η οποία μπορεί να είναι και παντελής. Όταν τα αγοράσετε λοιπόν, ρωτήστε και τι πρέπει να κάνετε για να συντηρείτε και να δουλεύουν πάντα σε καλή κατάσταση.

Λόγοι συντήρησης

Μπορεί οι μηχανισμοί των ρολών ασφαλείας να είναι απλοί και να μην έχουν πάρα πολλά κινούμενα μέρη, αλλά δεν παύουν να είναι μηχανισμοί, πράγμα που σημαίνει ότι η χρήση τους προκαλεί κάποιες φθορές και χρειάζονται επισκευή. Οι φθορές αυτές μπορεί να εξελίσσονται και να επιδεινώνονται χωρίς να το καταλαβαίνει ο ιδιοκτήτης των ρολών και σε κάποιο σημείο να προκαλέσουν μία αναπάντεχη βλάβη, η οποία μπορεί να είναι κοστοβόρα, αφού μπορεί να καταλήξει μέχρι και σε αντικατάσταση μοτέρ. Σε μία συντήρηση λοιπόν, ο τεχνικός θα βρει τέτοια προβλήματα και θα τα λύσει πριν να προλάβουν να μεγαλώσουν και να χρειαστούν μεγαλύτερη επισκευή ή να αποτελέσουν κίνδυνο.

Επίσης, τα ρολά κινούνται σε ειδικά ράουλα τα οποία πρέπει να είναι πάντα καθαρά αλλά και να έχουν αρκετή λίπανση, για να μην υπάρχει κίνδυνος να μπλοκάρουν. Θα πρέπει λοιπόν να καθαρίζετε και να λιπαίνετε συχνά τα ράουλα για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις κάποια μέρα.

Τα προβλήματα δε φτιάχνονται μόνα τους

Οι περισσότεροι μόλις παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στα ρολά του καταστήματος τους, επιλέγουν να μην κάνουν τίποτα και να περιμένουν μήπως αυτό διορθωθεί από μόνο του. Τις περισσότερες φορές νομίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι σημαντικό ή ότι με ένα δύο ανοίγματα και κλεισίματα τα πάντα θα μπουν στη θέση τους και θα δουλεύουν κανονικά. Εννοείται φυσικά πως αυτό είναι τελείως επιπόλαιο και μπορεί να κάνει ένα μικρό πρόβλημα τεράστιο στο άψε σβήσε. Η επισκευή ρολών είναι κάτι που δεν μπορεί να περιμένει.

Δείτε τα Ρολά Ασφαλείας που Συντηρούμε & Επισκευάζουμε

Εξειδικευμένες Υπηρεσίες για Επισκευή Ρολών

Όπως εξηγήσαμε και παραπάνω λοιπόν, τα ρολά μπορεί να είναι απλά αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχουν μέρη που μπορούν να χαλάσουν. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι να «φρακάρει» είτε ο μηχανισμός είτε το ρολό κατά τη πορεία του στο ράουλο. Τα καλά νέα είναι ότι οι επισκευές ρολών είναι σχετικά εύκολες, αρκεί βέβαια να έχει κανείς τις κατάλληλες γνώσεις και τα σωστά εργαλεία. Επειδή είναι σχετικά απλοί σαν μηχανισμοί σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να κάνει την επισκευή ο οποιοσδήποτε μάστορας. Τόσο η συντήρηση όσο και οι επισκευές ρολών, πρέπει να γίνονται πάντα από εξειδικευμένους τεχνικούς.

Εμείς στη Cancelletto.gr καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικά είναι τα ρολά για κάθε επιχείρηση, αφού στην ουσία αποτελούν τη πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στους διαρρήκτες, κάτι πολύ σημαντικό στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Γι’ αυτό το λόγο διαθέτουμε πάντα στους πελάτες μας πολύ έμπειρους και άρτια καταρτισμένους τεχνικούς οι οποίοι μπορούν να επισκευάσουν και να συντηρήσουν ρολά όλων των τύπων.

Αναλάβετε Δράση: Αναβαθμίστε τα ρολά σας με την Cancelletto

Η Cancelletto μπορεί να αναλάβει το service αλλά και την επισκευή ρολών ασφαλείας σε όλη την Θεσσαλονίκη, αλλά και στις κοντινές περιφέρειες, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Μη διστάσετε να επικοινωνήστε με την εταιρεία μας για να σας δώσουμε την καλύτερη προσφορά μας για επισκευές ρολών και τις τιμές αναλόγως της βλάβης και τον τύπο του ρολού σας.