Συρόμενες Γκαραζόπορτες

Οι συρόμενες γκαραζόπορτες και τι πρέπει να ξέρετε γι’ αυτές

Μήπως οι συρόμενες γκαραζόπορτες είναι η καλύτερη λύση για σένα; Διάβασε για να μάθεις

Τις συρόμενες γκαραζόπορτες συνήθως τις βλέπουμε σε εργοστάσια και γενικά σε βιομηχανικούς χώρους. Αυτό γίνεται γιατί είναι ιδανικές για μεγάλα ανοίγματα και πόρτες. Με άλλα λόγια, είναι η καλύτερη λύση για γκαράζ ή και αποθηκευτικούς χώρους οι οποίοι δεν μπορούν να καλυφθούν από τις κλασικές γκαραζόπορτες που ανοίγουν προς τα πάνω. Τα εργοστάσια και οι βιομηχανίες όμως, δεν είναι τα μόνα μέρη που χρησιμοποιούνται πόρτες αυτού του τύπου.

Οι συρόμενες γκαραζόπορτες πλέον χρησιμοποιούνται και σε σπίτια. Συνήθως σε εισόδους συγκροτημάτων από μονοκατοικίες και μεζονέτες, αλλά και στις εισόδους παρκινγκ μεγάλων οικοδομών. Αν και έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο και δεν επιτρέπει τη χρήση και τοποθέτηση τους σε όλα τα γκαράζ, προσφέρουν και πολλά πλεονεκτήματα, κυρίως οικονομικά. Ας ρίξουμε όμως μία καλύτερη και πιο λεπτομερή ματιά σε αυτές τις ελαφρώς παρεξηγημένες γκαραζόπορτες.

Το μοναδικό τους μειονέκτημα

Όπως φαίνεται και από το όνομα τους, οι συρόμενες γκαραζόπορτες ανοιγοκλείνουν σέρνοντας τις προς το πλάι, όπως και οι συρόμενες πόρτες σε ένα σπίτι και στη συντριπτική πλειοψηφία τους, είναι μονοκόμματες. Αυτό σημαίνει πως είτε αριστερά είτε δεξιά από τη πόρτα, θα πρέπει να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος, ίσως όσο και όλο το άνοιγμα ή το μισό του, έτσι ώστε να μπορεί να ανοίγει αλλά και να επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων. Όσο μεγαλύτερο είναι το άνοιγμα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η πόρτα που θα χρειάζεται.

Όπως είπαμε όμως και παραπάνω, αυτές οι γκαραζόπορτες προσφέρουν και πολλά πλεονεκτήματα:

Περισσότερη ελευθερία

Οι τυπικές γκαραζόπορτες, μπορούν συνήθως να κατασκευαστούν σε ορισμένα μεγέθη. Αυτό δεν ισχύει για τις συρόμενες. Μία συρόμενη γκαραζόπορτα μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σας αλλά και του γκαράζ σας όσο καλύτερα γίνεται. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε μία μεγάλη συρόμενη πόρτα ή και δύο μικρότερες που θα ενώνονται στη μέση. Με λίγη συνεννόηση, σίγουρα θα βρείτε μία λύση που να σας ταιριάζει.

Ποικιλία υλικών

Οι συρόμενες γκαραζόπορτες μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις επιθυμίες και το γούστο σας και σε ό, τι αφορά την εμφάνιση και το υλικό τους. Μπορεί να φτιαχτούν από ξύλο, μέταλλο ή και έναν συνδυασμό των δύο στοιχείων. Μπορείτε επίσης να τους δώσετε και το σχήμα ή το χρώμα που θέλετε ή ακόμη και να δημιουργήσετε δικά σας “σχέδια”. Με άλλα λόγια, μπορείτε να τις κάνετε ακριβώς όπως θέλετε.

Μπορούν να γίνουν και αυτόματες

Πολλοί νομίζουν ότι μόνο οι τυπικές γκαραζόπορτες μπορούν να γίνουν αυτόματες ή μηχανοκίνητες. Αυτό δεν ισχύει. Ακόμη και οι συρόμενες μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε αυτόματες γκαραζόπορτες  που θα ανοίγουν και θα κλείνουν με το άνοιγμα ενός κουμπιού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μοτέρ και φυσικά ένα τηλεχειριστήριο. Αν λοιπόν θέλετε μία αυτόματη πόρτα για το γκαράζ σας, μιας που έχουν και πολλά πλεονεκτήματα, δεν είναι ανάγκη να αποκλείσετε τις συρόμενες γκαραζόπορτες που μπορεί να αποδειχθούν και πιο οικονομικές από τις τυπικές.