τηλεχειριστηριο για γκαραζόπορτες

5 Συμβουλές για τα Τηλεκοντρόλ (Χειριστήρια / Κομπιούτερ) Γκαραζόπορτας

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα τηλεχειριστήρια γκαραζόπορτας

Η γκαραζόπορτα είναι απολύτως απαραίτητη για κάθε γκαράζ και αυτό είναι κάτι που πιστεύω το ξέρουμε όλοι. Τελευταία όμως, έχουν γίνει πολύ της μόδας οι αυτόματες γκαραζόπορτες. Αυτό δεν είναι βέβαια καθόλου παράξενο, καθώς αυτές οι πόρτες είναι πιο πρακτικές και γενικώς προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τις χειροκίνητες. Πόση βάση και προσοχή δίνουμε όμως στα διάφορα εξαρτήματα και μέρη τους όταν τις αγοράζουμε; Η απάντηση δυστυχώς είναι πως πολλές φορές είμαστε κάπως επιπόλαιοι.

Όταν λοιπόν αγοράζουμε ηλεκτρικές γκαραζόπορτες, αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι το μοτέρ τους, πράγμα λογικό αφού αυτό είναι που τις κάνει να ανοιγοκλείνουν από μόνες τους και είναι στην ουσία η καρδιά τους. Για να ανοίξουν όμως αυτές οι πόρτες, πρέπει από κάπου να πάρουν και την ανάλογη εντολή, πράγμα το οποίο γίνεται με τηλεχειρισμό στις περισσότερες αν όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Οι περισσότεροι από εμάς όμως, δε δίνουμε καμία σημασία στην αγορά του τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας και απλά παίρνουμε το πρώτο που θα δούμε μπροστά μας. Αυτό είναι μέγα λάθος.

Τα τηλεχειριστήρια για γκαραζόπορτες είναι στην ουσία τα κλειδιά τους. Δεν πιστεύω να φερόσαστε επιπόλαια όταν πρόκειται για τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή του σπιτιού σας. Γιατί να το κάνετε αυτό με τα “κλειδιά” του γκαράζ σας; Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε κοντρόλ για τη γκαραζόπορτα σας, αλλά και μετά από την αγορά του.

Να ξέρετε τις ανάγκες σας

Το πρόβλημα μας είναι πολλές φορές θεωρούμε ότι κάτι ακριβό είναι όχι μόνο καλό, αλλά και ιδανικό για τη περίπτωση μας. Πολλές φορές λοιπόν κάποιοι βλέπουν το κόστος που έχουν οι γκαραζόπορτες βαρέως τύπου, το οποίο μπορεί να είναι και πολύ μεγάλο ανάλογα με τις περιπτώσεις και πιστεύουν ότι είναι ενδεικτικό των τιμών όλων των γκαραζόπορτων. Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Είναι σαν να λες ότι το κόστος μίας Ferrari είναι αντιπροσωπευτικό του κόστους των αυτοκινήτων. Οι συγκεκριμένες πόρτες προορίζονται για βιομηχανική, οπότε μάλλον δεν ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Πάντα να κοιτάτε για πόρτες που προορίζονται για τη χρήση που τις θέλετε και τις ανάγκες σας. Εννοείται πως σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι ειδικοί του είδους.

Τηλεχειρισμός: Δώστε βάσει στην εμβέλεια

Η εμβέλεια ενός τηλεκοντρόλ είναι ένα από τα πιο βασικά και σημαντικά χαρακτηριστικά του. Να θυμάστε ότι αυτό που κάνει τις αυτόματες γκαραζόπορτες να ξεχωρίζουν και να θεωρούνται πιο ασφαλείς από τις συμβατικές, είναι το γεγονός ότι μπορούν να ανοίξουν χωρίς να βγει ο οδηγός από το αυτοκίνητο του. Αν η εμβέλεια του κοντρόλ σας δεν είναι καλή και χρειάζεται να βγαίνετε από το αυτοκίνητο ή να κρέμεστε ο μισός έξω από το παράθυρο για να χειριστείτε τη πόρτα του γκαράζ σας, ποιος ο λόγος αυτή να είναι αυτόματη; Να κοιτάτε πάντα την εμβέλεια των χειριστηρίων που σας προτείνουν και να επιλέγετε αυτά με τη μεγαλύτερη.

Μάθετε πόσο ασφαλές είναι το κάθε τηλεχειριστήριο

Όπως είπαμε και παραπάνω, το χειριστήριο είναι στην ουσία το κλειδί για τις τηλεχειριζόμενες γκαραζόπορτες. Τα κλειδιά όμως αντιγράφονται και το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το τηλεχειριστήριο της πόρτας σας, ή τουλάχιστον με το σήμα του. Μη διστάσετε να ρωτήσετε λοιπόν πόσο ασφαλές είναι το κάθε κοντρόλ και αν και πόσο εύκολα μπορεί να αντιγραφεί το σήμα του. Να θυμάστε πάντα ότι στην ουσία μιλάτε για κλειδιά, οπότε να κάνετε και τις ανάλογες ερωτήσεις.

Η διάρκεια της μπαταρίας είναι πολύ σημαντική

Η σωστή λειτουργία του κάθε κοντρόλ εξαρτάται πάντα από τις μπαταρίες του. Όσο πιο γεμάτες είναι, τόσο το καλύτερο θα λειτουργεί. Το κάθε τηλεκοντρόλ, όπως είναι φυσικό, καίει μπαταρίες με το δικό του ρυθμό. Καλό είναι λοιπόν να επιλέξετε ένα με “οικονομική” κατανάλωση. Έτσι όχι μόνο θα εγγυηθείτε ότι θα δουλεύει άψογα ή τουλάχιστον σωστά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά θα κάνετε και οικονομία στις μπαταρίες, οι οποίες δεν είναι και πολύ φθηνές! Να έχετε όμως πάντα μαζί και μία μπαταρία για ανταλλακτικό, για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων και να μην έχετε απρόβλεπτες καθυστερήσεις κάποια μέρα που θα βιάζεστε.

Μην δίνετε τα κοντρόλ σας δεξιά και αριστερά

Όπως είπαμε και πριν, τα τηλεκοντρόλ (χειριστήρια) των αυτόματων γκαραζόπορτων μπορούν να αντιγραφούν ή να παραποιηθούν, οπότε καλό είναι να προσέχετε που τα δίνετε. Να τα δίνετε μόνο σε άτομα εμπιστοσύνης και μέλη της οικογένειας σας.

Να έχετε πάντα ένα ανταλλακτικό κοντρόλ (κομπιουτεράκι γκαραζόπορτας)

Τα κομπιούτερ για γκαραζόπορτες είναι συνήθως αρκετά ακριβά. Δεν κοστίζουν και μία περιουσία, αλλά κοστίζουν αρκετά. Το κόστος τους όμως αυξάνεται δραματικά να πρέπει να ξαναγοραστούν λόγω απώλειας ή βλάβης. Γι’ αυτό το λόγο είναι καλό να αγοράσετε τουλάχιστον δύο χειριστήρια (οι περισσότερες επιχειρήσεις συνήθως δίνουν δύο) και να έχετε το ένα πάνω στο μπρελόκ σας και το άλλο σε κάποιο ασφαλές μέρος. Έτσι αν χάσετε το ένα, θα έχετε σίγουρα το άλλο και δεν θα πληρώσετε μία περιουσία για την αντικατάσταση του.