Προστασία Εξοχικού με τα Κάγκελα της Cancelletto

Προστασία Εξοχικού με τα Κάγκελα της  Cancelletto

Εξοχικό σπίτι: Πως να το προστατεύσω και τι πρέπει να προσέξω

Η εξοχική μας κατοικία αποτελεί το δεύτερό μας σπίτι σε περιόδους ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς.  Για το λόγο αυτό συνήθως είναι πιο απλό και αισθητά πιο λιτό από την κύρια κατοικία μας, κάτι που είναι απόλυτα λογικό από τη στιγμή που περνάμε σε αυτό αισθητά λιγότερο χρόνο. 

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πρακτικότητα της λειτουργίας και της συντήρησής του, κυρίως για λόγους ευκολίας και οικονομίας χρόνου και χρημάτων. Επίσης, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν εξοπλίζουμε αυτό το δεύτερο σπίτι με ίδιας ποιότητας και τιμής έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και λοιπό εξοπλισμό.

Πολύ συχνή η διάρρηξη εξοχικών κατοικιών

Βάσει αυτής της πρακτικής λοιπόν, συνηθίζουμε με το πέρας των διακοπών μας να κλειδώνουμε απλά το εξοχικό, κλείνοντας πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες και να φεύγουμε. 

Στην καλύτερη περίπτωση κάποιοι από εμάς φροντίζουν να παίρνουν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές μαζί τους στην κύρια κατοικία, κάτι που συμβαίνει συνήθως μόνο στην περίπτωση που έχουμε κάποια καινούρια τηλεόραση ή κάποιο στερεοφωνικό.

Πρέπει όμως στο σημείο αυτό να καταλάβουμε όλοι μας πως η προαναφερθείσα συνήθεια αποτελεί μια ιδιαιτέρως λανθασμένη πρακτική.  Και γιατί συμβαίνει αυτό;  Γιατί οι παραβιάσεις των εξοχικών, οι διαρρήξεις και οι κλοπές είναι πολύ συχνό φαινόμενο. 

Και μπορεί τώρα να σκέφτεστε πως δεν έχετε πράγματα σημαντικής αξίας μέσα, οπότε το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό, αλλά και μόνο η εικόνα και η συνειδητοποίηση πως κάποιος έχει μπει στο χώρο σας, αν αυτό συμβεί, θα σας αποδείξει με αθέμιτο τρόπο πόσο λάθος αντιμετωπίζατε το όλο θέμα μέχρι στιγμής.

Πώς να ασφαλίσετε το εξοχικό σας

Σαφώς, απευχόμαστε σε κάθε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς η εποχή στην οποία ζούμε αποδεικνύει καθημερινά το αντίθετο.  Για να μη βρεθούμε λοιπόν προ δυσάρεστων εκπλήξεων καλό είναι να φροντίσουμε να πάρουμε κάποια βασικά μέτρα για την ασφάλεια και της εξοχικής μας κατοικίας.

Σύμφωνα με τη λογική των εκπτώσεων που κάνουμε όσον αφορά την ποιότητα του εξοπλισμού της εξοχικής μας κατοικίας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο επιλέγουμε ή επιλέξαμε και τα κουφώματα που βάζουμε ή βάλαμε, στην περίπτωση που χτίζουμε ή χτίσαμε το σπίτι.  Στην περίπτωση πάλι που αγοράσαμε ή κληρονομήσαμε το εξοχικό μας, απλά δεν μπήκαμε στον κόπο και τα έξοδα να αλλάξουμε τα κουφώματα.  Και στις δύο περιπτώσεις όμως επιλέξαμε να αφήσουμε το σπίτι τρωτό με αποτέλεσμα να αποτελεί εύκολο στόχο για τους επιτήδειους.

Πως να προστατεύσω το εξοχικό μου;

Υπάρχει όμως λύση γι’ αυτό. Και μην ανησυχείτε, δεν είναι να αλλάξετε κουφώματα!  Η απάντηση στο πρόβλημα αυτό είναι τα εξωτερικά αδιάρρηκτα κάγκελα ασφαλείας. Η εταιρεία Cancelletto προσφέρει προσιτές λύσεις προσαρμοσμένες και στις πιο απαιτητικές ανάγκες, με κάγκελα ασφαλείας σχεδιασμένα αποκλειστικά για το χώρο σας, με υλικά και προδιαγραφές από την Ιταλία. 

Με αυτή την επιλογή ξενοιάζετε μια και καλή από το φόβο και την ανασφάλεια μιας πιθανής διάρρηξης του χώρου σας, διαφυλάσσοντας τον εαυτό σας και την οικογένειά σας από δυσάρεστες εκπλήξεις που θα μπορούσαν χαλάσουν τις διακοπές σας.

Συμπληρωματικά, θα πρέπει να τονίσουμε στο σημείο αυτό πως για μια πιο ολοκληρωμένη κάλυψη, κατά τη γνωστή λαϊκή ρήση φύλαγε τα ρούχα σου, εκτός από τα κάγκελα ασφαλείας να συνδυάσουμε και κάποιες απλές αλλά σωτήριες πρακτικές που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο διάρρηξης και κλοπής του εξοχικού μας σπιτιού.

Τι άλλο πρέπει να προσέξω;

Βρισκόμαστε λοιπόν στο σημείο που έχουμε καλύψει μπαλκονόπορτες και παράθυρα με κάγκελα ασφαλείας της Cancelletto.  Τι άλλο μένει;  Μα φυσικά η πόρτα της κεντρικής εισόδου.  Ακόμα κι αν δεν έχουμε τη διάθεση να αλλάξουμε την παλιά πόρτα, μπορούμε πάντα να επενδύσουμε σε κλειδαριές ασφαλείας, δυσκολεύοντας έτσι ακόμα περισσότερο την όποια απόπειρα κατά της περιουσίας μας.  Μια δεύτερη συμβουλή είναι να επισκεπτόμαστε το εξοχικό μας, αν και εφόσον είναι αυτό εφικτό, κατά τη διάρκεια των μηνών που τα έχουμε κλειστά.  Τέλος, μια ακόμα πολύ χρήσιμη συμβουλή είναι να διακόπτουμε την παροχή νερού και ρεύματος τους μήνες που λείπουμε, έτσι ώστε να τα καθιστούμε αφιλόξενα για πιθανούς καταπατητές.

Ένας πολύς απλός και οικονομικός τρόπος διαφύλαξης της εξοχικής σας κατοικίας είναι η εγκατάσταση εξωτερικών κάγκελων ασφαλείας της εταιρείας Cancelletto.

Μπορεί να έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του σπιτιού μας από διαρρήξεις και κλοπές, κάναμε όμως το ίδιο για το εξοχικό μας;  Η πιο απλή λύση είναι τα κάγκελα ασφαλείας, τα οποία αποτρέπουν τους επίδοξους διαρρήκτες να λεηλατήσουν το δεύτερό μας σπίτι.