Ο εύκολος τρόπος να τοποθετήσετε μόνοι σας πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Πως να τοποθετήσετε μόνοι σας τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλεία σας

Ο εύκολος τρόπος να τοποθετήσετε μόνοι σας πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Μετά την επιτυχή αγορά των πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας που σας ενδιαφέρουν, έχει σειρά η εγκατάσταση τους. Η εγκατάσταση των σταθερών κάγκελων είναι πολύ απλή, αυτή των πτυσσόμενων από την άλλη, είναι λίγο πιο πολύπλοκη, γι’ αυτό και θα εστιάσουμε σε αυτήν. Εννοείται πως αν θέλετε να μην παιδεύεστε και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, η καλύτερη επιλογή είναι να εμπιστευτείτε την τοποθέτηση σε κάποιον έμπειρο επαγγελματία.


Αν πιστεύετε ότι πιάνουν τα χέρια σας και έχετε και τα ανάλογα εργαλεία, μπορείτε ελεύθερα να δοκιμάσετε να βγάλετε έξω τον Μπομπ τον μάστορα που έχετε μέσα σας! Ας δούμε τη διαδικασία, αναλυτικά.

1. Επιλέξτε που θα βάλετε τα κάγκελα

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας για μπαλκονόπορτες και παράθυρα, μπορούν να τοποθετηθούν είτε εξωτερικά, είτε εσωτερικά, ανάμεσα στη τζαμαρία και τα παντζούρια. Η εξωτερική τοποθέτηση είναι πιο απλή και εύκολη. Όπου και αν επιλέξετε να εγκαταστήσετε τα κάγκελα σας πάντως, η διαδικασία είναι ίδια.

2. Η τοποθέτηση της πρώτης πλευρικής κάσας

Πάρτε την πλευρική κάσα που έχει το διπλωμένο κάγκελο και τοποθετήστε την όρθια και κάθετη στη πλευρά του ανοίγματος που σας ενδιαφέρει να θωρακίσετε. Χρησιμοποιείστε και ένα αλφάδι για να βεβαιωθείτε ότι είναι τελείως ίσια και κάθετη. Ανοίξτε τρύπες στον τοίχο με το τρυπάνι σας και βιδώστε, προς το παρόν όχι πολύ δυνατά, τη κάσα. Για να γίνει καλύτερα το βίδωμα, ξεκινήστε από τις βίδες που βρίσκονται στα άνω και κάτω άκρα της κάσας και έπειτα συνεχίστε με αυτές στο μέσο της.

3. Τοποθετήστε τον πάνω οδηγό

Πάρτε τον άνω οδηγό του κάγκελου, είναι αυτός που είναι σπαστός και όχι ολόκληρος και τοποθετήστε τον πάνω στο άνω κούφωμα. Φροντίστε, με τη βοήθεια του αλφαδιού, να είναι ίσιος και φυσικά στην ίδια ευθεία με την κάσα. Ανοίξτε τις τρύπες με το τρυπάνι σας και βιδώστε τον.

4. Τοποθετήστε την άλλη πλευρική κάσα

Τοποθετήστε την άλλη πλευρική κάσα ακριβώς απέναντι από αυτή που έχετε ήδη τοποθετήσει. Ακολουθήστε τη διαδικασία που περιγράψαμε στο βήμα 2. ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΡΥΠΕΣ ΑΚΟΜΗ!

5. Τοποθέτηση του κάτω οδηγού

Ο κάτω οδηγός είναι συνήθως σπαστός για να μπορεί να διπλωθεί στα πτυσσόμενα κάγκελα. Κεντράρετε και ευθυγραμμίστε τον με την βοήθεια της πλευρικής κάσας που έχει και το πτυσσόμενο κάγκελο.

6. Βιδώστε την άλλη κάσα

Τώρα που τοποθετήθηκε και ο κάτω οδηγός, φέρτε και την άλλη πλευρική κάσα σε ευθεία μαζί του. Όταν τη φέρετε ακριβώς στην ίδια ευθεία, μπορείτε να ανοίξετε τις τρύπες. Βιδώστε την κάσα ξεκινώντας από τις τρύπες στις άκρες της και συνεχίζοντας με αυτές στο μέσο της.

7. Σφίξτε όλες τις βίδες

8. Δοκιμή

Έφθασε η ώρα της δοκιμής! Αν τα πτυσσόμενα κάγκελα σας ανοιγοκλείνουν άνετα και εύκολα, η εγκατάσταση έχει γίνει σωστά! Αν όχι, κάντε τις απαραίτητες διορθώσεις. Μπορεί να χρειαστεί να χαλαρώσετε ή να σφίξετε κάποιες βίδες.

Όπως βλέπετε, η διαδικασία είναι μεν απλή, αλλά απαιτεί μεγάλη ακρίβεια και γερά νεύρα! Για άλλη μία φορά να τονίσουμε ότι είναι προτιμότερο να αναλάβει κάποιος έμπειρος τεχνικός αυτή τη διαδικασία. Πολλές εταιρίες που πουλούν πτυσσόμενα κάγκελα στη Θέρμη και τη Θεσσαλονίκη, όπως η Cancelletto, αναλαμβάνουν και την τοποθέτηση τους. Ρωτήστε τους για να λάβετε προσφορές και να μάθετε ό, τι άλλο χρειάζεστε