Γιατί οι συρόμενες γκαραζόπορτες είναι η καλύτερη λύση για σένα;

Μια συρόμενη γκαραζόπορτα τη βλέπουμε σε εργοστάσια και γενικά σε βιομηχανικούς χώρους. Αυτό γίνεται γιατί είναι ιδανικές για μεγάλα ανοίγματα και πόρτες. Με άλλα λόγια, είναι η καλύτερη λύση για γκαράζ ή και αποθηκευτικούς χώρους οι οποίοι δεν μπορούν να καλυφθούν από τις κλασικές γκαραζόπορτες που ανοίγουν προς τα πάνω. Τα εργοστάσια και οι βιομηχανίες όμως, δεν είναι τα μόνα μέρη που χρησιμοποιούνται πόρτες αυτού του τύπου.

Η εξοικονόμηση χρημάτων για να κάνετε εγκατάσταση μια συρόμενη γκαραζόπορτα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού. Οι συρόμενες γκαραζόπορτες πλέον χρησιμοποιούνται και σε σπίτια. Συνήθως σε εισόδους συγκροτημάτων από μονοκατοικίες και μεζονέτες, αλλά και στις εισόδους παρκινγκ μεγάλων οικοδομών. Αν και έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο και δεν επιτρέπει τη χρήση και τοποθέτηση τους σε όλα τα γκαράζ, προσφέρουν και πολλά πλεονεκτήματα, κυρίως οικονομικά. Ας ρίξουμε όμως μία καλύτερη και πιο λεπτομερή ματιά σε αυτές τις ελαφρώς παρεξηγημένες γκαραζόπορτες.

Το μοναδικό τους μειονέκτημα μιας συρόμενης γκαραζόπορτας

Όπως φαίνεται και από το όνομα τους, οι συρόμενες γκαραζόπορτες ανοιγοκλείνουν σέρνοντας τες προς το πλάι, όπως και οι συρόμενες πόρτες και οι αυλόπορτες σε ένα σπίτι και στη συντριπτική πλειοψηφία τους, είναι μονοκόμματες. Αυτό σημαίνει πως είτε αριστερά είτε δεξιά της σ, θα πρέπει να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος, ίσως όσο και όλο το άνοιγμα ή το μισό του, έτσι ώστε να μπορεί να ανοίγει αλλά και να επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων. Όσο μεγαλύτερο είναι το άνοιγμα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η πόρτα που θα χρειάζεται.

Μια συρόμενη πόρτα γκαράζ μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο σπίτι σας και μπορεί να αποτελεί και μια λύση – κατασκευή για αυλόπορτα του σπιτιού σας. Εάν δεν είστε ακόμα πεπεισμένοι, διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε γιατί για να επιλέξετε μια συρόμενη γκαραζόπορτα. Όπως είπαμε όμως και παραπάνω, αυτές οι γκαραζόπορτες προσφέρουν και πολλά πλεονεκτήματα:

Περισσότερη ελευθερία

Οι τυπικές γκαραζόπορτες, μπορούν συνήθως να κατασκευαστούν σε ορισμένα μεγέθη. Αυτό δεν ισχύει για τις συρόμενες. Μία συρόμενη γκαραζόπορτα μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σας αλλά και του γκαράζ σας όσο καλύτερα γίνεται. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε μία μεγάλη συρόμενη πόρτα ή και δύο μικρότερες που θα ενώνονται στη μέση. Με λίγη συνεννόηση, σίγουρα θα βρείτε μία λύση που να σας ταιριάζει.

Ποικιλία υλικών

Οι συρόμενες γκαραζόπορτες μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις επιθυμίες και το γούστο σας και σε ό, τι αφορά την εμφάνιση και το υλικό τους. Μπορεί να φτιαχτούν από ξύλο, μέταλλο ή και έναν συνδυασμό των δύο στοιχείων. Μπορείτε επίσης να τους δώσετε και το σχήμα ή το χρώμα που θέλετε ή ακόμη και να δημιουργήσετε δικά σας “σχέδια”. Με άλλα λόγια, μπορείτε να τις κάνετε ακριβώς όπως θέλετε.

Μπορούν να γίνουν και αυτόματες

Πολλοί νομίζουν ότι μόνο οι τυπικές γκαραζόπορτες μπορούν να γίνουν αυτόματες ή μηχανοκίνητες. Αυτό δεν ισχύει. Ακόμη και οι συρόμενες μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε αυτόματες γκαραζόπορτες  που θα ανοίγουν και θα κλείνουν με το άνοιγμα ενός κουμπιού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μοτέρ και φυσικά ένα τηλεχειριστήριο. Αν λοιπόν θέλετε μία αυτόματη πόρτα για το γκαράζ σας, μιας που έχουν και πολλά πλεονεκτήματα, δεν είναι ανάγκη να αποκλείσετε τις συρόμενες γκαραζόπορτες που μπορεί να αποδειχθούν και πιο οικονομικές από τις τυπικές.

Συρόμενες γκαραζόπορτες τιμές

Οι τιμές στις συρόμενες γκαραζόπορτες εξαρτώνται από κάποιους παράγοντες, οπότε είναι λίγο δύσκολο να προβλέψει κανείς κάποιο εύρος. Ο πρώτος και σημαντικότερος παράγοντας είναι το μέγεθος, ειδικά αν μιλάμε για εξωτερική πόρτα. Εννοείται ότι όσο πιο μεγάλη είναι μία πόρτα, τόσο πιο μεγάλη θα είναι και η τιμή της αφού απαιτούνται περισσότερα υλικά αλλά και χρόνος για την κατασκευή της. Αν η δίοδος που πρέπει να θωρακιστεί είναι διπλή, τότε είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί διπλή πόρτα, οπότε και το κόστος θα ανέβει αφού στην ουσία θα πρέπει να κατασκευαστούν δύο πόρτες και όχι μία μεγάλη.

Άλλος παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά το κόστος είναι και ο τρόπος ελέγχου. Οι χειροκίνητες πόρτες είναι πιο φθηνές από τις ηλεκτρικές, αλλά αν η πόρτα έχει μεγάλο μέγεθος, μπορεί να χρειαστεί να είναι αυτόματη καθώς ο χειροκίνητος έλεγχος της μπορεί να είναι δύσκολος. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η αυτοματοποίηση δεν έχει κοινό κόστος για όλες τις πόρτες καθώς μία μεγάλη και βαριά πόρτα απαιτεί πιο ισχυρό – και άρα και πιο ακριβό – μοτέρ από μία σχετικά μικρή. Τέλος, ρόλο στη  τιμή παίζει και το σχέδιο και το χρώμα της κάθε πόρτας.

Εννοείται ότι γίνονται και προσφορές από τις οποίες μπορείτε να επωφεληθείτε ώστε να αποκτήσετε τη κατάλληλη λύση για τον χώρο σας σε όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των συρόμενων γκαραζόπορτων;

Τα πλεονεκτήματα των συρόμενων γκαραζόπορτων περιλαμβάνουν την καταλληλότητα για μεγάλα ανοίγματα, την εξοικονόμηση κόστους και τη δυνατότητα προσαρμογής σε διαφορετικά μεγέθη και υλικά.

Μπορούν οι συρόμενες γκαραζόπορτες να χρησιμοποιηθούν για οικιακούς σκοπούς;

Ναι, οι συρόμενες γκαραζόπορτες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε οικιστικούς χώρους, ιδίως σε συγκροτήματα κατοικιών, βίλες και εισόδους στάθμευσης μεγάλων κτιρίων.

Ποιες επιλογές προσαρμογής είναι διαθέσιμες για τις συρόμενες γκαραζόπορτες;

Οι συρόμενες γκαραζόπορτες μπορούν να προσαρμοστούν ως προς το μέγεθος, τα υλικά, το σχέδιο, το σχήμα και το χρώμα. Μπορούν να είναι κατασκευασμένες από ξύλο, μέταλλο ή συνδυασμό και των δύο, παρέχοντας ευελιξία.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές των συρόμενων γκαραζόπορτων;

Οι τιμές των συρόμενων γκαραζόπορτων επηρεάζονται από παράγοντες όπως το μέγεθος, τα υλικά και ο τύπος ελέγχου, με τις μεγαλύτερες πόρτες και τα πρόσθετα χαρακτηριστικά να αυξάνουν το κόστος.