Εσείς ξέρετε τι είναι τα ρολά ασφαλείας για φαρμακεία και χρυσοχοεία; Διαβάστε για να μάθετε

Όπως είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε, υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι ρολών ασφαλείας και ο κάθε τύπος απευθύνεται και σε κάποια συγκεκριμένα καταστήματα. Το ποιος τύπος είναι ο κατάλληλος για κάθε κατάστημα πολλές φορές δεν είναι άμεσα ορατό. Υπάρχει όμως και η εξαίρεση στον κανόνα: τα ρολά ασφαλείας φαρμακείων ή χρυσοχοείων. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος τύπος που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά γι’ αυτά τα καταστήματα; Η απάντηση είναι όχι.

Το παραπάνω όνομα, είναι απλά ένας χαρακτηρισμός που συχνά δίνεται στα διάτρητα ρολά, έτσι ώστε να καταλαβαίνουν οι επιχειρήσεις ρολών και οι πελάτες του για ποιον τύπο ρολών μιλάνε. Το όνομα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα διάτρητα ρολά (τα οποία δε πρέπει να τα μπερδεύετε με τα δικτυωτά ρολά που είναι και τα πιο παραδοσιακά αλλά και διαδεδομένα) χρησιμοποιούνται κυρίως σε φαρμακεία και χρυσοχοεία. Γιατί συμβαίνει αυτό όμως; Ποιο είναι το κοινό γνώρισμα αυτών των καταστημάτων και πως τα ωφελούν αυτά τα ρολά;

Θα απαντήσουμε σε αυτές αλλά και άλλες απορίες σας σχετικά με τα ρολά για χρυσοχοεία, ευθύς αμέσως.

1. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τα διάτρητα ρολά ασφαλείας;

Τα διάτρητα ρολά λέγονται έτσι γιατί είναι γεμάτα τρυπίτσες. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια, το αντίθετο μάλιστα! Αποτελούνται από φύλλα λαμαρίνας, γεμάτες μικροσκοπικές τρυπίτσες, τα οποία ενώνονται με ειδικούς μεντεσέδες, έτσι ώστε όταν είναι κλειστά να δημιουργούν ένα τείχος από μέταλλο ανάμεσα στην επιχείρηση και τον κόσμο. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μία παραλλαγή των ρολών καταστημάτων κλειστού τύπου που χρησιμοποιούνται κυρίως σε τράπεζες και άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις. Προσφέρουν μεγάλη προστασία τόσο από κλέφτες όσο και από διάφορα αντικείμενα, χωρίς όμως να θυσιάζουν την ορατότητα του καταστήματος και της βιτρίνας.

2. Που κολλάνε τα φαρμακεία και τα χρυσοχοεία;

Οι ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα. από τη μία, θέλουν τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία για τα καταστήματα τους, λόγω του γεγονότος ότι τα εμπορεύματα τους έχουν πολύ μεγάλη αξία και κόστος, αλλά από την άλλη, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό και στη βιτρίνα τους για να προσελκύσουν νέους πελάτες. Τα ρολά ασφαλείας φαρμακείου λοιπόν, είναι η καλύτερη λύση γι’ αυτά τα καταστήματα. Προσφέρουν πολύ μεγάλη προστασία, σε γενικές γραμμές την ίδια με τα ρολά κλειστού τύπου, αλλά επιτρέπουν και στους πελάτες να έχουν οπτική επαφή με τη βιτρίνα και το κατάστημα γενικότερα.

Αν λοιπόν έχετε κάποιο μεγάλο κατάστημα ή επιχείρηση και σκέφτεστε τη δημιουργία πάρκινγκ, μην διστάσετε να το κάνετε. Όχι μόνο θα δώσετε άλλο έναν πολύ καλό λόγο για επίσκεψη της επιχείρησης σας στους υποψήφιους πελάτες σας, αλλά αν χρεώνετε κιόλας την είσοδο ή την έξοδο, τα έξοδα του πάρκινγκ σας θα καλυφθούν σχεδόν από μόνα τους. Το μυστικό πάντα είναι να μην το παρακάνετε με τις τιμές, αλλά και να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα πάρκινγκ.

3. Τα συγκεκριμένα ρολά απευθύνονται ΜΟΝΟ στα συγκεκριμένα καταστήματα;

Σε καμία περίπτωση. Εννοείται πως οποιοδήποτε κατάστημα μπορεί να εξοπλιστεί με αυτά. Ας δούμε μερικές από τις περιπτώσεις που η χρήση των συγκεκριμένων ρολών είναι σχεδόν απαραίτητη:

  • Γενικά για καταστήματα με ακριβά προϊόντα ή για καταστήματα που διαχειρίζονται πολλά χρήματα.
  • Για καταστήματα που θέλουν μεγάλη ορατότητα αλλά με μεγάλη ασφάλεια. ΔΕΝ είναι η καλύτερη λύση όμως για μαγαζιά που βασίζονται αποκλειστικά στη βιτρίνα τους, όπως για καταστήματα ρούχων.
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε πιλοτές ή γκαράζ

Το μόνο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι τα διάτρητα ρολά ασφαλείας κοστίζουν μεν λιγότερο από τα κλειστού τύπου, αλλά οι τιμές για δικτυωτά ρολά είναι αρκετά μικρότερες. Τα δικτυωτά ρολά βέβαια δε προσφέρουν την ίδια προστασία, αλλά προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ορατότητα.

Συμπέρασμα:

Αν η βιτρίνα του καταστήματος σας είναι σημαντική για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία της, αλλά όχι και το παν, τότε τα ρολά φαρμακείου και χρυσοχοείου, τα διάτρητα δηλαδή, είναι η καλύτερη λύση. Αν η λειτουργία του καταστήματος σας βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην ορατότητα της βιτρίνας σας, τότε προτιμήστε τα δικτυωτά.