πτυσσομενα καγκελα ασφαλειας θεσσαλονικη τιμη cancelletto

4 συμβουλές πριν αγοράσετε πτυσσόμενα κάγκελα

Ένας απλός οδηγός αγοράς για πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Τώρα που μάθατε τα βασικά για τα σταθερά και τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, είμαι σίγουρος ότι πολλοί ήδη σκέφτεστε να αγοράσετε και για το σπίτι σας. Μπορεί λοιπόν να ξέρετε ποιος τύπος πτυσσόμενων κάγκελων ταιριάζει στο σπίτι σας και να έχετε καταλήξει στο ποιες είναι οι ανάγκες σας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να βάλετε το χέρι στη τσέπη! Πριν λοιπόν κάνετε την αγορά σας, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, κάποιες συμβουλές που θα πρέπει να τις ακολουθήσετε όσο πιο πιστά γίνεται. Επειδή λοιπόν “μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται”, ας δούμε τι θα πρέπει να προσέξετε!

1. Επιλέξτε μία αξιόπιστη επιχείρηση

Το ξέρω ότι αυτή είναι ίσως η πιο προφανής συμβουλή, αλλά πάρα πολλοί την αγνοούν ή δεν την ακολουθούν. Από τη μία τους καταλαβαίνω. Στις μέρες μας η τιμή ενός πράγματος ή μίας υπηρεσίας είναι αυτό που μας ενδιαφέρει όλους περισσότερο. Γι’ αυτό και πολύς κόσμος απλά ψάχνει να βρει την φθηνότερη λύση, ακόμη και για κάγκελα ασφαλείας. Έτσι συχνά καταλήγει με αμφιβόλου ποιότητας κάγκελα, τα οποία εγκαθίστανται με σχεδόν ερασιτεχνικό τρόπο. Στην ασφάλεια του σπιτιού σας δεν πρέπει να χωράνε τσιγκουνιές. Είναι προτιμότερο να εμπιστευτείτε μία αξιόλογη και καταξιωμένη εταιρία από το να επιλέξετε τη φθηνότερη που θα βρείτε στο Google. Αν κάποιος γνωστός σας έχει ήδη βάλει ποιοτικά πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας και είναι ικανοποιημένος ή βλέπετε ότι έχει γίνει καλή δουλειά στον χώρο του, ρωτήστε τον πια εταιρία προσέλαβε και εμπιστευτείτε την κι’ εσείς. Όπως και να έχει, ρωτήστε για την φήμη μίας εταιρίας πριν αγοράσετε κάγκελα.

2. Μετρήστε σωστά τα παράθυρα σας

Για να μπορέσετε να αγοράσετε κάγκελα ασφαλείας για τα παράθυρα σας, θα πρέπει να ξέρετε τις διαστάσεις τους! Φροντίστε να τις μετρήσετε σωστά, χρησιμοποιώντας ένα καλό μέτρο ή μεζούρα και να τις μεταφέρετε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια στην επιχείρηση από την οποία θα αγοράσετε τα κάγκελα. Όπως καταλαβαίνετε, αν οι μετρήσεις σας δεν είναι σωστές και ακριβείς, τα κάγκελα δεν θα εφαρμόζουν σωστά στα παράθυρα σας! Τα πτυσσόμενα κάγκελα για πόρτες και παράθυρα δεν είναι “one size fits all”! Αν δεν είστε σίγουροι για τις μετρήσεις ή για το πως πρέπει να γίνουν, μην διστάσετε να ζητήσετε πληροφορίες από την επιχείρηση ή ακόμη και να ζητήσετε να στείλουν κάποιον για να αναλάβει την όλη διαδικασία.

3. Προσοχή στις τιμές

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τι ακριβώς περιλαμβάνεται σε μια τιμή πριν αγοράσετε τα κάγκελα σας. Οι τιμές για τα πτυσσόμενα κάγκελα παράθυρων που βλέπετε αφορούν μόνο τα ίδια τα κάγκελα ή και την μεταφορά και εγκατάσταση τους; Όπως ξαναείπαμε, αν δεν πιάνουν και πολύ τα χέρια σας, είναι πολύ σημαντικό η εγκατάσταση να γίνει από έμπειρους τεχνικούς, οπότε αν περιλαμβάνεται στη τελική τιμή, τόσο το καλύτερο. Μπορείτε να επίσης να ρωτήσετε αν η εταιρία μπορεί να σας κάνει κάποιο πακέτο που να περιλαμβάνει τα κάγκελα και την εγκατάσταση τους, σε περίπτωση που δεν τη κάνει δωρεάν, για να πετύχετε μία καλύτερη τιμή και για τα δύο. Αν δεν έχετε μεταφορικό μέσο που να μπορεί να μεταφέρει τα κάγκελα, τότε θα ήταν καλό να ψάξετε κάποια προσφορά για πτυσσόμενα κάγκελα που να περιλαμβάνει και την μεταφορά τους. Γενικά, μην ντραπείτε να κάνετε παζάρια ή να ζητήσετε κάποιες επιχειρήσεις από την εταιρία που σας πουλάει τα κάγκελα.

4. Μη σας πιάσουν κορόιδο!

Οι πωλητές πάντα θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν αυτό που θα τους δώσει τα μεγαλύτερα ποσοστά. Είναι καλό κα ζητάτε βοήθεια από τους ειδικούς, αλλά να έχετε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι προσπαθούν να βγάλουν λεφτά από εσάς και δε σας βοηθούν για τη ψυχή της μάνας τους! Αν κάποιος ας πούμε σας πει ότι όλα τα παράθυρα σας χρειάζονται πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, ενώ εσείς είχατε επιλέξει να βάλετε σταθερά σε κάποια, τότε κατά πάσα πιθανότητα προσπαθεί απλά να κερδίσει μεγαλύτερη προμήθεια. Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι οι συμβουλές των πωλητών είναι πάντα ευπρόσδεκτες, αλλά δεν θα πρέπει να κλείνετε τον εγκέφαλο σας όταν σας μιλάνε και να τις ακολουθείτε πιστά και κατά γράμμα. Ειδικά τώρα που έχετε μάθει και πέντε πράγματα για τα κάγκελα ασφαλείας!

Γιώργος Γεωργιάδης

O Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Cancelletto.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που κατέχει τεχνογνωσία κι εμπειρία.