μηχανισμοι για γκαραζοπορτες

5 συμβουλές για καλύτερες τιμές σε μηχανισμούς γκαραζόπορτας

Πολλοί θεωρούν ότι οι αυτόματες γκαραζόπορτες είναι ακριβές και γι’αυτό πιστεύουν ότι είναι απλά μία περιττή πολυτέλεια. Αυτό φυσικά είναι μεγάλο λάθος, καθώς οι αυτοματισμοί στις γκαραζόπορτες στην ουσία εξασφαλίζουν την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών του. Όσο πιο πολύ χρόνο περνάτε στο αυτοκίνητο σας όταν μπαίνετε στο γκαράζ σας, τόσο πιο ασφαλής είστε καθώς δεν είστε εκτεθειμένοι στα στοιχεία του καιρού αλλά και σε άλλους κινδύνους οι οποίοι φυσικά περιλαμβάνουν και τους κακοποιούς.

Οι τιμές για μηχανισμούς γκαραζόπορτας διαφέρουν σημαντικά, ανάλογα με το μοντέλο και τη πόρτα σας. Επιπλέον, κάποιοι είναι πιο εύκολο να συντηρηθούν. Μπορεί λοιπόν κάποιοι αυτοματισμοί γκαραζόπορτας να είναι πιο ακριβοί από άλλους, αλλά σε βάθος χρόνου θα βγουν πιο οικονομικοί, καθώς θα έχουν πολύ μικρά κόστη συντήρησης. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από εσάς έχετε μπερδευτεί. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέξετε για να πάρετε μηχανισμούς γκαραζόπορτας στη καλύτερη τιμή για το budget σας.

Επιλέξτε τη σωστή πόρτα

Τα πράγματα είναι απλά, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν το κόστος των αυτοματισμών για γκαραζόπορτες αλλά και την τοποθέτηση, είναι το είδος και το βάρος της ίδιας της πόρτας. Με άλλα λόγια, όσο πιο μεγάλη και βαριά είναι η πόρτα, τόσο πιο ακριβό θα πρέπει να είναι και το μοτέρ που θα αναλάβει να την ανοιγοκλείνει. Εννοείται πως όσο πιο δυνατό το μοτέρ γκαραζόπορτας, τόσο πιο μεγάλη και η τιμή του. Με άλλα λόγια, καλό είναι να μην επιλέξετε μια πολύ βαριά πόρτα. Πριν την διαλέξετε μάλιστα, θα ήταν καλό να πείτε στον υπάλληλο που σας εξυπηρετεί ότι σκοπεύετε να κάνετε τη γκαραζόπορτα σας αυτόματη, έτσι ώστε να σας δείξει τις πιο κατάλληλες για το γκαράζ σας. Πράγμα που μας φέρνει στην επόμενη συμβουλή.

Αποφασίστε αν θέλετε αυτόματη γκαραζόπορτα

Σχεδόν όλες οι γκαραζόπορτες μπορούν να μετατράπουν σε αυτόματες. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί αγοράζουν μία απλή γκαραζόπορτα με σκοπό να την εφοδιάσουν με αυτοματισμούς αργότερα. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν, είναι ότι έτσι η διαδικασία θα τους κοστίσει περισσότερο. Αν επιλέξετε να τοποθετήσετε εξ αρχής μία αυτόματη πόρτα στο γκαράζ σας, τότε η επιχείρηση της επιλογής σας θα μπορέσει να σας προμηθεύσει τη κατάλληλη πόρτα και μηχανισμό. Οι μηχανισμοί γκαραζόπορτας πρέπει πάντα να επιλέγονται ανάλογα με την πόρτα και γι’αυτό είναι καλό να αγοράζονται μαζί. Έτσι θα αποφύγετε την αγορά μιας βαριάς πόρτας που θα χρειάζεται έναν πολύ ισχυρό και ακριβό μηχανισμό, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Ο μηχανισμός δε σταματάει στο μοτέρ

Πολλοί πιστεύουν ότι ο αυτοματισμός γκαραζόπορτας είναι μόνο το μοτέρ και δε δίνουν βάση σε τίποτα άλλο. Αυτό όμως δεν ισχύει. Ο ηλεκτρικός πείρος γκαραζόπορτας ας πούμε, κλειδώνει και ξεκλειδώνει τη πόρτα και όπως καταλαβαίνετε, είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του όλου μηχανισμού. Καλό είναι λοιπόν να ρωτήσετε τι εξαρτήματα ακριβώς περιέχει ο μηχανισμός που σκοπεύετε να αγοράσετε, έτσι ώστε να μπορέσετε να αποφασίσετε από που μπορείτε να κόψετε κάποια χρήματα, χωρίς όμως να επηρεάσετε αρνητικά τη πόρτα και την ασφάλεια που θα σας προσφέρει.

Ρωτήστε για τη συντήρηση

Οι μηχανισμοί για ανοιγόμενες γκαραζόπορτες, χρειάζονται συντήρηση και μάλιστα τακτική. Κάποια μοτέρ και μηχανισμοί όμως, μπορεί μεν να κοστίζουν ακριβότερα όταν τα αγοράζετε, αλλά απαιτούν πολύ λιγότερη συντήρηση από άλλα, φθηνότερα μοντέλα. Αυτό σημαίνει πως μακροπρόθεσμα θα γλυτώσετε πολλά χρήματα. Θα πρέπει λοιπόν πάντα να ρωτάτε για το κόστος συντήρησης ενός μηχανισμού. Το ιδανικό θα ήταν να πετύχετε μία ισορροπία ανάμεσα σε τιμή και κόστος και συχνότητα συντήρησης.

Εξασφαλίστε δωρεάν ή φθηνή εγκατάσταση

Η εγκατάσταση ενός μηχανισμού για γκαραζόπορτες δεν είναι εύκολη υπόθεση και μάλιστα μπορεί να αποδειχθεί και αρκετά ακριβή. Πολλές επιχειρήσεις του είδους όμως, αναλαμβάνουν δωρεάν την εγκατάσταση των μηχανισμών και των μοτέρ που έχουν αγοραστεί από εκεί ή κάνουν ειδικές προσφορές στους πελάτες τους. Όπως και να έχει λοιπόν, όταν αγοράζετε αυτοματισμό γκαραζόπορτας, πάντα να ρωτάτε την επιχείρηση τι μπορεί να κάνει για την εγκατάσταση του. Θα γλυτώσετε από ένα πολύ μεγάλο έξοδο.

Γιώργος Γεωργιάδης

O Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Cancelletto.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που κατέχει τεχνογνωσία κι εμπειρία.