Tα κατάλληλα ρολά καταστημάτων για το μαγαζί σας | Cancelletto

Ποια είναι τα κατάλληλα ρολά για το κατάστημα σας

Γιατί για κάθε κατάστημα υπάρχει το κατάλληλο ρολό ασφαλείας

Εμπορικά καταστήματα, δίκτυα καταστημάτων, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, όπως και να τα χαρακτηρίσουμε, ό, τι κι αν παρέχουν, είτε υπηρεσίες, είτε αγαθά, έχουν έναν κοινό παρονομαστή, που δεν είναι άλλος από την προστασία. Ως γνωστόν ζούμε σε εποχές που καθιστούν την ασφάλεια μείζον θέμα και τα καταστήματα έρχονται πρώτα στη λίστα σε ποσοστά διαρρήξεων και κατ’ επέκταση ληστειών.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η αποφυγή τέτοιου είδους δυσάρεστων εκπλήξεων, καθώς στη χειρότερη περίπτωση τα κόστη αποκατάστασης μπορεί να είναι τόσο δυσβάσταχτα που να απειλούν την ίδια τη λειτουργία μιας επιχείρησης, ενώ στην καλύτερη να αποτελούν ένα επιπλέον κόστος που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Προστασία καταστημάτων λιανικής

Προστασία Καταστήματος με Ρολά ΑσφαλείαςΟ πιο διαδεδομένος και άμεσος τρόπος προστασίας των καταστημάτων από επίδοξους ληστές είναι τα ρολά ασφαλείας.  Αξίζει όμως να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως ο τύπος ρολών ασφαλείας που φέρει το κάθε κατάστημα είναι πολύ σημαντική επιλογή, γιατί όλα τα ρολά δεν «ταιριάζουν» σε όλα τα καταστήματα.  Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι αισθητικό, αλλά καθ’ όλα ζωτικό, από τη στιγμή που αφορά την ίδια τη βιωσιμότητα ενός καταστήματος, καθώς τα ρολά ασφαλείας της Cancelletto που βάλατε, εκτός από τους κλέφτες, αν δεν είναι ο σωστός τύπος βάσει της δραστηριότητας της επιχείρησής σας, μπορεί να επηρεάζουν και τον… αριθμό των πελατών σας!

Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι πολύ απλό και βασίζεται σε δύο βασικές έννοιες, αυτήν της ασφάλειας και αυτή της ορατότητας της βιτρίνας ακόμα και όταν το κατάστημα είναι κλειστό.  Εύλογα, τα εμπορικά καταστήματα βασίζονται κατά κύριο λόγο στη βιτρίνα τους για την προσέλκυση πελατείας.

Αυτή όμως η κατηγορία χωρίζεται σε δύο υποομάδες με διακριτές ανάγκες στο κομμάτι της ασφάλειας, καθώς ένα κοσμηματοπωλείο σαφώς χρειάζεται την ορατότητα της βιτρίνας του, αλλά λόγω του μεγάλου κόστους των προϊόντων του αποτελεί μεγάλο πόλο έλξης επιτήδειων.  Στην περίπτωση αυτή η προστασία που παρέχουν τα ρολά ασφαλείας παίζουν πολύ κρίσιμο ρόλο. 

Η δεύτερη υποομάδα αποτελείται επίσης από εμπορικά καταστήματα, με τη διαφορά όμως ότι τα παρεχόμενα προϊόντα δεν έχουν τόσο μεγάλο κόστος, για παράδειγμα τα καταστήματα ενδυμάτων ή υποδημάτων, τα οποία δεν προσελκύουν τυχόν επιτήδειους στον ίδιο βαθμό και με την ίδια ένταση όπως στην προηγούμενη υποομάδα.

Προστασία καταστημάτων παροχής υπηρεσιών

Η δεύτερη κατηγορία καταστημάτων είναι αυτά που παρέχουν κυρίως υπηρεσίες, όπως είναι οι τράπεζες, που δε βασίζονται σε βιτρίνες για την προσέλκυση των πελατών τους.  Εδώ το κομμάτι της ασφάλειας αποτελεί τη μόνη μεταβλητή στην επιλογή των ρολών ασφαλείας, αφού είναι εντελώς απεγκλωβισμένα από το κομμάτι της ορατότητας. 

Στο παράδειγμα βέβαια των τραπεζών η προστασία είναι κρίσιμη, γιατί ακριβώς η επικινδυνότητα προσέλκυσης κλεφτών είναι αυξημένη. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως στην ίδια αυτή κατηγορία συνυπάρχουν και καταστήματα που ενώ προσφέρουν υπηρεσίες και δε χρειάζονται βιτρίνα δεν διατρέχουν τον ίδιο βαθμό κινδύνου με τις τράπεζες.

 Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για να γίνει κατανοητό το τι ακριβώς εννοούμε θα μπορούσε να είναι το κλειδαράδικο. Για το λόγο αυτό και χάρη σε αυτή τη διάκριση που έχει να κάνει με τη διαφορετική φύση των καταστημάτων εντός της ίδιας κατηγορίας, διαφοροποιείται και η ίδια η ανάγκη  του τύπου ρολών ασφαλείας που χρειάζεται το κάθε κατάστημα παροχής υπηρεσιών.

Διαλέξτε τον τύπο ρολών ασφαλείας που ταιριάζει στις ανάγκες σας

Επειδή λοιπόν παρατηρείται έντονη διαφοροποίηση στις ανάγκες, η εταιρεία Cancelletto έρχεται να δώσει τις κατάλληλες λύσεις σε όλους τους τύπους των καταστημάτων που προαναφέραμε, με μια μεγάλη γκάμα ρολών ασφαλείας που σχεδιάζονται με κριτήριο την ασφάλεια και την ορατότητα που χρειάζεται η δική σας επιχείρηση.

 Έτσι η Cancelletto σας προσφέρει τρεις τύπους ρολών ασφαλείας.  Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει τα κλειστού τύπου για μέγιστη ασφάλεια, που είναι ιδανικά για τράπεζες και καταστήματα που δε χρειάζονται βιτρίνα, τα διάτρητα ρολά, τα οποία εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ορατότητα χωρίς να διακινδυνεύουν την ασφάλεια και είναι ιδανικά κοσμηματοπωλεία και τέλος, ανοιχτού τύπου που παρέχουν πλήρη ορατότητα σε απόλυτη ισορροπία με την ασφάλεια.

Επιλέξτε το κατάλληλο τύπο ρολών ασφαλείας ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας και το μέγεθος της προστασίας αλλά και ορατότητας που θέλετε να παρέχετε.

Οι ανάγκες του κάθε καταστήματος σε ασφάλεια και ορατότητα βιτρίνας, ή μη, διαφέρουν.  Απαντώντας λοιπόν στις απαιτήσεις της κάθε επιχείρησης η Cancelletto προσφέρει ρολά ασφαλείας ανοιχτού τύπου, διάτρητα και κλειστού τύπου ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες για προστασία και ασφάλεια.

Γιώργος Γεωργιάδης

O Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Cancelletto.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που κατέχει τεχνογνωσία κι εμπειρία.