αυτόματες γκαραζόπορτες

Χειροκίνητές ή Αυτόματες Γκαραζόπορτες;

Οι αυτόματες γκαραζόπορτες είναι μόνο για εφέ; Μάθετε την αλήθεια!

Οι αυτόματες γκαραζόπορτες πλέον έχουν βρει τον δρόμο τους σε πολλά σπίτια. Πολλοί άνθρωποι όμως τις θεωρούν απλή πολυτέλεια και προτιμούν τις οικονομικότερες χειροκίνητες πόρτες για τα γκαράζ τους. Πιστεύουν πως το να ανοίξουν μόνοι τους τη πόρτα τους δεν είναι και τόσο μεγάλος κόπος ή τουλάχιστον δεν αξίζει να δώσουν παραπάνω λεφτά απλά και μόνο για να κάνουν το εφέ τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι αυτόματες γκαραζόπορτες δεν είναι απλά εφετζίδικες.

Οι χειροκίνητες πόρτες γκαράζ μπορεί να είναι πιο οικονομικές και να απαιτούν σχεδόν μηδαμινή συντήρηση, αλλά υστερούν σημαντικά σε έναν τομέα απέναντι στις ηλεκτρικές: ο οδηγός πρέπει να βγει από το αυτοκίνητο του για να τις χειριστεί. Αυτό μπορεί να μη φαίνεται τόσο σημαντικό μειονέκτημα, αλλά στην πραγματικότητα είναι και μάλιστα μεγάλο. Ας δούμε λοιπόν τα σημεία που οι γκαραζόπορτες υπερτερούν των χειροκίνητων.

Ασφάλεια

Ο λόγος που βάζουμε πόρτες στα γκαράζ ή που χτίζουμε τα γκαράζ μας, είναι σίγουρα η ασφάλεια. Γι’ αυτό και όταν κάνουμε τις επιλογές μας, θα πρέπει πάντα να έχουμε σαν γνώμονα την ασφάλεια και τους παράγοντες που θα μας βοηθήσουν να την εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Το ότι δεν χρειάζεται να βγούμε από το αυτοκίνητο μας για να ανοίξουμε την αυτόματη γκαραζόπορτα μας, είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια μας. Έτσι αποτρέπουμε κάποιον κακοποιό, ο οποίος θα μπορούσε να μας στήσει ενέδρα με σκοπό να επιτεθεί όταν θα βγούμε από το αυτοκίνητο για να ανοίξουμε την πόρτα του γκαράζ. Όσο περισσότερο μένουμε μέσα στο αυτοκίνητο μας όταν μπαίνουμε και βγαίνουμε από το γκαράζ μας, τόσο πιο ασφαλείας είμαστε από τους κλέφτες. Εννοείται πως θα πρέπει να επενδύσουμε και σε ένα καλό τηλεκοντρόλ, προκειμένου να μη χρειάζεται να ανοίγουμε τα παράθυρα του αυτοκινήτου ή να καθυστερούμε πολύ όταν θέλουμε να ανοίξουμε και να κλείσουμε την πόρτα μας.

Προστασία από τον καιρό

Για να ανοίξουμε μία χειροκίνητη πόρτα, πρέπει να βγούμε από το αυτοκίνητο. Το καλοκαίρι αυτό δεν είναι πρόβλημα καθώς κάνει ζεστή και ο καιρός είναι γενικά καλός. Αυτό όμως δεν ισχύει το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Αν βρέχει πολύ, λίγα λεπτά αρκούν για να γίνει κάποιος μούσκεμα. Όταν ανοίγει κάποιος τη χειροκίνητη του πόρτα υπό βροχή, είναι σίγουρο ότι θα βραχεί και όταν θα γυρίσει στο αυτοκίνητο του, θα κάνει μούσκεμα και το κάθισμα και την ταπετσαρία του. Οι αυτόματες γκαραζόπορτες ανοίγουν χωρίς να χρειαστεί ο οδηγός να φύγει από τη θέση του, οπότε ο κακός καιρός, παύει να είναι πρόβλημα.

Αδιάκοπη λειτουργία

Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους σχετικά με τις αυτόματες γκαραζόπορτες, είναι ότι δεν δουλεύουν αν γίνει κάποια διακοπή ρεύματος ή αν χαλάσει το μοτέρ τους. Αυτό απλά δεν ισχύει. Όλες οι αυτόματες πόρτες για γκαράζ, έχουν κάποιον εναλλακτικό τρόπο λειτουργίας, ο οποίος στην ουσία φροντίζει να μπορείτε πάντα να τις ανοιγοκλείσετε, άσχετα από την κατάσταση του ρεύματος και την “υγεία” του μοτέρ τους.

Όπως βλέπετε οι αυτόματες γκαραζόπορτες μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβές από τις χειροκίνητες, αλλά προσφέρουν και πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα.

Γιώργος Γεωργιάδης

O Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Cancelletto.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που κατέχει τεχνογνωσία κι εμπειρία.