Τα πλεονεκτήματα των πτυσσόμενων κάγκελων

Τα πλεονεκτήματα των πτυσσόμενων κάγκελων | Cancelletto

Τα πλεονεκτήματα των πτυσσόμενων κάγκελων έναντι άλλων συστημάτων ασφαλείας

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας αποτελούσαν ανέκαθεν ένα αποτελεσματικό μέτρο προστασίας της ιδιοκτησίας, αλλά τα τελευταία χρόνια η χρήση τους έχει αυξηθεί σημαντικά. Με την παρούσα οικονομική δυσχέρεια για μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού καθώς και με την αύξηση της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια, τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας αποτελούν πλέον μια ευρέως διαδεδομένη μέθοδο ασφαλείας.

Ο λόγος είναι ότι παρέχουν πολύ ισχυρή προστασία έναντι οικονομικής τιμής, συγκριτικά με την  εγκατάσταση συναγερμών ή τη συνδρομή σε εταιρείες security, όπως συνήθιζαν πολλοί μέχρι πρότινος.  Είναι συνεπώς ένας ισχυρός και συνάμα οικονομικός τρόπος να διασφαλίσει κάποιος την προστασία της περιουσίας του.

Αν συνεπώς σκέφτεστε να επενδύσετε σε ένα σύστημα ασφαλείας η επιλογή πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας από την εξειδικευμένη και άρτια καταρτισμένη εταιρεία Cancelletto, είναι μια επένδυση που θα σας αποζημιώσει στο έπακρο. Προτού όμως προβείτε στην όποια απόφαση ας δούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος έναντι των άλλων διαθέσιμων μέτρων ασφαλείας.

 

Πτυσσόμενα Κάγκελα - ΠλεονεκτήματαΠτυσσόμενα κάγκελα ή συναγερμός ασφαλείας;

Οι συναγερμοί ασφαλείας για πολλά χρόνια αποτελούσαν, και αποτελούν ακόμα και σήμερα, ίσως το πιο διαδεδομένο σύστημα προστασίας για κάθε προσωπική ή επαγγελματική στέγη. Ο λόγος είναι ότι δρουν αποτελεσματικά στην αποτροπή ενδεχόμενης διάρρηξης από έναν ερασιτέχνη διαρρήκτη.

Ωστόσο, πολλά είναι τα περιστατικά όπου ακόμα κι αν ηχεί ο συναγερμός, οι αποφασισμένοι κλέφτες συνεχίζουν την αρπαγή της ξένης περιουσίας καθώς γνωρίζουν πολύ καλά πως ακόμα και αν χτυπάει ο συναγερμός μεσολαβούν αρκετά λεπτά μέχρι να καταφτάσει η Αστυνομία, σε περίπτωση που κάποιος έχει πάρει την πρωτοβουλία να την καλέσει. Επιπλέον, όσο περνάνε τα χρόνια αυξάνεται και η τεχνογνωσία των κλεφτών με αποτέλεσμα να γίνεται εύκολα η απενεργοποίηση συγκεκριμένων συστημάτων συναγερμών, ειδικά παλαιότερης τεχνολογίας.

Αντιθέτως, τα πτυσσόμενα αντικλεπτικά κάγκελα δρουν μπλοκάροντας -στην κυριολεξία- την είσοδο του κλέφτη. Τι σημαίνει αυτό; Πως ένας αποφασισμένος κλέφτης θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσει και να ξεκλειδώσει τα κάγκελα. Εύκολα καταλαβαίνετε πως αυτό είναι ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, καθώς θα πρέπει ο κλέφτης να είναι εφοδιασμένος με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, και ακόμα κι αν είναι, η αφαίρεση των κάγκελων είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, και πολύ θορυβώδης.

Οπότε κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε γρήγορο και σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή των γειτόνων. Συνεπώς, τα πτυσσόμενα κάγκελα δεν αποτρέπουν απλά τον διαρρήκτη από το να δοκιμάσει να μπει στον χώρο σας, αλλά σταματάνε και όσους αποφασίζουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία, γιατί σύντομα αντιλαμβάνονται ότι θα τα βρουν… «σκούρα»!

 

Οκ οι συναγερμοί, αλλά τι γίνεται με τις κάμερες ασφαλείας;

Οι κάμερες ασφαλείας κινούνται στην ίδια λογική με τους συναγερμούς αλλά σε ακόμα πιο θεωρητικό επίπεδο. Γιατί όπως καταλαβαίνετε, σε περίπτωση που κάποιος διαρρήξει το σπίτι σας και εντοπιστεί από τις κάμερες, ναι μεν το οπτικό υλικό θα χρησιμοποιηθεί για να καταδικαστεί, ωστόσο όλο αυτό θα λέγαμε ότι γίνεται «κατόπιν εορτής», καθώς θα έχει αρπάξει ήδη ότι πολύτιμο από το σπίτι σας, και θα έχετε υποστεί ήδη παραβίαση του προσωπικού σας χώρου.

Όσοι ήδη έχετε πέσει θύματα διάρρηξης, είστε σίγουρα γνώστες αυτού του δυσάρεστου συναισθήματος. Επιπρόσθετα, όλοι πλέον οι κλέφτες παίρνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις και ακόμα και ο πιο ερασιτέχνης χρησιμοποιεί μια μάσκα ή ένα full face ώστε να μην εντοπίζεται από κάμερες ασφαλείας.

 

Καλά όλα αυτά, αλλά έχω συνδρομή με εταιρεία security

Όλοι όσοι έχουν συνδρομή με εταιρεία security συνήθως τοποθετούν μια ταμπέλα στο εξωτερικό του χώρου που το δηλώνει ξεκάθαρα. Η παρουσία αυτής της ταμπέλας για μερικούς κλέφτες λειτουργεί αποτρεπτικά.Τα πλεονεκτήματα των πτυσσόμενων κάγκελων

Ωστόσο, όπως και οι κάμερες, είναι μια μέθοδος που λειτουργεί αφού πρώτα έχει γίνει το κακό. Ακόμα κι αν είστε εγγεγραμμένοι στην καλύτερη εταιρεία ασφαλείας, σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούν αρκετά λεπτά μέχρι να καταφτάσει στον χώρο σας κάποιος security.

Επιπρόσθετα, γνωρίζοντας πλήρως την οικονομική κατάσταση των περισσότερων νοικοκυριών, οι κλέφτες θεωρούν πως η πλειοψηφία αυτών των ταμπελών δεν ισχύει πια, καθώς έχουν ξεμείνει στη θέση τους από την εποχή που όντως πληρώνατε την συνδρομή σας, κάτι που πλέον ενδεχομένως δεν κάνετε.

Συγκριτικά λοιπόν και με αυτήν την μέθοδο ασφαλείας, τα πτυσσόμενα κάγκελα της εταιρείας Cancelletto με την ηχηρή τους παρουσία δεν αφήνουν κανέναν χώρο για αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματική προστασία του χώρου σας.

 

Εν κατακλείδι, το ιδανικότερο είναι τα μπορείτε να συνδυάσετε όλα τα συστήματα ασφαλείας καθώς το κάθε ένα διαδραματίζει τον δικό του ρόλο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Ωστόσο, αν αυτό δεν είναι δυνατό για οικονομικούς λόγους, επιλέξτε αυτό που σας παρέχει την μέγιστη πρακτικά προστασία στην καλύτερη δυνατή τιμή, και δεν είναι άλλο από την επιλογή πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας Cancelletto.