Προστασία από διάρρηξη με κάγκελα ασφαλείας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σε εποχές έντονης εγκληματικότητας και ειδικά σε περιοχές που κατεξοχήν έχουν αυξημένο κίνδυνο διαρρήξεων όλοι οι ειδικοί ασφαλείας προτείνουν τα κάγκελα ασφαλείας ως τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προστασίας της περιουσίας σας ενάντια σε κάθε είδους τέτοια ενέργεια.

Αν σκέφτεστε να τοποθετήσετε κάγκελα ασφαλείας με την άρτια τεχνογνωσία της εταιρείας Cancelletto στην επαγγελματική σας στέγη είτε στην προσωπική σας κατοικία ή το εξοχικό σας, ας δούμε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους αυτό το σύστημα ασφαλείας είναι ένα πλήρως αποτελεσματικό μέτρο προστασίας και συνίσταται για εσάς που θέλετε να κοιμάστε τα βράδια με ηρεμία χωρίς να έχετε να ανησυχείτε για δυσάρεστες «επισκέψεις».

Το κύριο πλεονέκτημα των κάγκελων ασφαλείας προκύπτει από την ίδια τους την κατασκευαστική φύση. Ο τρόπος κατασκευής τους τα καθιστά μια ασπίδα προστασίας που δύσκολα κάμπτεται σε όποιο σημείο και αν τοποθετηθούν, είτε πρόκειται για πόρτα είτε για κάποιο εξωτερικό παράθυρο.

Λόγοι για τους οποίους τα κάγκελα ασφαλείας λειτουργούν αποτρεπτικά σε εγκληματικές ενέργειες  

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά ποιες είναι οι αποτρεπτικές ιδιότητες των κάγκελων ασφαλείας.

Ένα από τους σημαντικότερους λόγους για την αποτελεσματικότητά τους, πηγάζει από την φύση των ατόμων που προβαίνουν σε  εγκληματικές ενέργειες. Τι σημαίνει αυτό; Όλοι μας γνωρίζουμε πως το συντριπτικό ποσοστό των διαρρήξεων, σε απλές καθημερινές προσωπικές οικίες  ή σε μικροεπιχειρήσεις , δεν πραγματοποιείται από οργανωμένους και επαγγελματίες διαρρήκτες.

Συνήθως τα άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες δράσεις είναι μικροαπατεώνες ή άτομα που έχουν άμεση  ανάγκη από χρήματα ή κοσμήματα, άρα «χτυπούν» με πολύ πρόχειρο και ως επί των πλείστων μη μεθοδικό τρόπο τον επικείμενο στόχο τους. Αυτό συνεπάγεται, πως δεν έχουν ούτε τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά ούτε και την απαραίτητη εμπειρία για να κάμψουν μέτρα ασφαλείας. Στο συντριπτικό ποσοστό των καταγεγραμμένων διαρρήξεων εισέρχονται στο οίκημα με μια απλή παραβίαση πόρτας ή παραθύρου, που προφανώς αποτελεί και τον πιο απλό και προσβάσιμο τρόπο εισόδου.

Για τον λόγο αυτόν, αν κάποιος προσπαθήσει να μπει στην λογική των ανθρώπων αυτών, εύκολα καταλαβαίνει πως ψάχνουν για βιαστικούς και εύκολους στόχους. Για τον λόγο αυτό η παρουσία και μόνο των κάγκελων ασφαλείας, αμέσως θα λειτουργήσει ως ανατρεπτικός παράγοντας σε κάθε ενδεχόμενο χτύπημα τέτοιου τύπου. Όπως προείπαμε οι περισσότεροι διαρρήκτες δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά κυρίως ούτε τον χρόνο για να μπουν στη διαδικασία να κάμψουν ένα τόσο ισχυρά τοποθετημένο σύστημα ασφαλείας. Για αυτόν τον απλό και βασικό λόγο, αν έχετε φόβο διάρρηξης του οικήματός σας,  η τοποθέτηση κάγκελων ασφαλείας θεωρείται απαραίτητη.

Ας μην ξεχνάμε πως η καλύτερη θεραπεία είναι πάντα η πρόληψη. Δεν συμφωνείτε;

Παροχή φυσικής προστασίας από κλέφτες

Αν και αναλύσαμε γιατί βάση εμπειρίας η συντριπτική πλειοψηφία των ερασιτεχνών  κλεφτών δεν θα μπει καν στη διαδικασία να «μπουκάρει» σε ένα σπίτι, μόλις αντικρίσει κάγκελα ασφαλείας στις εισόδους, πολλοί θα αναρωτιέστε τι γίνεται σε περίπτωση που ένας ευκαιριακός κλέφτης πάση θυσία σας βάλει στο στόχαστρο και αποφασίσει να κάνει τη διάρρηξη ανεξάρτητα από τα όποια μέτρα ασφαλείας.

Σε αυτήν την περίπτωση να είστε σίγουροι πως θα αντιληφθούν και οι ίδιοι πως πήραν μια πολύ λανθασμένη απόφαση. Αν τα κάγκελα έχουν τοποθετηθεί σωστά από τους κατάλληλους ειδικούς να είστε σίγουροι πως είναι πολύ δύσκολη η παραβίασή τους. Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας που τοποθετούνται από τους ειδικούς της Cancelletto είναι τοποθετημένα τοιουτοτρόπως ώστε να σας παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Τα κάγκελα θα εγκατασταθούν σε όλες τις διόδους εισόδου του σπιτιού σας, και η αφαίρεση τους είναι μια διαδικασία που και πολύ χρόνο χρειάζεται αλλά και θα σηκώσει την γειτονιά στο «πόδι», καθώς θα προκαλέσει πολλή φασαρία που σίγουρα θα κινήσει την προσοχή των γειτόνων. Είναι προφανές ότι βάσει των παραπάνω τα κάγκελα ασφαλείας παρέχουν προστασία για εσάς, την οικογένεια σας, την επαγγελματική ή προσωπική σας στέγη από το 99% των διαρρήξεων, απλά και μόνο λόγω της κατασκευής τους και της πολύ ισχυρής τοποθέτησής τους.

Θα αναρωτιέστε όμως τι γίνεται με αυτό το 1% της ασφάλειας που υπολείπεται. Παρότι γνωρίζουμε πως η πλειοψηφία των κλεφτών είναι συνήθως μικροεγκληματίες ή άνθρωποι σε απελπισία, υπάρχουν και αυτοί που είναι επαγγελματίες με πολύ δυνατό βιογραφικό στα χέρια τους, θα λέγαμε. Ωστόσο, όπως καταλαβαίνετε ένας επαγγελματίας διαρρήκτης είναι ικανός να κάμψει ακόμα και τα ισχυρότερα μέτρα ασφαλείας, αλλά τα καλά νέα για εσάς είναι πως θα βάλει στο στόχαστρο μόνο στόχους υψηλής αξίας.

Οπότε αν δεν έχετε κάτι στην κατοχή σας που είναι άξιο οργάνωσης ολόκληρου σχεδίου από επαγγελματία διαρρήκτη, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα. Τράπεζες, μεγαλοεπιχειρηματίες, πολυτελείς κατοικίες, κοσμηματοπωλεία και άλλα παρόμοια, αποτελούν στόχο για διαρρήξεις τέτοιου επιπέδου.

Όπως συμπεραίνετε τα κάγκελα ασφαλείας είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσο για τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουμε καθημερινά από μικροδιαρρήξεις. Και μπορεί να μην φοβάστε τόσο για την περιουσία σας σε περίπτωση που δεν διαθέτετε κάτι αξίας, αναλογιστείτε όμως το ψυχολογικό τραύμα που μπορεί να δημιουργηθεί τόσο σε εσάς όσο και στους οικείους σας σε περίπτωση παραβίασης του ιδιωτικού σας χώρου.

Με πολύχρονη, επιτυχημένη εμπειρία στον τομέα της ασφάλειας, εμπιστευτείτε τους ειδικούς της εταιρείας Cancelletto και θωρακίστε τόσο την περιουσία, αλλά κυρίως την οικογένειά σας από δυσάρεστες καταστάσεις. Οι λόγοι για τους οποίους τα κάγκελα ασφαλείας αποτελούν ένα αποτρεπτικό παράγοντα σε μια επικείμενη διάρρηξη θωρακίζοντας αποτελεσματικά εσάς, την οικογένειά σας αλλά και τα περιουσιακά σας στοιχεία.

Σε καιρούς έντονης εγκληματικής ενέργειας, η θωράκιση του χώρου σας αποτελεί ένα ζήτημα το οποίο δεν πρέπει να αμελήσετε. Δεκάδες ερασιτέχνες διαρρήκτες, βρίσκουν καθημερινά εύκολα προσβάσιμους στόχους, ωστόσο με σωστή τοποθέτηση κάγκελων ασφαλείας από την Cancelletto μπορείτε εσείς και η οικογένεια σας να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια.