Τα είδη των πτυσσόμενων κάγκελων και πώς να επιλέξετε

Είδη πτυσσόμενων κάγκελων και χαρακτηριστικά – Πως να επιλέξετε

Μία οικονομική λύση για την προστασία του προσωπικού ή του επαγγελματικού χώρου είναι η εγκατάσταση πτυσσόμενων κάγκελων στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες. Είναι ευέλικτα, προσαρμόζονται, δηλαδή, χωρίς δυσκολία στις διαστάσεις του κάθε χώρου και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες δεξιότητες για να τοποθετηθούν. Τα πτυσσόμενα κάγκελα χωρίζονται σε δύο βασικούς τύπους: στον ελαφρύ και στον βαρύ. Εκτενέστερα γι΄αυτούς θα μιλήσουμε στις επόμενες γραμμές του κειμένου.

Πτυσσόμενα κάγκελα ελαφρού τύπου

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, όπως μπορείτε να δείτε στο εμπόριο, διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους και με την χρήση τους. Γνωρίζοντας περισσότερα στοιχεία για τον κάθε τύπο θα είναι πιο εύκολη η σωστή επιλογή και αγορά των πτυσσόμενων κάγκελων.

Χαρακτηριστικά ελαφρού τύπου κάγκελων

Τα ελαφρού τύπου πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, αποτελούνται από δύο σειρές κοντών κάγκελων σε χιαστί διάταξη και ελάσματος πάχους 3 mm. Έχουν μία κρυφή κλειδαριά για μεγαλύτερη ασφάλεια, ανακλινόμενο οδηγό και ράουλα κίνησης από διπλό ρουλεμάν και τεφλόν.

Κατασκευάζονται από ποικίλα και ανθεκτικά υλικά ανάλογα με τις ανάγκες του αγοραστή και με τον κατασκευαστή. Τα πιο διαδεδομένα υλικά για αυτόν τον τύπο πτυσσόμενων κάγκελων είναι ο χάλυβας και το σίδερο.

Πτυσσόμενα κάγκελα βαρέως τύπου

Τα πτυσσόμενα κάγκελα που ανήκουν στον δεύτερο τύπο σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετούνται σε περιβάλλοντα όπου απαιτείται υψηλή αντοχή αλλά και ασφάλεια. Για αυτό το λόγο διαφοροποιούνται από τα ελαφρού τύπου κάγκελα και για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται πιο βαριά υλικά.

eidi-ptyssomenon-kagkelon-pos-epilegete-02

Χαρακτηριστικά βαρέως τύπου κάγκελων

Ο βαρύς τύπος πτυσσόμενων κάγκελων αποτελείται από τρεις σειρές μεγάλων κάγκελων που διατάσσονται χιαστί με έλασμα πάχους 3 mm. Για την βαφή τους χρησιμοποιούνται ηλεκτροστατικές βαφές σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Διαθέτουν, όπως και τα ελαφρού τύπου κάγκελα, κρυφή κλειδαριά ασφαλείας και ράουλα κίνησης.

Είναι στιβαρές μεταλλικές κατασκευές για να παρέχουν μεγάλη σταθερότητα και στήριξη. Τα πιο συνηθισμένα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αυτού του είδους κάγκελα είναι τα ακόλουθα:

– Χάλυβας

Σίδηρος

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε τύπου

Και οι δύο τύποι πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας παρουσιάζουν αρκετά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα που εξαρτώνται από την εφαρμογή τους και τις ανάγκες που έχει ο κάθε αγοραστής. Παρακάτω θα δούμε περισσότερο αναλυτικά ποια είναι αυτά.

Σκοπός και λειτουργία

Τα ελαφρύ και βαρέως τύπου πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας κατασκευάζονται αποκλειστικά από εμάς στο εργοστάσιό μας στις διαστάσεις που επιθυμεί ο εκάστοτε πελάτης.

 

Και τα δύο είδη προσφέρουν ακριβώς την ίδια ασφάλεια, είναι ανθεκτικά σε δυνατές καταπονήσεις, καθώς και στις καιρικές συνθήκες καθότι είναι βαμμένα με ηλεκτροστατική βαφή, με αποτέλεσμα το χρώμα να παραμένει αναλλοίωτο χωρίς διαβρώσεις ή σκουριάσεις.

Επιπλέον, τα βαρέως τύπου κάγκελα ασφαλείας έχουν ίδια διάρκεια ζωής με τα ελαφρύ τύπου. Το κόστος αγοράς τους είναι λίγο μεγαλύτερο συγκριτικά με εκείνα του ελαφρύ τύπου.

Ανακεφαλαιώνοντας, ανάλογα με την εφαρμογή και τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας κατηγοριοποιούνται σε δύο είδη. Καθώς πληροφορηθήκατε ξεχωριστά για κάθε είδος, θα μπορέσετε ευκολότερα να επιλέξετε τα κάγκελα που ταιριάζουν καλύτερα στις δικές σας ανάγκες. Αν πάλι έχετε ορισμένες απορίες ή δεν είστε σίγουρος για την απόφασή σας, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από τους ειδικούς της Cancelletto.

Γιώργος Γεωργιάδης

O Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Cancelletto.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που κατέχει τεχνογνωσία κι εμπειρία.