Πώς να Επιλέξετε το Σωστό Χρώμα για τα Πτυσσόμενα Κάγκελα

Πώς να Επιλέξετε το Σωστό Χρώμα για τα Πτυσσόμενα Κάγκελα

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας αποτελούν μία απλή και εξαιρετική λύση για την προστασία ενός χώρου από μία παράβαση γιατί είναι ανθεκτικά στον χρόνο και διαθέτουν κλειδαριά ασφαλείας.

Ταιριάζουν απόλυτα σε μικρά ή μεγάλα διαμερίσματα, σε εξοχικές κατοικίες και σε επαγγελματικούς χώρους, όπως γραφεία, καταστήματα κλπ.

Διαφέρουν από τα απλά κάγκελα γιατί έχουν ένα μηχανισμό που τους επιτρέπει να διπλώνουν και έπειτα τα περιστρέφονται σαν πόρτα, εξοικονομώντας έτσι περισσότερο χώρο.  

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας αποτελούνται από ατσαλόβεργες κομμένες στις επιθυμητές διαστάσεις του πελάτη.

Κατασκευάζονται από χάλυβα, στραντζαριστή ατσαλολαμαρίνα 1,5mm με προφίλ σε σχήμα πι (Π). Τα χιαστά είναι από μασίφ 1,4mm x 2mm. Υπάρχει ανακλινόμενος κάτω οδηγός (κατωκάσι) για να είναι ελεύθερη η διέλευση εμπορευμάτων και ατόμων χωρίς να σκοντάφτουν.

Τα ροδάκια είναι από τεφλόν με λίπανση κλειστού τύπου για την αθόρυβη κίνηση του κάγκελου. Η κλειδαριά, του Ιταλικού οίκου Fasem, είναι χωνευτή σε ειδικό προφίλ, η οποία μετακινεί αμφίδρομα 3 γάντζους για το κλείδωμα του κάγκελου στο αντίκρισμα.

Χρώματα και βαφές

ptyssomena-kagkela-xromata

Για να μπορούν να προσαρμοστούν ευκολότερα τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας στις αισθητικές προτιμήσεις κάθε ιδιοκτήτη δημιουργούνται σε μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και βαφών από την παλέτα της RAL.

Το κάθε κάγκελο είναι ήδη βαμμένο σε γαλβανιζέ χρώμα και μετά την κατασκευή και συναρμολόγησή τους βάφονται ηλεκτροστατικά σε ό,τι χρώμα επιθυμεί ο πελάτης.

Η ηλεκτροστατική βαφή είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα φιλμ διακοσμητικής βαφής τοποθετείται πάνω στην επιφάνεια της λαμαρίνας για την αλλαγή του χρώματός της και την προστασία της από εξωγενείς παράγοντες. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται σε τρία κύρια βήματα:

  • Τη χημική επεξεργασία, κατά την οποία αφαιρούνται όλοι οι ανεπιθύμητοι παράγοντες από την επιφάνεια της λαμαρίνας, καθιστώντας τη έτοιμη για βαφή
  • Τη βαφή, κατά την οποία χρωματισμένη πούδρα ψεκάζεται στην επιφάνεια των προφίλ με την χρήση ειδικών ηλεκτροστατικών πιστολιών
  • Τον πολυμερισμό, το ψήσιμο δηλαδή της πούδρας, ώστε να σταθεροποιηθεί στην επιφάνεια του προφίλ.

Η ηλεκτροστατική βαφή είναι η δημοφιλέστερη επιφανειακή κατεργασία για την λαμαρίνα και το αλουμίνιο, καθώς παρέχει:

Απεριόριστες αισθητικές επιλογές:

Η παλέτα της ηλεκτροστατικής βαφής είναι πρακτικά απεριόριστη:

  • Χρώματα: σχεδόν όλοι οι συνδυασμοί απόχρωσης και γυαλάδας είναι διαθέσιμοι
  • Υφή: οι πούδρες είναι διαθέσιμες σε λείες ή σαγρέ επιφάνειες

Σταθερότητα Απόχρωσης:

Οι πούδρες κατηγοριοποιούνται σε δύο βασικές κατηγορίες, κλάση 1 και κλάση 2, βάσει του ποσοστού αποχρωματισμού τους και της απώλειας της γυαλάδας τους από την ηλιακή ακτινοβολία. Οι πούδρες κλάσης 2 είναι 3 έως 5 φορές πιο ανθεκτικές.

Αντοχή στις γρατζουνιές:

Η υφή της βαφής αναβαθμίζει την ανθεκτικότητα των προφίλ σε γρατζουνιές και την καθημερινή χρήση. Τα χρώματα με σαγρέ επιφάνεια παρουσιάζουν καλύτερα αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα, ενώ οι λείες επιλογές είναι πιο ευάλωτες.

Ευκολία Συντήρησης:

Ένα απλό ξέπλυμα με νερό ή και η χρήση κάποιου ήπιου καθαριστικού θα φέρει την ηλεκτροστατικά βαμμένη επιφάνεια στην αρχική της κατάσταση

Συνοψίζοντας, με την εγκατάσταση των πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας, σας δίνεται η ευκαιρία να ανανεώσετε το στυλ της οικίας, αλλά και να αυξήσετε την αξία της, σε περίπτωση που θέλετε να την πουλήσετε ή να την ενοικιάσετε.

Εάν θέλετε βοήθεια για την επιλογή των κατάλληλων, για εσάς, κάγκελων, μη διστάσετε να μιλήσετε με τους επαγγελματίες τεχνικούς της Cancelletto.

Γιώργος Γεωργιάδης

O Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Cancelletto.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που κατέχει τεχνογνωσία κι εμπειρία.