συρόμενες πόρτες

Γιατί είναι απαραίτητες στις επιχειρήσεις οι συρόμενες πόρτες

Μήπως η επιχείρηση σας χρειάζεται συρόμενες πόρτες; Διαβάστε για να μάθετε

Οι λεγόμενες ειδικές πόρτες είναι πόρτες που απευθύνονται σε συγκεκριμένα είδη επιχειρήσεων και συγκεκριμένους χώρους. Οι πιο διαδεδομένες από αυτές τις πόρτες όμως, είναι σίγουρα οι συρόμενες. Πρόκειται για πόρτες οι οποίες δεν ανοίγουν όπως οι πόρτες με μεντεσέδες, πράγμα που τις κάνει πολύ πιο πρακτικές και ευέλικτες, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλους χώρους και ανοίγματα.

Το πρόβλημα με τις πόρτες με μεντεσέδες, τις παραδοσιακές πόρτες που όλοι γνωρίζουμε δηλαδή, είναι το γεγονός ότι απαιτούν πάρα πολύ ελεύθερο χώρο για να ανοίξουν και να κλείσουν. Αυτός ο χώρος συνήθως δεν υπάρχει σε έναν εργοστάσιο ή μία παρόμοια επιχείρηση. Η συρόμενη πόρτα λοιπόν λύνει αυτό το πρόβλημα. Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τι είναι αυτό που κάνει τις συρόμενες πόρτες να ξεχωρίζουν.

Οι επιχειρήσεις και ο χώρος

Ο χώρος είναι πολύτιμος για μία επιχείρηση. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τα περισσότερα εργοστάσια ή επιχειρήσεις logitsics στεγάζονται σε τεράστιους χώρους. Το πρόβλημα με αυτούς τους χώρους, είναι ότι έχουν και τεράστια ανοίγματα, τα οποία όμως είναι και απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της επιχείρησης. Μία αποθήκη για παράδειγμα πρέπει να επιτρέπει την άνετη διέλευση κλαρκ και άλλων φορτωτικών μηχανημάτων. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να χωριστούν αυτοί οι τεράστιοι χώροι σε επιμέρους μικρότερους; Θα χρειαστούν χωρίσματα αλλά και πόρτες που θα επιτρέπουν τη διέλευση από το ένα μέρος στο άλλο.

Γιατί οι συρόμενες πόρτες είναι συνήθως τελείως απαραίτητες

Οι πόρτες με μεντεσέδες χρειάζονται πάρα πολύ ελεύθερο χώρο μπροστά τους για να ανοιγοκλείνουν. Όσο αυξάνεται το μέγεθος της πόρτας, τόσο μεγαλώνει και το μέγεθος αυτού του απαραίτητου ελεύθερου χώρου. Αυτό σημαίνει πως σε έναν τεράστιο άνοιγμα, όπως αυτά σε αποθήκες και εργοστάσια, θα χρειαστεί και μία τεράστια πόρτα με μεντεσέδες και συνεπώς και πάρα πολύ μεγάλος ελεύθερος χώρος, γι’ αυτό και οι συρόμενες πόρτες είναι μονόδρομος. Χάρη στο γεγονός ότι ανοίγουν συρταρωτά και στο πλάι, δεν χρειάζονται καθόλου ελεύθερο χώρο μπροστά ή πίσω τους για να ανοίξουν και να κλείσουν. Αρκεί να μην υπάρχουν εμπόδια στους οδηγούς τους.

Άλλα ατού των συρόμενων πορτών

Οι συρόμενες πόρτες ανοίγουν πολύ γρήγορα και χάρη σε ειδικούς αυτόματους μηχανισμούς μπορούν να μετατραπούν σε αυτόματες πόρτες και το άνοιγμα και κλείσιμο τους να μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού. Επίσης δεν απαιτούν πολλή συντήρηση και μπορούν να τοποθετηθούν τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Μπορούν να κατασκευαστούν σχεδόν σε όλες τις διαστάσεις και μπορούν να γίνουν και πυρίμαχες, προσφέροντας έτσι πρακτικότητα αλλά και πυρασφάλεια.

Όπως βλέπετε, οι συρόμενες πόρτες δεν είναι απλά η ιδανική λύση για τις περισσότερες επιχειρήσεις, είναι η ΜΟΝΗ λύση, γι’ αυτό και τις συναντάμε και τόσο συχνά. Αν λοιπόν θέλετε πρακτικές πόρτες για τον χώρο σας και αν ο εν λόγω χώρος είναι και μεγάλος, τότε οι συρόμενες πόρτες είναι μάλλον μονόδρομος για σας.

Γιώργος Γεωργιάδης

O Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Cancelletto.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που κατέχει τεχνογνωσία κι εμπειρία.