πόρτες πυρασφάλειας τιμές και προσφορές

Παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές σε πόρτες πυρασφάλειας

Σας ανησυχούν οι πόρτες πυρασφάλειας τιμές; Ήρθατε στο σωστό μέρος!

Οι τιμές για πόρτες πυρασφάλειας είναι πολύ σημαντικές για κάποιον που χτίζει ή ετοιμάζει κάποιο επαγγελματικό χώρο ή και σπίτι ακόμη. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί πλέον σύμφωνα με τον νόμο, θα πρέπει σε κάθε κτίριο να υπάρχει δρόμος προστασίας και διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς, ο οποίος θα πρέπει να χωρίζεται από το υπόλοιπο κτίριο με ειδικές πυρίμαχες ή πυράντοχες  πόρτες. Με άλλα λόγια, αν δεν θέλεις να έχεις μπλεξίματα με τον νόμο, θα πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετήσεις τουλάχιστον μία τέτοια στον χώρο σου. Εννοείται βέβαια πως η προστασία από τη φωτιά είναι επίσης πολύ σημαντική και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελείται.

Τι κάνουν όμως οι πόρτες αυτές και γιατί είναι τόσο απαραίτητες για τη πυρασφάλεια ενός κτιρίου; Οι πόρτες αυτές κατασκευάζονται από ειδικά πυρίμαχα υλικά, τα οποία μπορούν να καθυστερήσουν την φωτιά για κάποια λεπτά ή και ώρες. Αυτό στην ουσία δημιουργεί έναν τοίχο ασφαλείας ανάμεσα στους ανθρώπους και την φωτιά και επιτρέπει την ασφαλή διαφυγή τους, ή δημιουργεί έναν ασφαλή χώρο στον οποίο μπορούν να περιμένουν τη πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία.

Οι τιμές τους, πράγμα που ενδιαφέρει τους περισσότερους από εμάς, εξαρτώνται από πολλούς και διάφορους παράγοντες. Ας δούμε τους πιο σημαντικούς:

Το υλικό τους

Οι πυράντοχες πόρτες μπορούν να κατασκευαστούν από μέταλλο, γυαλί ή και ξύλο. Εννοείται λοιπόν πως λόγω της μεγάλης διαφορετικότητας των υλικών, οι πόρτες πυρασφάλειας τιμές παρουσιάζουν και μεγάλες διακυμάνσεις μεταξύ τους. Όταν λοιπόν ψάχνετε για τέτοιες πόρτες, καλό είναι επιλέξετε το υλικό που θα ταιριάζει καλύτερα τόσο στο χώρο, όσο και στο πορτοφόλι σας.

Ο χρόνος προστασίας τους

Όπως είπαμε και πριν, οι πυρίμαχες πόρτες απλά κρατούν τη φωτιά μακριά από κάποιους χώρους. Αυτό μπορούν να το κάνουν όμως για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια, μπορούν να προσφέρουν μόνο προσωρινή προστασία. Το πόσο θα διαρκέσεις αυτή η προστασία, εξαρτάται φυσικά από το υλικό, τη μόνωση και τη κατασκευή της πόρτας. Μία πόρτα μπορεί να κρατάει τη φωτιά μακριά για μία ώρα, ενώ μία φαινομενικά ίδια ή παρόμοια, για μιάμιση ή δύο. Εννοείται πως σε μία πυρκαγιά, ακόμη και τα λίγα λεπτά προστασίας παραπάνω, μπορούν να φανούν πολύτιμα. Αυτό που πρέπει να ξέρετε όταν αγοράζετε τέτοιες πόρτες όμως, είναι ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος προστασίας που προσφέρουν, τόσο μεγαλύτερη είναι και η τιμή τους.

Τα έξτρα χαρακτηριστικά τους

Πολλές πυρίμαχες πόρτες έχουν ειδικά χαρακτηριστικά τα οποία προσφέρουν αυξημένη προστασία από τις πυρκαγιές, αλλά η παρουσία τους ανεβάζει τις τιμές τους, όπως είναι φυσικό. Μερικά από αυτά τα έξτρα χαρακτηριστικά είναι οι ειδικοί μεντεσέδες που κρατούν τη πόρτα πάντα στη θέση της, αλλά και ένας ειδικός αφρός ο οποίος “φουσκώνει” με τη ζέστη και δεν αφήνει τον καπνό και τη ζέστη να περάσουν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τώρα που ξέρετε ποιοι είναι παράγοντες που καθορίζουν το κόστος των πυρίμαχων πορτών, σίγουρα θα βρείτε τις καλύτερες πόρτες πυρασφάλειας τιμές.

Γιώργος Γεωργιάδης

O Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Cancelletto.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που κατέχει τεχνογνωσία κι εμπειρία.