ειδικες πορτες

Μάθετε αν η επιχείρηση σας χρειάζεται ειδικές πόρτες

Οι ειδικές πόρτες και οι επιχειρήσεις στις οποίες απευθύνονται

Είναι γνωστό ότι οι πόρτες είναι απαραίτητες για όλες τις επιχειρήσεις. Όχι μόνο προστατεύουν τον χώρο γενικότερα, αλλά και διαχωρίζουν τους διάφορους επι μέρους χώρους που μπορεί να έχει μία επιχείρηση. Με άλλα λόγια, είναι απολύτως απαραίτητες για την εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία της. Όταν ακούμε τον όρο πόρτα όμως, οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε τις πόρτες που έχουμε στο σπίτι μας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε όμως, αυτές δεν είναι απαραίτητα κατάλληλες και για επιχειρήσεις.

Η κάθε επιχείρηση λοιπόν, ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και το είδος της, χρειάζεται και τις σωστές πόρτες. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά κάποιες πόρτες απλά δεν είναι “συμβατές” με κάποιες επιχειρήσεις. Πριν λοιπόν τοποθετήσετε πόρτες στην επιχείρηση σας, είναι καλό να βεβαιωθείτε ότι πρόκειται να επιλέξετε τις κατάλληλες. Αυτές οι πόρτες είναι γνωστές ως ειδικές πόρτες. Ας δούμε λοιπόν τις κυριότερες μαζί με έναν σύντομο οδηγό αγοράς για να καταλάβετε αν η επιχείρηση σας χρειάζεται κάποις από αυτές και ποιες.

1. Πόρτες νοσοκομείων

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, πρόκειται για τις πόρτες που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς έχετε δει τις πόρτες στα νοσοκομεία και απλά υποθέσατε ότι είναι κανονικές πόρτες, σαν αυτές που συναντάτε σε όλες τις επιχειρήσεις, με τη μόνη διαφορά ότι ανοιγοκλείνουν πιο εύκολα. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτές οι πόρτες είναι κατασκευασμένες από ειδικά υλικά που αποτρέπουν την επιβίωση και εξάπλωση μικροβίων και βακτηρίων πάνω τους. Είναι απαραίτητες για επιχειρήσεις και χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα ιατρία και ιδιωτικές κλινικές.

2. Ηχομωνοτικές πόρτες

Πρόκειται για πόρτες με πάρα πολύ καλή ηχομόνωση, οι οποίες όπως μπορείτε να καταλάβετε μπορούν να σταματήσουν τη φασαρία από το να μπει ή και να βγει από έναν χώρο. Είναι απαραίτητες για επιχειρήσεις που έχουν θορωβώδη μηχανήματα ή που θέλουν να περιορίσουν τον θόρυβο που βγαίνει από κάποιο επιμέρους χώρο τους. Είναι ιδανικές για κινηματογράφους αλλά και για οργανωμένα home cinemas. Επίσης, οι πόρτες ηχομόνωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε studio ηχογραφήσεων και άλλους χώρους όπου η απουσία φασαρίας και εξωτερικών ήχων είναι απαραίτητη. Εννοείται πως οι τιμές για ηχομονωτικές πόρτες εξαρτώνται από το πόση μόνωση προσφέρουν. Όσο μεγαλύτερη και καλύτερη η μόνωση μίας πόρτας, τόσο πιο μεγάλη και η τιμή της.

3. Μεταλλικές πόρτες

Είναι πόρτες κατασκευάσμενες από μέταλλο, αλλά χωρίς πυρασφάλεια. Είναι πιο ασφαλής από τις ξύλινες ή τις πλαστικές και χρησιμοποιούνται κυρίως για τον αποκλεισμό ή τον διαχωρισμό επικίνδυνων χώρων. Συναντώνται σε εργοστάσια και βιοτεχνίες αλλά και σε χώρους όπου σχολεία που έχουν κάποιους επι μέρους χώρους για τους οποίου κρίνεται ότι η ασφάλεια που παρέχει μια συμβατική πόρτα δεν είναι αρκετή. Θα τις βρείτε για παράδειγμα στα δωμάτια με τον καυστήρα σχολείων και πολυκατοικιών.

4. Συρόμενες πόρτες

Οι συρόμενες πόρτες είναι απλά πόρτες που ανοίγουν σέρνοντας τις προς τα πάνω ή το πλάϊ και όχι με μεντεσέδες, όπως οι κανονικές πόρτες. Ο λόγος που θεωρούνται ειδικές αυτές οι πόρτες, είναι το γεγονός ότι ακριβώς επειδή δεν ανοίγει με μεντεσέδες, μία συρόμενη πόρτα μπορεί να έχει όποιοδήποτε μέγεθος, τόσο σε πλάτος όσο και σε ύψος. Οι συρόμενες πόρτες είναι μονόδρομος για επιχειρήσεις ή εργοστάσια με μεγάλους χώρους, ειδικά αν μέσα σε αυτούς υπάρχουν και δουλεύουν κλαρκ, φορτηγάκια ή άλλα παρόμοια οχήματα.

5. Πόρτες ψυγείων και συντήρησης

Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα τους, πρόκειται για πόρτες που είναι σχεδιασμένες για μεγάλα ή βιομηχανικά ψυγεία. Είναι ιδανικές ακόμη και για τα ψυγεία που συναντάμε στα κρεοπωλεία και άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια, είναι απαραίτητες για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων.

6. Πόρτες ξενοδοχείων

Πρόκειται για πόρτες οι οποίες μοιάζουν μεν με κανονικές, αλλά είναι πυράντοχες και προσφέρουν και κάποια ηχομόνωση. Είναι ιδανικές για ξενοδοχεία, bungalows και γενικά τουριστικές επιχειρήσεις.

7. Πόρτες για τούνελ

Είναι ιδανικές για χώρους και περιβάλλοντα που υποβλάλλονται σε συχνές και μεγάλες εναλλαγές πίεσης που οφείλονται στη διέλευση τρένων και άλλων συρμών.

8. Ταχυκίνητες πόρτες

Είναι πόρτες κατασκευασμένες από PVC που μοιάζουν με ρολά. Ανοιγοκλείνουν πολύ γρήγορα και είναι κατάλληλες για βιομηχανική χρήση. Είναι ιδανικές για βιοτεχνίες και εργοστάσια και γενικά για μεγάλους χώρους και επιχειρήσεις.

Γιώργος Γεωργιάδης

O Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Cancelletto.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που κατέχει τεχνογνωσία κι εμπειρία.