Πώς Επιλέγω Πρακτικά και Λειτουργικά Πτυσσόμενα Κάγκελα

Πώς Επιλέγω Πρακτικά και Λειτουργικά Πτυσσόμενα Κάγκελα

Τα τελευταία χρόνια, αρκετά άτομα αποφασίζουν να εγκαταστήσουν πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας στο σπίτι, το εξοχικό ή το κατάστημά τους για να το μετατρέψουν σε ένα ασφαλέστερο και λειτουργικότερο περιβάλλον.

Αυτά κατασκευάζονται από ανθεκτικά υλικά και τοποθετούνται μπροστά σε διόδους, όπως είναι τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες, προκειμένου να εμποδίσουν τους διαρρήκτες να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο.

Ο εξαιρετικός τους σχεδιασμός προσφέρει μεγαλύτερη πρακτικότητα και ευελιξία συγκριτικά με τα σταθερά κάγκελα. Αν τα προτιμήσετε, θα διαπιστώσετε και εσείς άμεσα τα οφέλη τους.

Ευκολία εγκατάστασης και χρήσης

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι μία πολύ δημοφιλής επιλογή για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Καταρχάς, η εγκατάστασή τους είναι μία εύκολη διαδικασία, η οποία γίνεται από το ειδικά καταρτισμένο συνεργείο της εταιρείας μας.

Μπορούν να εγκατασταθούν ή εσωτερικά ανάμεσα στα τζάμια του παραθύρου/της μπαλκονόπορτας και τα παντζούρια ή εξωτερικά.

Άλλο ένα πλεονέκτημα που διαθέτουν είναι η ευκολία τους στη χρήση. Δηλαδή, χάρη στον μηχανισμό τους, μπορείτε να τα ανοίξετε, να τα κλείσετε όσες φορές θέλετε.

Ασφάλεια και ανθεκτικότητα υλικών

Ο χάλυβας είναι το πιο συνηθισμένο υλικό κατασκευής των πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας. Είναι πολύ ισχυρά και αντέχουν στις προσπάθειες διάρρηξης.

Είναι ανθεκτικά ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως ο παγετός, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Τα πτυσσόμενα κάγκελα δεν θα σας προστατέψουν μόνο από μία κακόβουλη εισβολή αλλά θα αποτρέψουν και πιθανά ατυχήματα από τα μέλη της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, θα εμποδίσουν τα ηλικιωμένα άτομα, τα παιδιά ή ακόμη και τα κατοικίδια ζώα να πέσουν από ύψος ή να βρεθούν σε μία επικίνδυνη περιοχή του χώρου σας, όπως είναι μία πισίνα, μία σκάλα κλπ. 

praktika-leitourgika-ptyssomena-kagkela-02

Προσαρμογή σε διαφορετικούς χώρους και ανάγκες

Η προσαρμοστικότητα είναι ακόμη ένα θετικό χαρακτηριστικό των πτυσσόμενων κάγκελων. Προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη αλλά και του χώρου που αυτός διαθέτει.

Έτσι, μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορα μεγέθη και διαστάσεις που εσείς θα επιλέξετε.

Χάρη στη πτυσσόμενη κατασκευή τους, τα συγκεκριμένα κάγκελα δεν λαμβάνουν μεγάλο χώρο, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αν θέλετε να τα εγκαταστήσετε σε ένα μικρό διαμέρισμα ή μία γκαρσονιέρα. Αν πάλι, μελλοντικά σκέφτεστε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το χώρο σας, η ύπαρξη των πτυσσόμενων κάγκελων θα αυξήσει την αξία του οικήματος.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλά σπίτια που κατασκευάζονται με θερμοπρόσοψη (θερμομόνωση), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για στήριξη των πτυσσόμενων κάγκελων.

Στην Cancelletto έχουμε τη λύση και για αυτό το πρόβλημα. Τοποθετούμε πλαίσια στήριξης εξωτερικά και κατόπιν βάζουμε το κάγκελο πλαισιωμένο από αυτό.

Επιπλέον, σε μερικά ανοίγματα υπάρχει το ρολό των παντζουριών. Η λύση για τη στήριξη του κάγκελου, είναι η τοποθέτηση ενός κοιλοδοκού.

Ανακεφαλαιώνοντας, είναι μία εξαιρετική επιλογή η απόκτηση πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας γιατί είναι πολύ ωφέλιμα για το δικό σας χώρο.

Συνδυάζουν με μεγάλη επιτυχία την ασφάλεια και την πρακτικότητα. Μη καθυστερείτε άλλο, απευθυνθείτε άμεσα στους ειδικούς της Cancelletto και κάντε ένα δώρο στο εαυτό σας.

Γιώργος Γεωργιάδης

O Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Cancelletto.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που κατέχει τεχνογνωσία κι εμπειρία.