γκαραζόπορτες τιμες

Πως να βρείτε τις καλύτερες τιμές για γκαραζόπορτες

Ψάχνεις γκαραζόπορτα σε καλή τιμή; Μάθε τα πάντα για γκαραζόπορτες & τιμές

Η γκαραζόπορτα είναι ένα απολύτως απαραίτητο κομμάτι του κάθε γκαράζ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες γκαράζ, επιλέγουν να τα αφήνουν ανοικτά, δηλαδή χωρίς κάποια ρολά γκαραζόπορτας ή άλλη κατασκευή γκαραζόπορτας (π.χ. γκαραζόπορτες οροφής) για τη προστασία τους. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι ένα τεράστιο λάθος. Η γκαραζόπορτα προστατεύει το γκαράζ όχι μόνο από τους κλέφτες και τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά και από τον καιρό και του προσφέρει και καλύτερη μόνωση. Ο ρόλος της είναι πολύ σημαντικός για τη πλήρη και ουσιαστική προστασία του αυτοκινήτου.

Γιατί όμως η γκαραζόπορτα λείπει από πολλά γκαράζ; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι σχετικά απλή: οι ιδιοκτήτες τους φοβούνται το κόστος. Θεωρούν ότι μία πόρτα θα τους κοστίσει πολύ ακριβά, ειδικά αν είναι αυτόματη. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν ξέρεις τι ψάχνεις και θέλεις, μπορείς να βρεις πολύ καλές τιμές για γκαραζόπορτες σχετικά εύκολα. Με άλλα λόγια, υπάρχουν πόρτες για όλα τα budget και τα πορτοφόλια, αρκεί να ξέρεις τι θέλεις και ποιες είναι οι ανάγκες σου. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές για να μπορέσετε να βρείτε μία γκαραζόπορτα στα μέτρα του γκαράζ αλλά και του πορτοφολιού σας!

Να ξέρετε τις ανάγκες σας

Το πρόβλημα μας είναι πολλές φορές θεωρούμε ότι κάτι ακριβό είναι όχι μόνο καλό, αλλά και ιδανικό για τη περίπτωση μας. Πολλές φορές λοιπόν κάποιοι βλέπουν το κόστος που έχουν οι γκαραζόπορτες βαρέος τύπου, το οποίο μπορεί να είναι και πολύ μεγάλο ανάλογα με τις περιπτώσεις και πιστεύουν ότι είναι ενδεικτικό των τιμών όλων των γκαραζόπορτων. Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Είναι σαν να λες ότι το κόστος μίας Ferrari είναι αντιπροσωπευτικό του κόστους των αυτοκινήτων. Οι συγκεκριμένες πόρτες προορίζονται για βιομηχανική, οπότε μάλλον δεν ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Πάντα να κοιτάτε για πόρτες που προορίζονται για τη χρήση που τις θέλετε και τις ανάγκες σας. Εννοείται πως σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι ειδικού του είδους.

Αυτόματη ή χειροκίνητη πόρτα;

Πολλοί πιστεύουν ότι οι αυτόματες γκαραζόπορτες είναι μονόδρομος, αλλά αυτό δεν ισχύει, εκτός και αν μιλάμε για τεράστιες συρόμενες γκαραζόπορτες που προορίζονται για βιομηχανική χρήση. Αν δεν έχετε τα χρήματα για αυτοματισμούς, δεν είναι ανάγκη να τους βάλετε στη πόρτα σας. Μπορεί να προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητοι για να ανοίγετε και να κλείνετε τη πόρτα σας. Με άλλα λόγια, το γεγονός ότι δεν έχετε χρήματα για αυτόματη γκαραζόπορτα, δε σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε το γκαράζ σας απροστάτευτο. Να ξέρετε επίσης πως σχεδόν όλες οι χειροκίνητες πόρτες για γκαράζ μπορούν, σχετικά απλά, να μετατραπούν σε αυτόματες.

Μην ψωνίσετε από τον πρώτο τυχόντα

Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στις τιμές γκαραζόπορτας όταν ψάχνετε για να αγοράσετε. Είτε ψάχνετε χειροκίνητες, είτε ηλεκτρικές γκαραζόπορτες, είτε ρολά γκαραζόπορτες ασφαλείας,  εννοείται πως δεν θα πρέπει να ψωνίσετε από το πρώτο μαγαζί που θα βρείτε μπροστά σας. Μπορεί όντως να έχει καταπληκτικές τιμές και προσφορές, αλλά αν δεν ψάξετε λίγο, δεν θα το ξέρετε αυτό. Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι πρέπει να φερθείτε σαν έξυπνος και υπεύθυνος καταναλωτής και να κάνετε μία έρευνα αγοράς πριν να αγοράζετε μία γκαραζόπορτα. Μόνο με την έρευνα θα καταφέρετε να βρείτε τιμές για γκαραζόπορτες που θα σας ταιριάζουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Διαπραγματευτείτε

Μη ντρέπεστε καθόλου όταν αγοράζετε τη γκαραζόπορτα σας. Πάντα να ζητάτε μία καλύτερη τιμή όταν σας γίνεται μία πρόταση, ειδικά αν πρόκειται να αγοράσετε τη πόρτα σας και όλα τα άλλα “αξεσουάρ” γκαραζόπορτας από την ίδια επιχείρηση. Εννοείται πως θα πρέπει να ψάξετε και για επιχειρήσεις που ειδικεύονται στις γκαραζόπορτες ασφαλείας, ρολά ασφαλείας και άλλου τέτοιου είδους κατασκευές που προσφέρουν δωρεάν εγκατάσταση σε πόρτες που αγοράζονται από αυτούς ή τουλάχιστον μία ειδική και μεγάλη έκπτωση στους πελάτες τους. Τέλος, είναι καλό να πείτε στο πωλητή ποιο είναι πάνω – κάτω το budget σας για αγορά γκαραζόπορτας, έτσι ώστε να μπορέσει να σας κάνει μία ολοκληρωμένη πρόταση που να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο στα μέτρα σας. Θα γλυτώσετε και εσείς και αυτός πολύτιμο χρόνο.

Όπως βλέπετε, δεν είναι δύσκολο να βρείτε τιμές για γκαραζόπορτες που να σας ταιριάζουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χρόνος για έρευνα. Αν ξέρετε τι θέλετε αλλά και πόσα μπορείτε ή είστε διατεθειμένος να δώσετε γι’ αυτό, τότε σίγουρα θα βρείτε τιμές που να σας ταιριάζουν. Μην τα παρατάτε και μην θεωρείτε πως δεν πρόκειται να βρείτε τίποτα εντός του budget σας.

Γιώργος Γεωργιάδης

O Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Cancelletto.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που κατέχει τεχνογνωσία κι εμπειρία.