μηχανισμοί συρόμενων πορτών

Ο μηχανισμός συρόμενης πόρτας (εξωτερικής) & τα λάθη που τον χαλάνε

Οι μηχανισμοί συρόμενων πορτών έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς στις μέρες μας, καθώς οι συρόμενες πόρτες και γκαραζόπορτες πλέον έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Αν και στην αρχή η χρήση τους γινόταν μόνο σε εργοστάσια και βιομηχανικούς χώρους, πλέον έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται και σε πολλά σπίτια και ιδιαίτερα σε σπίτια με μεγάλες αυλές ή χώρους στάθμευσης. Οι συρόμενες πόρτες, μπορούν να “καλύπτουν” μεγάλα ανοίγματα, χωρίς να απαιτούν πολύ χώρο για να ανοίξουν και να κλείσουν.

Διαβάστε περισσότερα
μοτέρ ρολών

Μοτέρ Ρολού: Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις μοτέρ για ρολά

Τα μοτέρ ρολών είναι αυτά που στη ουσία μετατρέπουν μία απλή γκαραζόπορτα ή ρολό ασφαλείας σε αυτόματο. Δουλεύουν είτε μέσω κάποιου πάνελ ή τηλεκοντρόλ (πρόσφατα εμφανίστηκαν και πάνελ με κωδικούς ή και δακτυλικά αποτυπώματα) και στην ουσία αναλαμβάνουν να ανοίγουν και να κλείνουν μόνα τους τη πόρτα. Οι αυτόματες γκαραζόπορτες και τα ρολά μπορεί να μοιάζουν με άσκοπα “εφέ”, ωστόσο έχουν πολλά πλεονεκτήματα και κύριο το γεγονός ότι προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και πρακτικότητα από τα χειροκίνητα.

Διαβάστε περισσότερα
μηχανισμοι για γκαραζοπορτες

5 συμβουλές για να πετύχετε τις καλύτερες τιμές για μοτέρ και μηχανισμούς γκαραζόπορτας

Πολλοί θεωρούν ότι οι αυτόματες γκαραζόπορτες είναι ακριβές και γι’αυτό πιστεύουν ότι είναι απλά μία περιττή πολυτέλεια. Αυτό φυσικά είναι μεγάλο λάθος, καθώς οι αυτοματισμοί στις γκαραζόπορτες στην ουσία εξασφαλίζουν την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών του. Όσο πιο πολύ χρόνο περνάτε στο αυτοκίνητο σας όταν μπαίνετε στο γκαράζ σας, τόσο πιο ασφαλής είστε καθώς δεν είστε εκτεθιμένοι στα στοιχεία του καιρού αλλά και σε άλλους κινδύνους οι οποίοι φυσικά περιλαμβάνουν και τους κακοποιούς.

Διαβάστε περισσότερα
αυτοματισμοι για πορτες

Ποιοί αυτοματισμοί είναι απαραίτητοι και γιατί

Οι αυτοματισμοί γενικά έχουν εφευρεθεί για να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Δεν είναι τυχαίο που πλέον απαιτούμε σχεδόν τα πάντα να γίνονται αυτόματα. Για πολλούς, οι αυτοματισμοί για πόρτες θεωρούνται υπερβολή ή περιττή πολυτέλεια. Γιατί να γίνεται αυτόματα κάτι τόσο απλό όσο το άνοιγμα και το κλείσιμο μίας πόρτας, τόσο τεμπέληδες έχουμε γίνει πια; Τα πράγματα όμως, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλά.

Διαβάστε περισσότερα