πτυσσόμενα κάγκελα cancelletto

Σταθερά ή πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας; Ποιά είναι τα καλύτερα για σας;

Σταθερά και πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας: τα υπέρ και τα κατά τους

Τώρα που καταλάβαμε πόσο σημαντικά είναι τα σταθερά και πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, ας περάσουμε σε ένα πιο πρακτικό ζήτημα: ποια από τις δύο κατηγορίες είναι η καλύτερη και γιατί; Το ερώτημα αυτό δεν είναι τόσο απλό να απαντηθεί, καθώς οι δύο κατηγορίες έχουν αρκετά κοινά μεταξύ τους. Εννοείται πως στο τέλος η τελική επιλογή είναι δική σας και όποια και να είναι, να είστε σίγουροι ότι θα βελτιώσει την ασφάλεια του σπιτιού σας. Το θέμα είναι να κάνετε τη καταλληλότερη επιλογή και να μείνετε όσο το δυνατόν πιο ευχαριστημένοι με την επένδυση σας.

Σταθερά κάγκελα ασφαλείας

Τα σταθερά κάγκελα ασφαλείας τοποθετούνται μπροστά από μπαλκονόπορτες και παράθυρα και είναι ΜΟΝΙΜΕΣ κατασκευές. Με άλλα λόγια, στην ουσία είναι σταθερά, συμπαγή κάγκελα τα οποία θωρακίζουν τα παράθυρα σας. Προσφέρουν τη μέγιστη προστασία (ή μόνη καλύτερη λύση θα ήταν να κτίσετε τα παράθυρα), αλλά υστερούν λίγο στον τομέα της πρακτικότητας. Με απλά λόγια, αν εγκατασταθούν τα σταθερά κάγκελα, είναι πολύ δύσκολο έως και ασύμφορο να αφαιρεθούν. Θα έχετε για πάντα κάγκελα ασφαλείας στα παράθυρα σας. Αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα σε περίπτωση που θέλετε να πουλήσετε ή να νοικιάσετε το σπίτι, καθώς οι νέοι ένοικοι μπορεί να μην συμφωνούν με τα κάγκελα και να νιώθουν σαν τρόφιμοι του Αλκατράζ. Με άλλα λόγια, θυσιάζετε λίγη πρακτικότητα για τη μέγιστη ασφάλεια. Αυτός ο τύπος κάγκελων είναι ιδανικός για παράθυρα, αλλά όχι και τόσο για μπαλκονόπορτες. Είναι η τέλεια λύση για παράθυρα σε δωμάτια στα οποία δεν περνάτε πολλή ώρα εσείς και οι επισκέπτες σας, όπως η κουζίνα ή και η τουαλέτα.

Πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Αυτό που κάνει τα πτυσσόμενα κάγκελα να ξεχωρίζουν, είναι το γεγονός ότι δεν είναι “συμπαγή”. Μπορούν δηλαδή να διπλώνουν και να ξεδιπλώνουν, ή να ανοιγοκλείνουν αν προτιμάτε, όπως οι πτυσσόμενες ή συρταρωτές πόρτες που πολλοί έχουμε στα σπίτια μας. Η εγκατάσταση τους μπορεί να είναι μόνιμη, αλλά όταν είναι ανοιχτά δεν φαίνονται καθόλου. Έτσι δεν θα ανησυχείτε καθόλου για το ενδεχόμενο εσείς και οι επισκέπτες σας να νιώθετε σαν κρατούμενοι στον Κορυδαλλό.

Είναι η ιδανικότερη, για να μη πω η μόνη, λύση για τη θωράκιση μπαλκονόπορτων, καθώς τα σταθερά κάγκελα τις καθιστούν άχρηστες! Το πρόβλημα με τα πτυσσόμενα κάγκελα μπαλκονόπορτας είναι το γεγονός ότι αν δεν γίνει σωστά η εγκατάσταση τους, μπορεί να είναι λίγο λιγότερο ασφαλή από τα σταθερά. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να εμπιστεύεστε την εγκατάσταση τους σε ειδικούς και σε έμπειρους επαγγελματίες. Αξίζεις επίσης να σημειωθεί ότι το κόστος των πτυσσόμενων κάγκελων μπορεί, ανάλογα με το μέγεθος τους, να είναι λίγο μεγαλύτερο από τα σταθερά.

Η ιδανική λύση

Η ιδανική λύση για την ασφάλεια του σπιτιού σας είναι σίγουρα ένας συνδυασμός πτυσσόμενων και σταθερών κάγκελων. Τα σταθερά μπορείτε να τα εγκαταστήσετε στα παράθυρα σας και τα πτυσσόμενα στις μπαλκονόπορτες. Αν το σπίτι σας έχει μόνο παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, μπορείτε να βάλετε αποκλειστικά τον ανάλογο τύπο (σταθερά για παράθυρα, πτυσσόμενα για μπαλκονόπορτες) ή και να τους συνδυάσετε. Αυτή συνήθως είναι και η μόνη περίπτωση που η επιλογή αποκλειστικά ενός τύπου είναι καλή ιδέα.

Εννοείται πως η καλύτερη ιδέα θα είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για τη καλύτερη λύση και την εγκατάσταση των κάγκελων σας. Αν ψάχνετε για πτυσσόμενα κάγκελα στη Θεσσαλονίκη, η Cancelletto είναι μία από τις πιο καταξιωμένες και γνωστές εταιρίες στο χώρο και μπορεί όχι μόνο να σας βοηθήσει να διαλέξετε τα καλύτερα κάγκελα, αλλά και να αναλάβει και τη σωστή εγκατάσταση τους.