ρολα ασφαλειας τιμες θεσσαλονικη cancelletto

Τι είναι τα ρολά ασφαλείας και άλλες ερωτήσεις

Όλα όσα θέλατε να μάθατε για τα ρολά ασφαλείας, αλλά ντρεπόσασταν να ρωτήσετε

Όταν αγοράζει ή ανοίγει κάποιος ένα κατάστημα ή μία επιχείρηση, το πρώτο πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι η δουλειά. Σκέφτεται πως θα το γεμίσει εμπορεύματα και πως θα φέρει νέους πελάτες.

Η ασφάλεια είναι κάτι που δεν περνάει και πολύ από το μυαλό. Πράγμα που ίσως και να είναι λογικό. Όταν κάποιος κάνει ένα νέο ξεκίνημα, θέλει να κάνει θετικές σκέψεις. Δεν θέλει να ασχολείται με δυσάρεστα πράγματα, όπως οι διαρρήξεις.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι είτε μας αρέσει, είτε όχι, οι διαρρήξεις είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος, ο οποίος υπάρχει για όλα τα σπίτια και τις επιχειρήσεις. Η κλοπή πολλών εμπορευμάτων, μετρητών ή και εξοπλισμού από μία επιχείρηση, μπορεί να προκαλέσει τεράστιες οικονομικές ζημιές. Ζημιές, οι οποίες στις δύσκολες μέρες που ζούμε μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατον να καλυφθούν. Με άλλα λόγια, μία μεγάλη διάρρηξη, μπορεί πλέον να κλείσει για τα καλά ένα μαγαζί και να αφήσει τον ιδιοκτήτη του μέσα στα χρέη και την απελπισία.

Τα καλά νέα είναι ότι πλέον η ασφάλεια έχει προχωρήσει πολύ. Κάμερες και συναγερμοί μπορούν να ειδοποιήσουν την Αστυνομία ή και μία security για μία διάρρηξη σχεδόν αμέσως. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν και με την αναγνώριση των κακοποιών.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν ένας κλέφτης καταφέρει και μπει σε ένα κατάστημα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει κάποια “ζημιά”. Δεν πρόκειται να φύγει με άδεια χέρια.

Οι συναγερμοί και οι κάμερες μπορεί να λειτουργούν αποτρεπτικά για κάποιους διαρρήκτες, αλλά αυτό το κάνουν μόνο σε “ψυχολογικό” επίπεδο. Για τη καλύτερη προστασία της επιχείρησης και της περιουσίας σας, χρειάζεστε μία πιο απτή μέθοδο ασφαλείας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ακόμη και στις μέρες μας μία από τις πιο παραδοσιακές μεθόδους προστασίας για καταστήματα είναι και η πιο αποτελεσματική. Μιλάω φυσικά για τα ρολά ασφαλείας.

Πώς προστατεύουν τα ρολά ασφαλείας μία επιχείρηση;

Τα ρολά ασφαλείας περιορίζουν τη πρόσβαση του κλέφτη στη πόρτα και τη βιτρίνα του καταστήματος. Με άλλα λόγια, τον κρατούν μακριά από τα πιο ευάλωτα σημεία του. Μία γενική αρχή που διέπει τον τομέα της ασφάλειας είναι η εξής “κάθε λεπτό που ο κλέφτης κρατιέται έξω από ένα χρόνο, είναι πολύτιμο”. Με απλά λόγια, όσο περισσότερο καθυστερεί η είσοδος του, τόσο τι καλύτερο για σας. Αν τα ρολά τοποθετηθούν σωστά, θα είναι πολύ δύσκολο να παραβιαστούν. Αυτό θα καθυστερήσει τους επαγγελματίες κλέφτες και πιθανότατα θα διώξει τους ερασιτέχνες.

Δε θα μου κρύβουν τη βιτρίνα;

Υπάρχουν πολλά είδη ρολών ασφαλείας. Κάποια κλείνουν τελείως τη βιτρίνα για να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή προστασία. Άλλα από την άλλη, επιτρέπουν τους πελάτες να βλέπουν τη βιτρίνα, αλλά παρέχουν και αυτά μεγάλη προστασία. Με άλλα λόγια, συνδυάζουν την ορατότητα του μαγαζιού σας με την ασφάλεια του. Εσείς φυσικά θα επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρηση σας. Αν ας πούμε έχετε ένα γραφείο και δεν έχετε βιτρίνα, τότε μπορείτε να επιλέξετε τα κλειστά ρολά.

Πού μπορούν να τοποθετηθούν τα ρολά;

Τα ρολά ασφαλείας τοποθετούνται πάντα έξω από το κατάστημα ή τον χώρο που προστατεύουν. Μπαίνουν μπροστά από τη πόρτα, τη βιτρίνα και γενικά όλες τις διόδους του χώρου.

Είναι μόνο για καταστήματα;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ίσως να μην είναι αυτή που φαντάζεστε. Τα ρολά ασφαλείας συναντιούνται συνήθως σε καταστήματα. Πρόσφατα όμως, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται και σε σπίτια. Ρολά ασφαλείας για μπαλκονόπορτες, πόρτες και παράθυρα, έχουν αρχίσει να τοποθετούνται σε πάρα πολλά σπίτια. Ο λόγος που αυτό συμβαίνει είναι απλός. Παρέχουν μεγάλη ασφάλεια και το κάνουν πολύ διακριτικά. Όταν τα ρολά είναι ανοιχτά, κανείς δεν ξέρει ότι είναι εκεί. Όταν κλείνουν, το σπίτι μετατρέπεται σχεδόν σε φρούριο. Υπάρχουν πολλοί επίσης που τα χρησιμοποιούν και για πόρτες στα γκαράζ τους. Ο λόγος που συμβαίνει είναι ότι προσφέρουν ανάλογη προστασία με τις γκαραζόπορτες, αλλά είναι αρκετά πιο οικονομικά.

Είναι εύκολα στη χρήση;

Πολύ. Όλα έχουν ειδικούς μηχανισμούς έτσι ώστε να ανοίγουν και να κλείνουν με ένα δυνατό σπρώξιμο και τράβηγμα αντίστοιχα. Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτόματους μηχανισμούς και να κάνετε τη χρήση τους ακόμη πιο εύκολη.

Η Cancelletto γνωρίζει πόσο σημαντική ανάγκη είναι η ασφάλεια για εσάς. Για αυτόν τον λόγο είναι έτοιμη να προσφέρει καλαίσθητα και ασφαλή ρολά ασφαλείας σε προνομιακές τιμές ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μην διστάσετε να μας πάρετε τηλέφωνο για οτιδήποτε σας προβληματίζει. Θα είμαστε σε ευχάριστη θέση να σας εξυπηρετήσουμε!!

Γιώργος Γεωργιάδης

O Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Cancelletto.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που κατέχει τεχνογνωσία κι εμπειρία.