ρολα ασφαλειας cancelletto

Ρολά Ασφαλείας Καταστημάτων – Μίνι Οδηγός πριν την αγορά

Υπάρχουν ρολά ασφαλείας που προσφέρουν ορατότητα και ασφάλεια; Διαβάστε και θα μάθετε!

Αφού μάθαμε τι είναι τα ρολά ασφαλείας και ποια τα οφέλη τους ας δούμε πως διαφοροποιούνται. Τα ρολά ασφαλείας είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες λύσεις για τη προστασία ενός καταστήματος. Τώρα που ήδη λοιπόν μάθατε τα βασικά γι’ αυτά, είμαι σίγουρος ότι ήδη σκέφτεστε να τα προσθέσετε στο δικό σας κατάστημα. Αυτό όμως ίσως να μην είναι και τόσο εύκολη υπόθεση για τους περισσότερους. Βλέπετε υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να σκεφτεί και να λάβει κάποιος υπ’ όψιν του πριν επενδύσει σε ρολά ασφαλείας καταστημάτων.

Το πρώτο και κυριότερο πράγμα που θα πρέπει να αποφασίσει, είναι το είδος των ρολών που θα επιλέξει.

Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: όλα τα είδη ρολών θα σας προσφέρουν πολύ μεγάλη προστασία. Η κύρια διαφορά τους, βρίσκεται στην ορατότητα που το κάθε είδος προσφέρει στην επιχείρηση σας. Τι εννοώ με αυτό; Ας δούμε αναλυτικά τα τρία είδη ρολών για να καταλάβετε!

1. Τα ρολά κλειστού τύπου

Τα ρολά ασφαλείας κλειστού τύπου αποτελούνται από κομμάτια λαμαρίνας. Πρόκειται για λωρίδες από λαμαρίνα, οι οποίες ενώνονται μεταξύ τους, για να μπορούν να μαζεύονται σε ρολό. Μοιάζουν με τα στόρια που έχουμε στα σπίτια μας, με άλλα λόγια. Τα ρολά αυτά δεν δυσκολεύουν απλά τη πρόσβαση του κλέφτη στις διόδους της επιχείρησης, την αποκλείουν τελείως. Με άλλα λόγια, προσφέρουν τεράστια προστασία. Το πρόβλημα είναι ότι όταν κλείνουν αυτά τα ρολά, στην ουσία δημιουργείται ένας τοίχος από λαμαρίνα μπροστά από την επιχείρηση σας. Με άλλα λόγια, αν έχετε βιτρίνα, αυτή δε θα φαίνεται καθόλου. Τα ρολά ασφαλείας κλειστού τύπου χρησιμοποιούνται πολύ από τράπεζες και από άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά σε σημεία που γίνονται διαδηλώσεις. Δεν προστατεύουν το κατάστημα μόνο από τους κλέφτες, το προστατεύουν και από πέτρες και άλλα αντικείμενα που μπορεί να πετάξουν οι διαδηλωτές.

2. Τα ρολά διάτρητου τύπου

Τα διάτρητα ρολά ασφαλείας αποτελούνται και αυτά από λωρίδες λαμαρίνας που ενώνονται μεταξύ τους. Αυτό που τα κάνει να διαφέρουν, είναι το γεγονός ότι οι λαμαρίνες αυτές έχουν πολλές τρυπίτσες. Αυτές οι τρυπίτσες έχουν διάμετρο μόνο μερικά χιλιοστά. Επιτρέπουν στους πελάτες να βλέπουν τη βιτρίνα, αλλά κρατούν και τους κλέφτες μακρυά της. Είναι επίσης γνωστά και ως ρολά φαρμακείου. Γενικά, πρόκειται για μια πολύ καλή λύση, καθώς προσφέρουν ασφάλεια παρόμοια με αυτή των ρολών κλειστού τύπου, αλλά επιτρέπουν και στον κόσμο να έχει μία κάποια οπτική επαφή με τη βιτρίνα και το κατάστημα. Οι τρυπίτσες είναι τόσο μικρές, που δεν επηρεάζουν καθόλου την ανθεκτικότητα των λα μαρίνων. Το μικρό τους μέγεθος όμως έχει και ένα μειονέκτημα. Από κάποιες αποστάσεις ή οπτικές γωνίες, η βιτρίνα απλά δε φαίνεται.

3. Τα δικτυωτά ρολά

Πρόκειται για τα πιο κλασικά ή παραδοσιακά ρολά. Αποτελούνται από μεταλλικές βέργες, οι οποίες διασταυρώνονται και δημιουργούν ανοίγματα. Τα ανοίγματα αυτά έχουν σχήμα ρόμβου και λέγονται μάτια. Τα μάτια βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη, έτσι ώστε εσείς να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Αν ψάξετε για τιμές για ρολά ασφαλείας, θα διαπιστώσετε ότι τα δικτυωτά είναι τα φθηνότερα. Εμποδίζουν και αυτά τη πρόσβαση των κλεφτών στη βιτρίνα, αλλά δεν την αποκλείουν τελείως, όπως τα παραπάνω. Πέρα από τη χαμηλή τιμή, το άλλο μεγάλο ατού τους είναι το γεγονός επιτρέπουν στους πελάτες σας να βλέπουν πολύ καθαρά τη βιτρίνα σας. Από οποιαδήποτε απόσταση και οπτική γωνία. Αν η βιτρίνα σας παίζει σημαντικό ρόλο για την επιχείρηση σας, αυτή είναι σίγουρα η καλύτερη λύση για σας.

Μεταλλικά ρολά ασφαλείας

Τόσο τα φθηνά ρολά ασφαλείας όσο και τα ακριβά είναι μεταλλικά. Αυτό συμβαίνει για έναν απλό λόγο: ένα ρολό καταστήματος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικό απέναντι στις προσπάθειες παραβίασης των διαρρηκτών. Οι κλέφτες καταστημάτων θα μπορούσαν πολύ εύκολα να σπάσουν ή να παραβιάσουν ένα ρολό ή ένα άλλο «τείχος» κατασκευασμένο από κάποιο λιγότερο ανθεκτικό υλικό, όπως το πλαστικό αλλά ανθεκτικά μέταλλα όπως ο χάλυβας ή το αλουμίνιο από τα οποία κατασκευάζονται τα στόρια καταστημάτων, απαιτούν πολλή προσπάθεια και ειδικά εργαλεία για να παραβιαστούν.

Το πόσο κοστίζουν τα ρολά ασφαλείας εξαρτάται κυρίως από τον τύπο τους καθώς ο κάθε τύπος προσφέρει και τον δικό του συνδυασμό ασφάλειας – πάντα μεγάλη – και ορατότητας. Ένα ρολό ασφαλείας για πόρτα το οποίο θα είναι κλειστού τύπου, οπότε και προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία από κλέφτες αλλά και βανδάλους, θα είναι πιο ακριβό από ένα ρολό μαγαζιού ανοιχτού τύπου που προσφέρει σχετικά λιγότερη ασφάλεια από ρίψεις αντικειμένων αλλά περισσότερη ορατότητα στο κατάστημα. Εννοείται επίσης ότι τα ηλεκτρικά ρολά είναι πιο ακριβά από τα χειροκίνητα, ασχέτως τύπου.

Σε κάθε περίπτωση, όποιο ρολό και να επιλέξετε για την επιχείρηση σας, θα πρέπει να ξέρετε ότι κατασκευάζεται από υλικά υψηλής αντοχής και ποιότητας και θα κρατήσει τον χώρο σας ασφαλή από όλους τους εξωτερικούς κινδύνους.

Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν αγοράσετε ρολά

Θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ορατότητα της βιτρίνας για σας. Αν αυτός ο ρόλος είναι μεγάλος και σημαντικός, τότε μάλλον θα πρέπει να στραφείτε στα διάτρητα ή τα δικτυωτά ρολά. Αν βρίσκεστε σε περιοχή με συχνές διαδηλώσεις και άλλες αναταραχές, τότε θα θέλετε ρολά που να σας προστατεύουν και από ρίψεις αντικειμένων. Σε αυτή τη περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε είτε τα κλειστά είτε τα διάτρητα. Το budget είναι επίσης κάτι που λογικά θα σας απασχολήσει. Η φθηνότερη λύση είναι φυσικά τα δικτυωτά και η ακριβότερη είναι τα ρολά κλειστού τύπου.

Η επιλογή στο τέλος θα είναι φυσικά δική σας. Οι παραπάνω προτάσεις και περιγραφές σκοπό έχουν να σας βοηθήσουν να κάνετε μία όσο το δυνατόν σωστότερη επιλογή. Αν επισκεφθείτε μία μεγάλη και αξιόπιστη εταιρία με ρολά ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη, όπως τη Cancelletto, οι υπάλληλοι εκεί θα σας βοηθήσουν και αυτοί για να κάνετε το μαγαζί σας, όσο το δυνατόν πιο ασφαλές, αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε παίρνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες διαβάζοντας τα κατάλληλα άρθρα, αφού περιηγηθείτε στο Blog της Cancelletto. Να θυμάστε, ότι δεν έχει σημασία τι είδους επιχείρηση έχετε. Σίγουρα θα βρείτε τα κατάλληλα ρολά ασφαλείας γι’ αυτήν. Μην αγχώνεστε άδικα!

5 απλές συμβουλές για να πετύχετε καλές τιμές για ρολά ασφαλείας

ρολα ασφαλειας καταστηματων τιμες cancelletto

Πώς να βρείτε τις καλύτερες τιμές για ρολά ασφαλείας

Τα ρολά ασφαλείας είναι απαραίτητα για όλα τα καταστήματα και γι’ αυτό το λόγο είναι από τα πρώτα μέτρα ασφαλείας, αν όχι το πρώτο, που μπαίνουν σε κάθε κατάστημα. Το πρόβλημα όμως για πολλούς, είναι οι τιμές τους. Τα κόστος για ρολά καταστημάτων μπορεί να “ξεφύγει” σχετικά εύκολα, ειδικά αν κάποιος δεν ξέρει τι να πάρει και γιατί. Πολλοί λοιπόν ακούν το απαγορευτικό κόστος που είχαν τα ρολά για κάποιος γνωστούς ή και συναδέλφους και καθυστερούν σημαντικά την αγορά και εγκατάσταση τους. Πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο.

Αυτό που πρέπει να μάθουμε όλοι λοιπόν, είναι το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγαλή ποικιλία στις τιμές για ρολά ασφαλείας. Με άλλα λόγια, επειδή κάποιος γνωστός ή και συνάδλεφος σας έδωσε ένα άλφα ποσό για τα ρολά του, δε σημαίνει πως κι’εσείς θα δώσετε το ίδιο ή ακόμη και κάποιο πολύ κοντινό σε αυτό. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και επιλογές που επηρρεάζουν το ύψος της τιμής των ρολών.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για να βρείτε τις καλύτερες τιμές για ρολά καταστημάτων για τη δική σας επιχείρηση και τις δικές σας ανάγκες.

1. Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο

Όπως είπαμε και πριν, ο τύπος των ρολών που θα επιλέξετε για την επιχείρηση σας, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Όχι μόνο θα επηρρεάσει την ορατότητα της βιτρίνας και του καταστήματος, αλλά θα διομορφώσει και σε πολύ μεγάλο βαθμό το κόστος των ρολών ασφαλείας σας. Δεν χρειάζεστε για παράδειγμα ρολά κλειστού ή και διάτρητου τύπου, που είναι και τα πιο ακριβά, αν το κατάστημα σας δε βρίσκεται σε περιοχή με πολλούς κινδύνουν και αν το εμπόρευμα σας δεν είναι και τόσο ακριβό. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ρολά αυτού του τύπου προτιμούνται από τράπεζες και κοσμηματοπωλεία.

2. Αυτόματα ή χειροκίνητα;

Αυτό ένα από τα άλλα μεγάλα ερωτήματα που ταλανίζουν όσους ψάχνουν για ρολά καταστημάτων. Η αλήθεια είναι πως τα αυτόματα ρολά, τόσο κατά την αγορά τους όσο και και σε βάθος χρόνου, έχουν μεγαλύτερο κόστος από τα συμβατικά ή τα χειροκίνητα. Αν λοιπόν κρίνετε ότι μπορείτε να ανοίγετε τα ρολά σας μόνοι σας, δεν υπάρχει λόγος να δώσετε τα έξτρα χρήματα, αν το μπάτζετ σας είναι ιδιαίτερα περιορισμένο. Να ξέρετε επίσης ότι μπορείτε να μετατρέψετε τα χειροκίνητα ρολά σας σε αυτόματα ακόμη και μετά την εγκατάσταση τους. Σε περίπτωση λοιπόν που θέλετε αυτόματα, αλλά το μπάτζετ σας είναι μικρό, μπορείτε να ξεκινήσετε με χειροκίνητα και να τα μετατρέψετε σε αυτόματα όταν θα έχετε την οικονομική ευχέρεια.

Αν λοιπόν έχετε κάποιο μεγάλο κατάστημα ή επιχείρηση και σκέφτεστε τη δημιουργία πάρκινγκ, μην διστάσετε να το κάνετε. Όχι μόνο θα δώσετε άλλο έναν πολύ καλό λόγο για επίσκεψη της επιχείρησης σας στους υποψήφιους πελάτες σας, αλλά αν χρεώνετε κιόλας την είσοδο ή την έξοδο, τα έξοδα του πάρκινγκ σας θα καλυφθούν σχεδόν από μόνα τους. Το μυστικό πάντα είναι να μην το παρακάνετε με τις τιμές, αλλά και να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα πάρκινγ.

3. Ψάξτε για δωρεάν εγκατάσταση

Η αλήθεια είναι πως όταν κάποιος σκέφτεται ή ψάχνει τιμές για ρολά ασφαλείας καταστημάτων, εστιάζει μόνο στα ρολά και τα παρελκόμενα τους. Δε σκέφτεται σχεδόν ποτέ και καθόλου την εγκατάσταση τους. Το κόστος της τοποθέτησης των ρολών όμως, μπορεί να αποδειχθεί πολύ μεγάλο και να επηρρεάσει πολύ άσχημα το μπάτζετ σας. Γι’αυτό φροντίστε να βρείτε κάποια επιχείρηση που να κάνει κάποιο ειδικό deal στην τοποθέτηση των ρολών στους πελάτες της, ή ακόμα καλύτερα, να την αναλαμβάνει δωρεάν. Θα γλυτώσετε ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έξοδο έτσι.

4. Κάντε μία έρευνα αγοράς

Υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις με ρολά ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις, πώς θα βρείτε όμως μία καλή, η οποία θα μπορεί να σας προσφέρει και καλές τιμές; Η απάντηση είναι πολύ απλή: θα πρέπει να κάνετε μία έρευνα αγοράς. Όσο πιο πλήρης, τόσο το καλύτερο. Ρωτήστε τους συναδέλφους σας αλλά και άλλους επαγγελματίες από που αγόρασαν τα ρολά τους, πόσα πλήρωσαν και κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι. Εννοείται πως για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να ψάξετε στο internet ή το Χρυσό Οδηγό για κάποιες επιχειρήσεις και να επικοινωνήσετε ή και να επισκεφθείτε όσες σας φαίνονται καλές και ενδιαφέρουσες.

5. Ζητήστε διάφορες προσφορές

Αν έχετε τον χρόνο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε όταν ψάχνετε ρολά, είναι να ζητήσετε πολλές προσφορές από διάφορες εταιρίες. Τι εννοώ με αυτό; Να καλέσετε διάφορες επιχειρήσεις ρολών, να τις καλέσετε να κάνουν μία επιθεώρηση του χώρου σας και να σας πουν τι μπορούν να κάνουν για τη καλύτερη ασφάλεια του, αλλά και τι θα σας κοστίσει αυτό. Όσες περισσότερες προσφορές για ρολά ασφαλείας συγκεντρώσετε, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρείτε και μία που να είναι ακριβώς στα μέτρα σας.

Η αγορά στα ρολά ασφαλείας είναι πολύ ανταγωνιστική. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χρόνος και αναμονή, και σίγουρα θα βρείτε μία τιμή ρολών ασφαλείας που να ταιριάζει στις ανάγκες και το πορτοφόλι σας. Ας κλείσουμε με άλλη μία συμβουλή, η οποία ίσως να είναι και η πιο σημαντική: μην αφήσετε την αγορά των ρολών για τη τελευταία στιγμή! Μην ψάχνετε για ρολά λίγο πριν τα εγκαίνια σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο στη διαδικασία και θα έχετε μεγάλη ασφάλεια, με σωστό κόστος.

Αγοράσατε ρολά ασφαλείας; Δείτε πως θα δουλεύουν πάντα σαν καινούργια!

ρολα ασφαλειας τιμες cancelletto

Ένας απλός οδηγός για τη συντήρηση των ρολών ασφαλείας σας

Ένα μεγάλο ερώτημα που “βασανίζει” όλους όσους έχουν ρολά ασφαλείας, είτε στο σπίτι, είτε στην επιχείρηση τους, είναι το τι θα κάνουν αν αυτά χαλάσουν. Τα ρολά είναι απολύτως απαραίτητα για την ασφάλεια ενός χώρου και χωρίς αυτά, η ασφάλεια μειώνεται σημαντικά. Γι’ αυτό το λόγο και η πιθανότητα να χαλάσουν τα ρολά αγχώνει πολύ κόσμο. Η αλήθεια όμως είναι, ότι υπάρχει ένα άλλο ερώτημα που θα πρέπει να τους ενδιαφέρει πιο πολύ: τι να κάνουν για να μη χαλάσουν τα ρολά τους!

Αυτό που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος, είναι το γεγονός πως όλα τα ρολά θέλουν κάποια συντήρηση. Μπορεί να είναι σχετικά απλές κατασκευές, ειδικά τα χειροκίνητα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα δουλεύουν για πάντα τέλεια, χωρίς καμία “βοήθεια” από εμάς. Η πρόληψη άλλωστε είναι καλύτερη από την θεραπεία. Αυτό το ξέρανε μέχρι και οι Αρχαίοι και δεν είχανε και ρολά ασφαλείας!

Μπορεί να νομίζετε ότι η συντήρηση των ρολών είναι δύσκολη, αλλά αυτό είναι λάθος! ας δούμε μαζί ποια είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε.

1. Φροντίστε να υπάρχει λίπανση

Για να ανεβοκατεβαίνουν εύκολα, γρήγορα και αθόρυωα τα ρολά, θα πρέπει να γλυστράνε εύκολα στους οδηγούς τους. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει που και που ναι τους αλείβετε με λάδι, γράσο ή κάποιο άλλο λιπαντικό. Είναι καλό να γίνεται αυτό μία ή και δύο φορές το χρόνο. Όπως καταλαβαίνετε, η όλη διαδικασία δε χρειάζεται πολύ χρόνο ή ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις.

2. Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Πέρα από τη λίπανση, θα πρέπει να φροντίσετε να μην μαζευτεί σκόνη, χώμα και άλλες βρωμιές στον οδηγό και τον μηχανισμό ανοίγματος της πόρτας. Αν μαζευτεί πολλή “μπίχλα” εκεί πέρα, είναι πολύ πιθανό να φρακάρει το ρολό όταν το ανεβάζετε και το κατεβάζετε. Γενικά φροντίστε ώστε ο χώρος γύρω από τη πόρτα σας και τα ρολά σας να είναι πάντα καθαρός. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνετε σε κλαδάκια και σακούλες, καθώς αυτά μπορούν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

3. Τα μοτέρ θέλουν συντήρηση!

Έχετε αυτόματα ρολά; Θα πρέπει να ελέγχετε και να συντηρείτε το μοτέρ τουλάχιστον μία φορά το χρόνο! Μπορεί να χρησιμοποιώ το δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο, αλλά δεν εννοώ πως αυτή τη συντήρηση θα πρέπει να τη κάνετε εσείς ο ίδιος! Είναι μία ιδιαίτερη δουλειά, η οποία καλό είναι να ανατεθεί σε κάποιο ειδικό. Η καλύτερη λύση είναι να την εμπιστευτείτε στην επιχείρηση που σας πούλησε τα ρολά, ή σε αυτούς που σας τα εγκατέστησαν.

4. Μη φέρεστε βίαια στα ρολά σας

Όπως είπαμε και στα προηγούμενα άρθρα μας, τα χειροκίνητα ρολά κανονικά θέλουν πολύ λίγη για να ανοίξουν ή να κλείσουν. Δε χρειάζετε να τα σπρώχνετε με δύναμή ή να τα κοπανάτε δυνατά στο έδαφος όταν τα κλείνετε. Να τους φέρεστε όπως και στις πόρτες του αυτοκινήτου σας. Δεν εκνειρίζεστε όταν κάποιος κοπανάει με δύναμη τη πόρτα του αυτοκινήτου σας όταν τη κλείνει; Μη κάνετε το ίδιο με τα ρολά σας! Η βία αυτή μπορεί να τα κάνει να χαλάσουν πριν την ώρα τους. Αν βλέπετε ότι το άνοιγμα ή το κλείσιμο τους είναι δυσκολότερο απ’ ότι συνήθως, μάλλον θέλουν λίπανση ή καθάρισμα.

Πού μπορούν να τοποθετηθούν τα ρολά;

Τα ρολά ασφαλείας τοποθετούνται πάντα έξω από το κατάστημα ή τον χώρο που προστατεύουν. Μπαίνουν μπροστά από τη πόρτα, τη βιτρίνα και γενικά όλες τις διόδους του χώρου.

Αν παρόλα αυτά σας χαλάσουν τα ρολά, δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεστε! Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν την επισκευή ρολών. Απλά θα πρέπει να φροντίσετε να βρείτε μία αξιόπιστη με καλές τιμές, όπως τη Cancelletto.

Γιώργος Γεωργιάδης

O Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Cancelletto.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που κατέχει τεχνογνωσία κι εμπειρία.