Κάγκελα Ασφαλείας - Ο Απόλυτος Οδηγός Προστασίας

Tι είναι τα κάγκελα ασφαλείας

Τα κάγκελα ασφαλείας είναι μεταλλικές κατασκευές που τοποθετούνται σε όλες τις διόδους ενός οικήματος προκειμένου αυτό να προστατευτεί από πιθανούς εισβολείς και διαρρήξεις.

Είναι ιδιαιτέρως απαραίτητα σε διαμερίσματα χαμηλών ορόφων, σε εξοχικές κατοικίες και σε επαγγελματικούς χώρους, όπως γραφεία, καταστήματα, όπου η πρόσβαση είναι περισσότερο εύκολη.

Για να ενημερωθείτε περισσότερο για τα κάγκελα, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του οδηγού.

Υλικό κατασκευής κάγκελων ασφαλείας

Τα κάγκελα ασφαλείας κατασκευάζονται από χάλυβα σε γαλβανιζέ βαφή.

Είδη κάγκελων ασφαλείας

Τα κάγκελα ασφαλείας ταξινομούνται σε διάφορα είδη προκειμένου να ταιριάζουν αρμονικά σε κάθε περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, κάποια από τα είδη κάγκελων που μπορείτε να επιλέξετε είναι τα ακόλουθα:

kagkela-asfaleias-02

Σταθερά κάγκελα

Το πρώτο και πιο οικονομικό είδος είναι τα σταθερά κάγκελα ασφαλείας. Πρόκειται για κάγκελα που τοποθετούνται στο τοίχο κοντά στο παράθυρο ή στην μπαλκονόπορτα της οικίας ή του γραφείου και είναι μόνιμα.

Δηλαδή, εάν τα επιλέξετε για το δικό σας χώρο, δεν θα έχετε την δυνατότητα να τα αφαιρείτε από το σημείο που έχουν τοποθετηθεί.

Χρησιμοποιούνται κυρίως για να περιφράττουν τα ακίνητα από διαρρήκτες γι’ αυτό είναι αναγκαία για τα διαμερίσματα στο υπόγειο, στο ισόγειο και στο πρώτο όροφο, καθώς και για εξοχικές κατοικίες σε απομονωμένες περιοχές.

Επίσης, μπορείτε να τα τοποθετήσετε και σε διαμερίσματα υψηλότερων ορόφων για να προστατέψουν εσάς ή κάποιο μέλος της οικογένειας σας από πιθανές πτώσεις.

Πτυσσόμενα κάγκελα

Αν δεν επιθυμείτε μία μόνιμη μεταλλική κατασκευή στο σπίτι σας, μπορείτε να επιλέξετε τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας. Έχουν μεγαλύτερη ευελιξία από τα σταθερά κάγκελα και εγκαθίστανται εξίσου εύκολα.

Πιο συγκεκριμένα, τοποθετούνται στον τοίχο και ασφαλίζονται με κλειδαριές κατασκευασμένες από ανθεκτικά και αδιαπέραστα υλικά, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο ασφαλείας που παρέχεται στους ιδιοκτήτες.

Ακόμη, όπως και τα σταθερά, τα πτυσσόμενα κάγκελα χωρίζονται σε δύο τύπους.

Τα βαρέως τύπου πτυσσόμενα κάγκελα, αποτελούνται από τρεις σειρές διπλά χιαστά με έλασμα πάχους 2,5mm, ενώ τα ελαφρύ τύπου έχουν δύο σειρές διπλών χιαστών.

Ανοιγόμενα κάγκελα

Τέλος, υπάρχουν τα ανοιγόμενα κάγκελα. Πρόκειται για πτυσσόμενα κάγκελα, τα οποία με μία ειδική κατασκευή με μεντεσέδες μπορούν να περιστρέφονται σαν πόρτα έως και 180◦.

Με αυτό το τρόπο, μπορούμε να έχουμε ελεύθερο όλο το εύρος του πλάτους μία πόρτας ή ενός παραθύρου.

Χρήσεις κάγκελων ασφαλείας

Όπως προαναφέρθηκε, τα κάγκελα ασφαλείας χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις.

Οι κυριότερες χρήσεις τους είναι η προστασία από εισβολή, η περίφραξη, η ασφάλεια ατόμων, ο περιορισμός της πρόσβασης σε απαγορευμένες περιοχές κλπ.

Εσωτερικά

Τα κάγκελα ασφαλείας διαχωρίζονται σε εσωτερικά και σε εξωτερικά. Όπως προδίδει και το όνομά τους, τα εσωτερικά κάγκελα τοποθετούνται στο εσωτερικό τοίχο με σκοπό να ενισχυθεί περισσότερο η προστασία του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου.

Χάρη στα ανθεκτικά κατασκευασμένα εσωτερικά κάγκελα μπορεί να αποτραπεί η είσοδος ανεπιθύμητων ή επικίνδυνων ανθρώπων.

Εξωτερικά

Αντίθετα, τα εξωτερικά κάγκελα ασφαλείας βρίσκονται γύρω από την περίμετρο των κτιρίων.

Συνήθως η εγκατάσταση των συγκεκριμένων κάγκελων είναι μόνιμη. Για την κατασκευή τους προτιμώνται υλικά που αντέχουν στις έντονες καιρικές συνθήκες, δεν διαβρώνονται εύκολα και έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

Αν βάλετε εξωτερικά κάγκελα, επιλέξτε προσεκτικά ένα σχέδιο που ταιριάζει στο στυλ της οικίας σας.

 

Κάγκελα ασφαλείας για πόρτες

Τα κάγκελα ασφαλείας, είναι εφικτό, να τα τοποθετήσετε και στις πόρτες. Αν τα εγκαταστήσετε στη κύρια είσοδο, θα έχετε μία επιπρόσθετη ασφάλεια έναντι πιθανών διαρρηκτών.

Τα πτυσσόμενα κάγκελα είναι πιο ταιριαστά για τις πόρτες καθώς έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα από τα σταθερά.

Πιο συγκεκριμένα, επειδή έχουν την ικανότητα να αναδιπλώνονται και να κλείνουν, δεν θα χρειαστεί να καταργήσετε εντελώς την πόρτα του σπιτιού. Θα περιορίζετε την πρόσβαση σε ένα δωμάτιο με αυτά και μετά θα την αναιρείτε εύκολα.

kagkela-asfaleias-03

Κάγκελα ασφαλείας για μπαλκονόπορτες

Ιδιαίτερα σημαντικά για την προστασία του προσωπικού ή του επαγγελματικού σας χώρου είναι και τα κάγκελα που τοποθετούνται στις μπαλκονόπορτες.

Η μπαλκονόπορτα θεωρείται μία από τις πιο εύκολες διόδους, όταν κάποιος επιχειρεί να διαρρήξει ένα χώρο.

Μόλις εγκαταστήσετε, όμως, τα κάγκελα ασφαλείας, δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε ποτέ ξανά για απόπειρες διάρρηξης.

Χαρακτηριστικά κάγκελων ασφαλείας

Τα κάγκελα ασφαλείας είναι αδιάρρηκτα γιατί κατασκευάζονται από πολύ ισχυρά και ανθεκτικά υλικά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντέχουν στον χρόνο και στις καιρικές συνθήκες.

Σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προλαμβάνουν τις πτώσεις και τα ατυχήματα παιδιών, κατοικίδιων ή ηλικιωμένων αλλά και να ενισχύουν την εικόνα του χώρου.

Οι τιμές των καγκέλων ασφαλειας

Το κόστος για την εγκατάσταση των κάγκελων ασφαλείας δεν είναι συγκεκριμένο. Ποικίλλει και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι ο τύπος που θα επιλέξετε, το μέγεθος της εγκατάστασης, η περιοχή όπου θα γίνει η τοποθέτηση, η χρονική διάρκεια των εργασιών και ο απαιτούμενος αριθμός εργατών για την ολοκλήρωση του έργου.

Γι’ αυτό το λόγο, για να μάθετε το ακριβές κόστος της αγοράς κάγκελων, χρειάζεται να ζητήσετε προσφορές από επαγγελματίες του χώρου.

Ανακεφαλαιώνοντας, τα κάγκελα ασφαλείας χρησιμοποιούνται για την ασφάλιση των διόδων της οικίας ή του γραφείου σας.

Είναι σημαντικό, πριν αποκτήσετε τα δικά σας, να βεβαιωθείτε πως θα κάνετε την πιο σωστή επιλογή. Ελπίζουμε να σας βοήθησε αρκετά  αυτός ο οδηγός.

Διαφορετικά, στην Cancelletto θα βρείτε τα κατάλληλα άτομα που θα σας συμβουλέψουν να διαλέξετε αυτό που θέλετε.

Γιώργος Γεωργιάδης

O Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Cancelletto.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που κατέχει τεχνογνωσία κι εμπειρία.